Nieuw

Spanje neemt meer Afrikaanse migranten op ondanks tekenen van spanning

Open Arms, scr YT (Niet dezelfde boot als nu)

Een NGO-smokkel-boot met 87 Afrikaanse migranten die in de Middellandse Zee werden gered, legde donderdag aan in de Zuid-Spaanse haven van Algeciras, maar zonder het onthaal dat aan voorgaande groepen werd geboden, nu de politieke stemming in Spanje tekenen van spanning begint te vertonen over een piek in de aankomst van migranten.

De boot die door Spaanse hulpgroep Proactiva Open Arms wordt geëxploiteerd bracht wat het zei hoofdzakelijk Soedanese oorlogsvluchtelingen, met inbegrip van 12 minderjarigen, die voor de Libische kust op 2 Augustus worden opgepikt.

Spanje stond toe dat de boot kwam nadat andere geografisch dichter bij landen van de Europese Unie weigerde het aan te laten meren terwijl er tussen de EU-regeringen spanningen blijven bestaan over de beste manier om te reageren op de migratiegolf vanuit Afrika.

De nieuwe centrumlinkse socialistische regering van Spanje heeft een eerlijke behandeling van migranten tot een van haar speerpunten gemaakt, nadat ze twee maanden geleden aan de macht was gekomen.

In juni kondigde zij maatregelen aan om in het migratiebeleid van het land de rechten van de mensen op de eerste plaats te zetten. Zo zijn de eerste stappen gezet om de gezondheidszorg uit te breiden naar vreemdelingen zonder verblijfsvergunning.

Dezelfde maand aanvaardde het het reddingsschip Aquarius met 630 migranten aan boord nadat Malta en Italië het hadden afgewend.

De autoriteiten gaven deze migranten die in Valencia aankwamen om humanitaire redenen een speciale inreisvergunning van 45 dagen. Nog eens 60 mensen die vorige maand met een reddingsschip in Barcelona aankwamen, kregen een vergunning van 30 dagen terwijl ze besloten wat ze moesten doen. Ook hun papierwerk werd versneld.

Ruim genoeg de tijd voor de asielkolonisten om door te reizen naar Duitsland, waar ze dan vervolgens ‘zoek’ raken.

Maar degenen die donderdag in Algeciras aankwamen, krijgen niet zo’n speciale behandeling.

Ze zullen worden verwerkt, zei de regering, net als alle andere migranten die op zee worden gered: 72 uur vastgehouden door de politie in een migrantenkamp, ​​medisch geraadpleegd, geïdentificeerd en vastgehouden terwijl ze wachten op asiel of een verwijderingsbevel krijgen.

De regeringsfunctionaris die toezicht houdt op immigratie, Magdalena Valerio, zei eerder deze week dat er voor het einde van het jaar geen extra geld voor migrantenbeleid zou zijn.

Het Spaanse netwerk voor immigratie en vluchtelingenhulp, een niet-gouvernementele organisatie, beschuldigde de regering van een abrupte “veranderende koers” in haar immigratiebeleid en “discrimineren” tegen de nieuwkomers.

Fox News >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Spanje neemt meer Afrikaanse migranten op ondanks tekenen van spanning

 1. Scrutinizer // augustus 10, 2018 om 08:27 //

  De onverkozen regering lijkt niet de ambitie te hebben verkozen te worden…

  Like

 2. De gebruiken versus gebruikt laten worden…https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=2&t=670312

  Like

 3. ieznogoedh // augustus 10, 2018 om 12:48 //

  Ruim genoeg de tijd voor de asielkolonisten om door te reizen naar Duitsland, waar ze dan vervolgens ‘zoek’ raken.
  Niks zoek raken. Ze vragen daar asiel aan en krijgen dat ook, of worden gedoogd. Uiteraard vragen ze geen asiel in Spanje, zo dom zijn zelfs die bootmigranten niet. Die zijn een stuk slimmer dan Seehofer.

  Like

 4. Laat nog maar even voortdoen……breekt vanzelf de pleuris uit….want de Spaanse bevolking heeft genoeg geleden onder het bewind van Mariano Rajoy en ze zullen dit niet langer pikken…..geld moet nu naar de burgers terug vloeien….ook de jarenlange pensioenroof.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s