Nieuw

De val van de Iraanse rial dwingt honderdduizenden Afghanen terug naar huis

Tot nu toe zijn er dit jaar bijna een half miljoen teruggekeerd. De reden is de val van de Iraanse rial (IRR) en de bezuinigingen van de Iraanse autoriteiten.

Volgens de Internationale Migratie Organisatie (IOM) zijn tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar 442.344 Afghanen teruggekeerd. Van deze gevallen zijn er 251.288 geclassificeerd als deportaties en 191.056 als vrijwillig – op eigen initiatief.

– Het aantal Afghaanse repatrianten uit Iran is verbazingwekkend, zegt IOM’s woordvoerster Eva Schwörer in de Afghaanse stad Herat.

De val van de rial begon toen Donald Trump eerder dit jaar de Verenigde Staten uit de nucleaire deal met het land terugtrok, wat betekent dat velen die eerder in Iran werk zochten, niet langer meer de financiën hebben om te blijven. Voor veel Afghanen zijn de lonen gehalveerd of nog slechter geworden.

https://www.dn.se/ekonomi/rialens-fall-tvingar-hem-afghaner/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on De val van de Iraanse rial dwingt honderdduizenden Afghanen terug naar huis

 1. Ik hoor die Duitse psychopate al in de verte….wir schaffen das…kommt zu mama…

  Like

 2. templars2017 // augustus 12, 2018 om 22:57 //

  Eigenaardig ,de Iraanse munt daalt en dat wordt gerapporteerd ,hier is het geen haar beter ,de Turkse lira is aan het kelderen en de ECB staat klaar om het op te vangen ,Europees geld om de Turken overeind te houden.
  Alsof dat niet genoeg is weet de ganse elite dat ze moeten beleggen in goud bij private kluizen in Zwitserland ,minimum instap waarde 250.000$ , en dat is echt goud ,niet het risicovolle “papieren “goud dat banken aanbieden ,neen het gaat hier over echte goudstaven,die dan bewaard worden in ondermeer een kluis onder een berg! de waanzin…
  je kan het hier beluisteren,
  https://kingworldnews.com/gold-switzerland-mam-2/

  https://kingworldnews.com/greyerz-ecb-to-issue-emergency-liquidity-as-turkish-contagion-spreads/

  Like

 3. copywriter // augustus 13, 2018 om 05:26 //

  Goud heeft één nadeel je kunt er geen brood van bakken.

  Like

 4. Templars, voor goud kan je naar Caribbean of Singapore

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s