Nieuw

Oostenrijk: de criminaliteit daalt weer tot een recordlaagte – maar: 40 procent van de daders zijn buitenlanders

Foto: Pixabay

Onder de regering ÖVP-FPÖ is de criminaliteit in Oostenrijk in 2017 aanvankelijk teruggelopen tot het laagste punt van de afgelopen tien jaar – en deze trend zal zich in de eerste helft van 2018 voortzetten. De statistici registreren ongeveer tien procent minder delicten dan in dezelfde periode vorig jaar. Echter, 40 procent van de verdachten zijn buitenlanders. In conflicten tussen de nationaliteiten, zoals de verdeling van “territoria”, worden steeds meer steekwapens gebruikt.

Net als in Duitsland daalde ook in Oostenrijk het aantal inbraken. In de eerste zes maanden van dit jaar verwerkte de politie 228.887 minder meldingen dan tussen juni en januari 2017, terwijl het alarmerend is dat van de 135.520 gearresteerde verdachten 40 procent buitenlanders waren – in Wenen zelfs 51,4 procent, volgens de Krone.

Anderzijds is het aantal meldingen van geweldmisdrijven, met name verkrachting en moorden, sterk toegenomen. De politie maakt zich ook zorgen dat er steeds meer steekwapens worden gebruikt. Zulke daden worden heel vaak gepleegd binnen een bepaalde gemeenschap of tegen de achtergrond van interetnische conflicten, bijvoorbeeld als het gaat om de “verdeling van gebieden”, schrijft de krant.

Bron:

https://www.krone.at/1751845

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/10/oesterreich-kriminalitaet-rekordtief/

Doe mee met 930 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5777 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: