Nieuw

Salvini sloopt homohuwelijk – “regenbooggezinnen bestaan niet”

De rechtse vice-premier van Italië, Matteo Salvini, heeft opdracht gegeven om de formulering op een aantal officiële formulieren zo te wijzigen dat paren van hetzelfde geslacht zich niet beide als ouders van een kind kunnen aanmelden.

Salvini, minister van Binnenlandse Zaken en leider van de anti-immigranten Liga partij, is nu de meest favoriete politicus van Italië, volgens sommige onderzoeken, en zijn sociaal conservatieve beleid heeft bewezen populair te zijn onder de kiezers tot nu toe.

In een interview met een katholieke online krant verklaarde Salvini dat hij opdracht had gegeven om de formulieren voor het aanvragen van een identiteitskaart voor kinderen te wijzigen en te verwijzen naar de “moeder en vader” in plaats van naar “ouder 1” en “ouder 2”.

“Wij zullen de natuurlijke familie verdedigen die is gegrondvest op de verbintenis tussen man en vrouw. Ik zal al het mogelijke doen,” zei Salvini tegen La Nuova Bussola Quotidiana.

In Italië zijn draagmoederschap en adoptie illegaal en kunnen paren van hetzelfde geslacht geen kinderen krijgen.

Sommige rechtbanken en gemeentehuizen hebben echter de ouderlijke status toegekend aan de partner van een moeder of vader die kinderen heeft gekregen in het kader van een eerdere relatie, ook al is dit recht niet in de nationale wetgeving verankerd.

Salvini zei de overheid nooit draagmoederschap ,,of gelijkaardige verschrikkingen” zou overwegen.

De steun voor de Liga, die met de anti-establishment 5-sterrenbeweging regeert, is van 17 percent van de stemming bij een nationale verkiezing van maart, geklommen naar rond 30 procent in recente opiniepeilingen. De minder harde 5-sterrenlijn daarentegen bleef stabiel op ongeveer 30 %.

Salvini’s weigering om migranten die op zee door humanitaire schepen worden gered, op te nemen, heeft kritiek gekregen van sommige rooms-katholieke facties, omdat paus Franciscus medelijden met vluchtelingen en migranten tot een deel van zijn pausdom heeft gemaakt.

Vorige maand verscheen er dan ook een populair christelijk tijdschrift dat Salvini vergelijkt met Satan op de voorkant.

Maar een recente Ipsos opiniepeiling toonde steun voor Salvini onder katholieken aan die minstens één keer per week naar de mis gaan is verdubbeld, van 16% in maart naar bijna 32 in juli.

De vorige centrum-linkse overheid keurde een wet goed die beperkte rechten verleent aan de paren van het zelfde geslacht in ,,burgerlijke verbintenissen” twee jaar geleden. Nadat hij in juni de macht had overgenomen, veroorzaakte de minister van de Liga, Lorenzo Fontana, opschudding toen hij zei dat voor hem “regenbooggezinnen niet bestaan”.

Fontana, bekend om zijn conservatieve katholieke opvattingen, heeft ook opgeroepen tot intrekking van de huidige wet die rassendiscriminatie en religieuze discriminatie strafbaar stelt.

Over een andere kwestie vertelde Salvini op de website dat hij zou proberen om winkels aan te pakken die legale cannabisproducten verkopen die geen psychoactieve effecten hebben en die in Italië wijdverbreid zijn geworden.

Salvini beloofde een compromis te vinden met de minister van Volksgezondheid, die van vijf sterren is en die naar zijn zeggen een andere mening is toegedaan dan hij.

Reuters >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Salvini sloopt homohuwelijk – “regenbooggezinnen bestaan niet”

 1. Moeilijk moeilijk moeilijk, vraag het aan de kinderen, en niet 1 maar allemaal
  Twee moeders lijkt me persoonlijk verschrikkelijk, ik moet er echt niet aan denken

  Like

 2. Blank Welzijn // augustus 11, 2018 om 07:36 //

  Er zullen altijd uitzonderingen zijn waarbij het wel werkt maar het is vooral de boodschap die Lega nu uitzendt welke hoop geeft. Man en vrouw als natuurlijke basis van het gezin, tegen de afbraakpropaganda in.

  We gaan nog mooie dingen beleven vanuit Italie. En het slaat voor het moment aan bij de lokale bevolking. Als dit meer en meer populair wordt zal het in andere landen ook makkelijker bespreekbaar worden.

  Leve Lega! Leve Matteo Salvini! Leve Luca Traini!

  Like

 3. Eindelijk iemand in Europa die weet wat er speelt en gewoon goed bezig is. Oostenrijk, Hongarije, Denemarken en Tsjechië volgen op de voet. Who’s next?

  Like

 4. Claasje Kater // augustus 11, 2018 om 12:25 //

  frisse kijk en wind is broodnodig in totaal mislukte eu, dus bravo mijnheer Salvini

  Like

 5. Een gezin met twee vaders…of twee moeders…kom op man! Zo heeft het moeder natuur echt niet gewild hoor! Ik juich deze verandering volkomen toe! Go Lega en Go 5 stars beveging !! Laten we goed aande boom schudden, anders is echt alles naar de knoppen binnenkort.

  Like

 6. templars2017 // augustus 11, 2018 om 16:44 //

  De natuur is complementair, man en vrouw zijn zo gemaakt dat er van beiden moet zijn om de soort in stand te houden , het is een regulerend systeem dat zorgt voor het behoud van de soort ,net zoals bij veel andere soorten en niet alleen de zoogdieren ,reproductie is behoud van de soort ,zo simpel is het .
  Als mensen die zich onderscheiden van primaire zoogdieren door hun “intelect” ,zich gaan focussen om de natuurlijke regeling van de natuur te verstoren dan wordt het een situatie die niet meer past binnen de natuurlijke regeling.
  Het is niet normaal om een stuk van de samenleving te gaan maken die geen voortzetting van de eigen soort heeft als hoofdoel.

  Deze ganse door links ondersteunde genderneurale ideologie die zelfs opgedrongen wordt aan kleine kinderen is een brug te ver, je wordt in de natuur geboren zoals je bent als jongen of als meisje en daar kan geen enkele politiek iets aan veranderen.

  Als ze het willen aangrijpen om de bevolkingsaangroei te verminderen dan zijn daar andere middelen voor ,die dan op hun beurt door een ander institutionele groep verboden wordt omdat het niet aan de mens is om leven te ontzeggen.

  Hoe dan ook aan de ene kant wordt preventieve geboortebeperking ontzegd ,en aan de andere kant zou al wat geboren wordt moeten zelf kunnen kiezen wat ze willen zijn……

  Dat is een verschaling die niet op kan gaan , de wetten van de natuur zijn er niet om gemanipuleerd te worden ,maar om gerespecteerd te worden.

  Genderneutraliteit en al de heisa dat het met zich meebrengt is een creatie uit de geest van bepaalde individuen die het nodig achten om hun visie per direct te willen laten gelden als de te aanvaarden nieuwe norm ,doch er is geen enkele reden die ze kunnen geven die aantoont dat deze visie een meerwaarde kan geven voor de rest van ons.
  Het is ongezond om met de geesten van mensen te rammelen over hun identiteit en al zeker niet uiteen egoistisch eigen belang , laat de natuur wat ze is ,probeer ze niet her uit tevinden,het is al eeuwen zoals het is ,de natuur is complementair ,geen enkele politiek kan dat veranderen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s