Nieuw

Zweden: Nieuw gearriveerde Afghaanse islamieten krijgen werk op kleuterschool – ouders maken zich ongerust

Foto ter illustratie. Pixabay.

De ouders kwamen op de kleuterschool aan om hun 6-jarige kinderen op de eerste dag van school op te halen toen zij vier onlangs aangekomen moslimmannen bij de 6-jarigen op de kleuterschool opmerkten.

Een van de vaders is erg overstuur en probeert iemand van de leiding te vinden die vragen kan beantwoorden – wie neemt de verantwoordelijkheid als er iets met de kinderen gebeurt? Welke achtergrondcontroles zijn er uitgevoerd?

Zijn vragen zijn retorisch. In ieder geval wat betreft de achtergronden, aangezien in principe alle onbegeleide mannen zonder identiteitsdocumenten in Zweden zijn aangekomen.

Hij krijgt later te horen dat de mannen Afghanen zijn – hun achtergrond kan alleen worden gecontroleerd betreffende de laatste twee jaar dat deze mannen in Zweden zijn. In feite betekent dit dat het niet bekend is of de mannen drugs of andere strafrechtelijke veroordelingen hebben voorafgaand aan hun aankomst in Zweden, aangezien de meeste Afghanen aankomen zonder enige vorm van identiteitsdocument.

De Afghaanse mannen begonnen maandag te werken op de Bjorkling kleuterschool. Geen van de ouders was hiervan op de hoogte gesteld – en ook het grootste deel van het personeel leek niet op de hoogte te zijn gebracht van deze plaatsing.

Verschillende leerkrachten en ouders, die op voorwaarde van anonimiteit willen praten, voor het geval dat hun baan erdoor in gevaar loopt, merken op dat ze niet blij zijn met de ongecontroleerde Afghaanse mannen die met 6-jarige kinderen werken.

– Niemand lijkt iets te weten over waarom er Afghaanse mannen onder de zesjarige kinderen zijn. Waarom zijn ze hier en wie zijn ze?

– Ze voetballen met mijn kind en twee van hen zijn heel familiair met mijn kind en willen daarna niet meer in mijn gezicht kijken, zegt iemand anders.

Men vermoedt dat de nieuwe werkkrachten op de kleuterschool te maken hebben met het gemeenteraadslid Erik Pelling (Sociaal Democraten) die 2.600 dienstverbanden aanstelden om meer van deze ‘nieuwkomers’ aan het werk te krijgen.

Vroeger hadden deze werkzaamheden alleen betrekking op schoonmaak en tuin-/parkwerkzaamheden. Nu is het idee dat ze ook werk moeten krijgen op scholen en in de ‘verzorgomgeving’.

– Ik begrijp dat ze aan het werk moeten. Maar waarom moeten ze hier werken, met zesjarige kinderen? zegt een van de ouders.

Er zijn veel alarmmeldingen geweest over seksmisdaden onder de onbegeleiden, van wie de meesten Afghanen zijn. Er zijn sterke aanwijzingen dat er sprake is van een massale oververtegenwoordiging, met name in het geval van seksuele misdaden, seksuele misdrijven tegen kinderen, tegen jongens en groepsverkrachtingen. Dit tonen verschillende onderzoeken aan, onder andere van Brå (Ministerie Misdaadpreventie), het burgeronderzoek van P Jonasson en Ann Heberlein in zijn boek Verkrachting en Cultuur.

Iraanse Zweden, die de Afghaanse groepen in Zweden goed kennen, zeggen dat sommige van hen zelf op jonge leeftijd het slachtoffer kunnen zijn geweest van seksueel geweld – omdat het de gewoonte in Afghanistan is om jonge jongens als “bacha bazi” te gebruiken – “dansende slaven”, vooral onder invloed van vrij beschikbare heroïne. Het is goed gedocumenteerd dat bij mannen die zijn misbruikt toen ze jonger waren – een groot risico bestaat dat ze zelf kinderen misbruiken wanneer ze volwassen zijn .

Veel Afghanen in Zweden zijn ook heroïneverslaafden, zoals is aangetoond in Uppsala, waar de politie alarm heeft geslagen over een overweldigende situatie met honderden heroïne misbruikende eenzaamkomenden, die er ook van verdacht worden deel uit te maken van de bendecultuur erachter. Uit  cijfers blijkt dat één op de tien Afghaanse jongemannen verslaafd is aan heroïne.

– Het is jammer voor de drugsverslaafden en dat ze slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik, maar waarom zouden we het risico lopen dat ze op een kleuterschool werken?, zegt een vader, wie neemt de verantwoordelijkheid als er iets gebeurt?, herhaalt hij.

Voortdurende ongerustheid bij de ouders.

Hoewel sommige kleuterscholen maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat een Afghaanse man alleen is met een kind, zijn dergelijke veiligheidsmaatregelen volgens de ouders niet genomen op de kleuterschool in Uppsala.

– Dagelijks maken we ons zorgen over deze situatie… Ik heb de hele week geprobeerd iemand te vinden die met mij over deze situatie kan praten. Niemand van de schoolleiding is bij mij teruggekomen. Veel ouders zijn net zo kritisch over de situatie als ik.

– Op donderdag had de directrice een vergadering met het personeel van de kleuterschool en de Afghaanse mannen zouden een van de vergaderpunten moeten zijn geweest, zegt een vader, die niet meer dan dat weet.

De vader heeft privé met een aantal stafleden gesproken die tegen hem hebben gezegd dat de situatie “betreurenswaardig is”.

De schooldirectrice weigert de situatie te bespreken.

Wanneer Samtiden contact opneemt rector met Kristina Söderlund om over de situatie en de zorgen van de ouders te praten, weigert ze botweg te praten over de nationaliteit van de mannen en wil ook niet horen dat deze specifieke groep oververtegenwoordigd is in seksuele misdrijven in Zweden.

– Dat klopt niet en ik ga het niet bespreken. We hebben zeven extra diensten verspreid over het hele bedrijf, inclusief de kleuterklas, ze hebben een buitenlandse achtergrond en we zijn blij met onze werving. Ouders kunnen zich kalm en veilig voelen.

Tenzij er redenen voor zijn worden drugstests nooit uitgevoerd in gemeentelijke werkzaamheden. Volgens haar heeft Jobcenter uittreksels uit het politieregister gemaakt. Ze betreurt het dat men problemen heeft gehad om vroegtijdig informatie bij de ouders te krijgen.

Bron:

https://samtiden.nu/2018/08/nyanlanda-man-far-extratjanstjobb-pa-forskola-i-uppsala-jag-kanner-mig-verkligen-inte-trygg/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweden: Nieuw gearriveerde Afghaanse islamieten krijgen werk op kleuterschool – ouders maken zich ongerust

 1. Ik zou, als opa, volledig doordraaien en gewapend met een woordenboek een stevig gesprek met de Dansjongetjescoaches aangaan. Over dat wij hier niet zo met elkaar omgaan met dat dansen en zo.
  Grapje, ik zou met de vlammenwerper het probleem oplossen en vervolgers alvast een aanvraag voor onbegeleid verlof uit de TBS indienen.

  Like

 2. christ Kanters // augustus 12, 2018 om 11:37 //

  Dit is het zelfde als een dieren hater directeur van een dieren asiel maken .

  Like

 3. Henk der Niederlander // augustus 12, 2018 om 11:57 //

  In Zweden zijn ze hardstikke krankjorem.
  Nou ziiin ze daar dus al zo ver gekomen dat ze de mooslims hun eigen Aisjas gaan aanbieden.
  Bovenstaand mag wel overdreven klinken maar het is gewoon afwachten tot het fout gaat.

  Like

 4. Ik zou mijn kinderen onmiddellijk van de school halen

  Like

 5. Von Puffelen // augustus 12, 2018 om 14:51 //

  Voordeel is dat de jongetjes iig wel exotisch leren dansen op school, moet kunnen in een multiculturele samenleving.

  Like

 6. Als er met de kinderen iets gebeurd de schoolleiding op het schoolplein op knopen als voorbeeld.

  Like

 7. Mijn kinderen zouden binnen 10 minuten van deze school weggehaald zijn.
  Een vader vraagt; wie kan ik verantwoordelijk houden als er iets met mijn kind gebeurd!???
  Wat zou je denken pappa…..JIJ en JIJ alleen, wee een vent en haal je kind daar per direct weg!!
  Wat zijn dit voor mensen? (ouders)

  Like

 8. Wie zijn kind achterlaat bij allachtonen heeft geen recht meer van spreken als er iets gebeurd. Je weet dat er iets gaat gebeuren, ofwel uit haat, ofwel uit primitieve behoeften, ofwel uit sektarische invloeden. Blanke kinderopvang is al een roulettespel, maar als alle vakjes groen zijn ben je gek als je nog gaat gokken.
  Die ouders die hun kind daar nog naar school laten gaan, naast het lunchtrommeltje en de sinasappel en het drinkje een pot vaseline meegeven met een doos paracetamol erdoor geroerd, dan is het vreemdelingen uurtje in elk geval iets afgevlakt.
  Die vent die dit heeft bedacht recht op een houten paal bij de gemeente grens zetten, ZONDER de vaseline.

  Hoe achterlijk kan het worden?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s