Nieuw

Zweedse rood-groene regering deelt aan schoolleerlingen boek uit over de Holocaust  – moet voorkomen dat jongeren in de toekomst op de Zweden Democraten gaan stemmen

Volgende week ontvangen alle 9e klassers in Zweden het boek “Vragen die ik over de Holocaust kreeg” van de Joodse holocaust-overleefster Hédi Fried. In totaal gaat het om 100.000 boeken. Achter het initiatief gaat de Zweedse regering schuil, via het Forum voor Levende Geschiedenis, in samenwerking met het bedrijf Axel Johnson en de uitgeverij Natuur & Cultuur die het boek van Fried uitgeven en ook het extreem-linkse tijdschrift Expo financiert en uitgeeft.

De rood-groene regering vertrouwt er niet op dat leerlingen het boek zelfstandig gaan lezen of de juiste conclusies trekken als ze het lezen. Daarom hebben de betrokken actoren ook een docentenhandleiding ontwikkeld, zodat het boek op schooltijd als lesmateriaal gebruikt kan worden. Het is niet duidelijk of het vrijwillig of verplicht wordt voor docenten en leerlingen om Heidi Fried’s boek in het onderwijs te gebruiken.

De bedoeling van het initiatief is niet primair bedoeld om studenten historische kennis bij te brengen over nazi-misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In plaats daarvan is het de bedoeling dat de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw een bron moeten zijn om parallellen te trekken naar Zweden en de Zweden Democraten (SD) heden ten dage. Tijdens schoolverkiezingen heeft SD een grote meerderheid gekregen, wat de leraarsvakbond, leraren, schoolleiders en politici heeft verontrust.

De auteur van het boek, Hédi Fried, heeft een speciale groet opgenomen voor alle leerlingen die het boek krijgen waarin ze duidelijk maakt dat onze tijd wordt weerspiegeld in die tijd van toen en dat dit de focus moet zijn van de discussies in de klas die rond het boek gevoerd moeten worden

– We moeten dagelijks vechten voor democratie en school is de belangrijkste plaats voor deze strijd. Leerlingen krijgen een goed hulpmiddel door het lezen van mijn boek, waar ze kunnen zien dat het heden is weerspiegeld in het verleden.

Ook Axel Johnson’s voorzitster, Caroline Berg, benadrukt dat het er niet om gaat om de leerlingen geschiedenis te leren, maar om de onwetendheid uit de weg te ruimen die volgens haar de reden is dat partijen als de Zweden Democraten groeien:

– Vandaag de dag waait er een wind in Europa, waardoor we bij Axel Johnson nog meer overtuigd zijn van het belang van een positieve veranderkracht in de samenleving. Voor onze toekomstige generaties willen we helpen de onwetendheid te doorbreken die volgens ons achter deze wind schuilgaat.

Hédi Fried heeft zich al eerder zelf geprofileerd – en wordt ook door de media geëxploiteerd als een persoon die de strijd aangaat tegen vreemdelingenhaat, waar zij ook de Zweden Democraten onder schaart. Kenmerkend voor Frieden’s argumentatie en opinievorming is dat het huidige Zweden op Adolf Hitler’s nazi-Duitsland lijkt. De persoonlijke ervaring van Fried uit de concentratiekampen zou een indicatie moeten geven van haar deskundige status in politieke kwesties op het gebied van immigratie en nationalisme.

Vorig jaar schreef Fried een artikel in Svenska Dagbladet waar ze haar woede uitsprak over het feit dat de Zweden Democraten aan de verkiezingen mochten deelnemen en hun boodschap mochten verspreiden tijdens de politieke week in Almedalen. Ze was van mening dat dit de weg vrijmaakte voor de NMR (Zweedse Nationaal Socialistische partij met nauwelijks 500 leden) en gezien moest worden als een herinnering aan hoe de nazi’s in de dertiger jaren van Duitsland steun wisten te winnen onder de burgers. Hetzelfde kan vandaag de dag gemakkelijk in Zweden gebeuren, waarschuwde Fried.

Fried heeft ook, in andere contexten, de Zweden Democraten als een bedreiging voor Zweden aangewezen, overeenkomstig met de nazi-partij in Duitsland van de jaren dertig van de vorige eeuw. In een interview met de Rijksorganisatie van Gepensioneerden, PRO, een jaar eerder, zei ze dat ze niet kon begrijpen hoe Zweden – waarvan ze altijd had gedacht dat het een land zonder vreemdelingenhaat en antisemitisme was – een grote xenofobe partij als de Zweden Democraten in het parlement heeft gekregen.

Bron:

http://www.friatider.se/alla-niondeklassare-f-r-bok-om-f-rintelsen

https://samnytt.se/staten-delar-ut-bok-om-forintelsen-till-alla-niondeklassare-vill-motverka-att-ungdomar-blir-sverigedemokrater/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweedse rood-groene regering deelt aan schoolleerlingen boek uit over de Holocaust  – moet voorkomen dat jongeren in de toekomst op de Zweden Democraten gaan stemmen

 1. BRAINWASHING. Het woord Holocaust was uitgevonden door de jood Karl Marx (zijn echt naam was Moses Levy) en betekent het wegwerken van alle mensen die geen nut hebben voor de Staat.

  Like

 2. Republikein // augustus 12, 2018 om 10:22 //

  Onderdeel van de wereldwijde hersenspoeling en dat er maar kindjes mogen zijn die verder kunnen kijken dan hun neus lang is, maar bijft cliché.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 12, 2018 om 12:37 //

  Hoe oud was ze in 1945?
  Waarom zou iemand die als puber opgesloten werd meer deskundig zijn omtrent de achtergronden leidend tot zo’n regime dan iemand die pakweg in de jaren ’70 pas geboren werd?

  Het is zoiets als zeggen: ik had in de jaren ’80 voor er airbags bestonden ooit een zwaar autoongeval en daarom ben ik nu automatisch net zo’n autoriteit als het hoofd veiligheid bij Volvo: gewoon, omwille van mijn slachtofferschap.

  Liked by 1 persoon

 4. De wet van Godwin schijnt voorgoed in de vergetelheid te zijn geraakt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s