Nieuw

Weense metro gebrandmerkt als racistisch wegens anti-kebab campagne

Een reclamecampagne in het openbaar vervoer waarin een zwart schaap dat een kebab eet werd geportretteerd, is door social media-gebruikers en politici gebrandmerkt als racistisch.

In de reclame van het openbaarvervoersbedrijf van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zien we verschillende blanke schapen die hun neus vasthouden en zich zichtbaar ergeren aan het gedrag van één enkel zwart schaap dat een stinkende kebabsandwich eet. Met behulp van de hashtag “#fahrfair” werd de poster ontworpen om de campagneboodschap “geen sterk ruikend eten in het openbaar vervoer” te verspreiden. De titel boven het affiche luidt: “Alle reisgasten maken de metro schoner. Alleen Rudi niet, hij eet kebab.”.

Volgens de lokale media kreeg de campagne veel weerklank op de sociale media nadat een aantal internetters de advertentie als racistisch kwalificeerden. Een internetter schreef dat “racistische clichés” werden gebruikt met een zwart schaap dat een kebab at. Velen schreven dat de advertentie hen deed denken aan een controversiële campagne van de conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) die een zwart schaap gebruikte in een advertentie waarin werd opgeroepen tot de deportatie van criminele migranten. Andere internetters vroegen zich af waarom voor een Turkse kebab werd gekozen en niet voor het traditionele Oostenrijkse rund- en varkensbrood.

De in Londen geboren David Ellensohn, die de Groene Partij leidt in Wenen, noemde de campagne “volledig uit de lijn”. Het openbaar vervoersbedrijf van Wenen zei dat de campagne om kebab te verbannen niet als racistisch bedoeld was. Een woordvoerder zei: “Het maakt niet uit voor het Weense openbaarvervoersbedrijf wie met ons reist, iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele geaardheid, religie en dergelijke is welkom.”

Klachten over stinkende en zweterige metrowagens

Het bedrijf gaf een verklaring uit waarin het zich distantieerde van de zwarte schapencampagne gebruikt door de Zwitserse conservatieven zeggen dat “de waarden van de SVP niet verder van de onze kon zijn”. De Weense openbaar vervoer campagne volgde op klachten over stinkende en zweterige metro wagons.

In Wenen wordt het openbaar vervoer van de stad gecontroleerd door de gemeenteraad, die zelfs 14.000 van wat ze omschrijven als “koelpakketten” met deodorant heeft besteld om te worden afgegeven aan de meest zweterige passagiers op de drukke U6-metrolijn.

Volgens de plaatselijke media namen veel passagiers het niet zo vriendelijk  op om deodorant te krijgen, wat zij als een belediging beschouwden. Maar stadsraadslid Ulli Sima, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer van de stad, verdedigde de maatregel door te zeggen dat het “geen belediging” was, maar gewoon een poging om humor te gebruiken om het probleem onder de aandacht te brengen.

Bron:

https://www.unzensuriert.at/content/0027432-Vienna-Metro-Branded-Racist-Anti-Kebab-Campaign

Tarik is slecht geïntegereerd en vindt kaas stinken:

Naast stink-kebab richt de campagne zich ook op luide muziek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Weense metro gebrandmerkt als racistisch wegens anti-kebab campagne

  1. Von Puffelen // augustus 13, 2018 om 00:38 //

    Zwarte schapen eten geen kebab, dat doen de lichtgetinten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s