Nieuw

Het gruwelvoorbeeld in Japan: “Kijk hoe het voor Zweden is gegaan”

Nu Japan zich langzaam openstelt voor arbeidsimmigratie voor lageloonbanen, groeit de zorg voor een maatschappelijke ontwikkeling zoals in Zweden.
– Wat het ook was, het was niet Zweden. Deze ontwikkeling willen wij niet in Japan, zegt econoom Takaaki Mitsuhashi na een bezoek aan de immigrantenwijk Husby.

Voor het eerst wil de Japanse regering de arbeidsimmigratie openstellen voor de lageloonbanen, wat heeft geleid tot een groot debat en ongerustheid. Velen wijzen naar Zweden als voorbeeld van hoe men het niet wil hebben.

– Kijk hoe het voor Zweden is gegaan, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het zal zijn als je het land openstelt voor immigratie, zegt econoom Takaaki Mitsuhashi tijdens een seminar.

– Buitenlanders – vooral uit Afrika en het Midden-Oosten – hebben zich gevestigd in stadsdelen die ze inmiddels volledig hebben overgenomen. De politie durft er niet eens heen.

Toen Mitsuhashi Zweden bezocht, reisde hij naar Husby om een beeld te krijgen van hoe immigratie de Zweedse samenleving beïnvloedde. Het bezoek beschrijft hij met de woorden “Wat het ook was, het was niet Zweden. Deze ontwikkeling willen wij niet in Japan”.

Hij is van mening dat het uitstekend is zoals het nu in Japan is, met één procent van de bevolking van buitenlandse afkomst.

Voorheen kreeg hij steun van de belangrijkste politici van het land, maar acute arbeidstekorten en vergrijzing hebben nieuwe problemen gecreëerd.

Over een periode van tien jaar zullen er een half miljoen mensen in de gezondheidszorg werkzaam zijn en bedrijven gaan al failliet omdat ze geen mensen vinden om in dienst te nemen.

Als het internettijdschrift Yle jonge Japanners vraagt naar hun gedachten over toegenomen immigratie, worden ze geconfronteerd met scepsis.

– We hebben een unieke cultuur en ik denk dat het belangrijk is dat we daar op de beste manier voor zorgen, zegt een jongeman.

Sommigen vrezen dat de hoffelijke dienstverleningscultuur in gevaar komt als immigranten een baan in de winkel krijgen.

– Ik weet niet of ze zo goed in een winkel passen. Wij Japanners hebben een beter gevoel van service en weten hoe we klanten moeten behandelen zodat ze zich welkom voelen en willen winkelen. Misschien zou het voor iedereen een moeilijke stemming zijn als door de immigranten de regels niet werden nageleefd. Ik weet het niet, het is gewoon een gevoel dat ik heb, zegt een jonge vrouw.

In 2017 ontving Japan drie vluchtelingen, meldt Reuters.

Bron:

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/08/11/japan-valkomnar-fler-utlandska-arbetare-men-kritiker-namner-sverige-som-varnande

http://www.friatider.se/skr-ckexemplet-i-japan-titta-p-hur-det-har-g-tt-f-r-sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Het gruwelvoorbeeld in Japan: “Kijk hoe het voor Zweden is gegaan”

 1. antiislamnu // augustus 12, 2018 om 23:36 //

  Kom ook een in Nederland kijken hoe leuk het is geworden

  Like

 2. Ze lezen het niet, maar Japan DOE HET NIET!!

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // augustus 13, 2018 om 01:13 //

  Japan staat voor een moeilijk opgave, de bevolking krimpt én vergrijst dus dat schreeuwt om een oplossing. Die zou uit arbeidsmigratie kunnen komen maar daarbij hebben ze de ettelijke voorbeelden van hoe dat mis kan gaan voor het uitkiezen.
  De oplossing zou kunnen zijn door gastarbeiders niet de nationaliteit cadeau te geven, gezinshereniging te verbieden en geen sociale uitkeringen te betalen aan gastarbeiders. Geen werk meer ? Dan terug naar huis ! Ziek zwak en misselijk ? Jammer, doe dat maar thuis.
  Oneerlijk ? Hoe dacht u dat het destijds ging met de Nederlandse emigranten die naar Canada, Amerika of Australië verging ? Drie maanden na aankomst nog geen werk gevonden dan kon je terug op de boot naar huis. Idem als ze hun werk kwijtraakten. Niet snel ander werk ? Bye bye !

  Like

 4. Eugene de Groot // augustus 13, 2018 om 01:16 //

  Persoonlijk zie ik de Jap als de elite onder de Chineesachtigen.
  Hem observerende zal hij aardig knikken en lachen als Mo en trawanten in Tokio landen.
  En ze met net zo’n glimlach vriendelijk op het volgende vliegtuig terug bonjouren.
  Misschien willen ze iets van migratie vanuit de Korea’s of Taiwan of zo.
  Laten we dat in elk geval voor ze hopen.

  Like

 5. Scrutinizer // augustus 13, 2018 om 09:08 //

  @Eugene
  Korea en Taiwan zijn plus minus even welvarend als Japan EN hebben zelf een vergrijzingsprobleem (zij het noch niet zo erg als Japan).
  Als je het hebt over goedkope arbeidsmigratie, denk dan eerder aan Vietnam, Thailand of de Filipijnen. Maleisie of Indonesia kan ook, als ze in Japan geen bezwaar maken tegen moslims.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s