Nieuw

Zweedse Socialisten willen segregatie van voorstad in verkiezingsfilm verbergen – namen blonde kinderen met blauwe ogen als figuranten mee

Toen de Sociaal Democraten hun laatste verkiezingsfilm opnamen, onder meer in de “kwetsbare” voorstad Rågsved in Stockholm, waar men een scène zou filmen waarin gelukkige schoolkinderen rond de Socialisten-leider Stefan Löfven rennen, brachten de Socialisten een groot aantal blanke blauwogige kinderen van buiten de school mee die op de school als figuranten moesten dienen. Omdat er nauwelijks nog leerlingen met een Zweedse achtergrond op de Rågsvedsskolan zijn.

De film laat onder andere zien hoe premier Stefan Löfven op een schoolplein spreekt terwijl voornamelijk blanke kinderen om hem heen rennen. Verschillende blanke kinderen in de clip spelen op de achtergrond, ook al bestaat de school bijna uitsluitend uit immigranten en een overweldigende meerderheid, bijna 70 procent, is geboren in een ander land.

Een moeder die met het dagblad Expressen sprak, zegt dat de sociaal-democraten de kinderen van de Rågsvedschool niet in de film wilden gebruiken.

– Er zijn bijna geen Zweedse kinderen op school. Rågsvedschool staat bekend als een immigrantenschool. Er waren meerdere leerkrachten die ook boos waren. We hebben erover gepraat dat ze alleen maar Zweedse kinderen voor de film hebben gebruikt, vertelde ze de krant.

De schooldirecteur, leerkrachten en leerlingen van de Rågsvedschool zijn kritisch. Er wordt ook gezegd dat andere filmploegen eerder films hebben geproduceerd op het schoolplein, maar de kinderen lieten deelnemen die daadwerkelijk op school zitten.

De film laat onder andere zien hoe premier Stefan Löfven op een schoolplein spreekt terwijl er kinderen om hem heen rennen.

Volgens Marko Anderot, rector van Rågsvedschool, is het niet ongewoon dat er op de school films worden opgenomen. Scholieren worden dan meestal wel er bij betrokken, maar deze keer niet. In plaats daarvan werden er ingehuurde figuranten gebruikt.

De sociaal-democraten verdedigen zich echter met de bewering dat de ouders van de kinderen toestemming moesten geven en dat dit vooral belangrijk is als het om politieke films gaat. Helena Salomonsson, perswoordvoerster van de sociaal-democraten, wees er echter tegelijkertijd op dat het doel van de film was om “de diversiteit weer te geven die in heel Zweden bestaat, in plaats van de samenstelling van een specifieke school te weerspiegelen”.

De Moderaat Hanif Bali heeft de gebeurtenis op zijn Twitter genoteerd.

– Stefan Löfven gaat naar een school in een voorstad en is gedwongen blonde figuranten mee te brengen om zijn “diversiteit” te krijgen. Ik vraag me af waarom men niet die behoefte voelden toen ze de scène opnamen waarin Löfven spreekt over jeugd en misdaad, zegt hij.

Bron:

https://samnytt.se/s-ville-dolja-segregation-i-valfilm-fran-forort-tog-med-blonda-blaogda-barn-som-statister/

http://www.friatider.se/socialdemokraterna-kvoterade-svenska-barn-i-sin-valfilm

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse Socialisten willen segregatie van voorstad in verkiezingsfilm verbergen – namen blonde kinderen met blauwe ogen als figuranten mee

  1. templars2017 // augustus 11, 2018 om 21:22 //

    Duidelijk geval van politieke manipulatie , het doel heiligt de middelen …..

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s