Nieuw

Frankrijk stuurt asielzoekers terug naar Spanje

Foto ter illustratie. Bron: Wikimedia. Auteur: ChrisO.

Parijs – Iedereen tegen iedereen. De vluchtelingencrisis toont de complete waanzin van de EU: Frankrijk stuurt bij de grens linea directa veel vluchtelingen terug naar Spanje. Van de ruim 27.000 migranten die dit jaar vanuit Afrika naar Spanje zijn gekomen, willen de meesten verder naar het noorden, hoewel dit in strijd is met de Europese asielwetgeving. Volgens de Dublinverordening moeten asielzoekers de asielprocedure doorlopen in het land waar zij het Europese grondgebied binnenkomen.

Nu zit Frankrijk dwars. Zoals de ‘Welt am Sonntag’ schrijft, arresteert de Franse politie in het Spaans-Franse grensgebied steeds meer immigranten die in Frankrijk asiel zoeken en brengen hen terug naar Spanje. Hetzelfde gebeurt aan de Italiaans-Franse grens; ook daar wijzen Franse ambtenaren migranten af die zeggen asiel aan te vragen.

– We hebben de regering gevraagd ons de relevante overeenkomsten met Frankrijk te laten zien. We willen weten wat de basis is voor deze uitwijzingen. Maar we krijgen geen verklaring, vertelde Mariano Rodado, secretaris-generaal van de Spaanse politiebond SUP in Baskenland, tegen het Duitse dagblad ‘Welt am Sonntag’.

Op verzoek van de krant verklaarde het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken:
– Iedere asielzoeker in de EU moet terugkeren naar het land waar hij voor het eerst bescherming heeft gezocht. Als Franse ambtenaren constateren dat een migrant die illegaal uit Spanje aankomt al asiel heeft aangevraagd in Spanje, kunnen zij hem ook terugsturen naar ons grondgebied. Frankrijk brengt dus de Verdragen van Dublin ten uitvoer.

Rodado spreekt van “chaotische omstandigheden” en “anarchie” in het grensgebied:
– Franse eenheden hebben een onzichtbare muur gebouwd in het midden van het Schengengebied. En de migranten lopen nu tegen deze muur aan. De ambtenaren van het buurland arresteren deze mensen, vervoeren ze met de bus en brengen ze terug naar de grens. Onze nationale politie wordt er alleen maar van op de hoogte gebracht dat migranten aan de grens worden achtergelaten. Soms zijn het hele families.

Twee maanden geleden probeerde de federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) in Duitsland de regering ervan te overtuigen dat federale politieagenten asielzoekers die al in andere staten asiel hadden aangevraagd, moeten kunnen afwijzen. Kanselier Angela Merkel beschouwde dit echter als “nationaal unilateralisme”.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/11/frankreich-schutzsuchende-spanien/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Frankrijk stuurt asielzoekers terug naar Spanje

 1. Claasje Kater // augustus 12, 2018 om 12:06 //

  Lijkt me de enige oplossing als je buurman gek is geworden. En dan nog steeds commentaar geven op Orban, nou die had het veel eerder door en nam maatregelen.

  Like

 2. En nu ff wachten op een tijdelijk EU paspoort zodat een grens even geen grens meer is, de drukker heeft het er druk mee…

  Like

 3. Of die “asielzoekers” nu al Duits spreken geloof ik echt niets van.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s