Nieuw

Hongaarse regering schaft genderstudies af omdat het nutteloos is op de arbeidsmarkt

Foto: 7-jarig jongetje wordt geëxploiteerd in Pride Parade. Screenshot YouTube.

Aan het begin van deze week hebben het ministerie van Humane Welzijn (EMMI) en het ministerie van Justitie (IM) de Hongaarse universiteiten 24 uur de tijd gegeven om commentaar te leveren op een voorgestelde wetswijziging, waarin wordt verklaard dat er in de toekomst geen cursussen genderstudies meer kunnen worden gestart.

Ouwe pislul in luier komt ook uit de kast.

Volgens HVG.hu geeft het deel van het amendement dat betrekking heeft op genderstudies verder geen enkele verklaring. Het betreft twee universiteiten: De grootste door de staat gefinancierde universiteit van Hongarije, ELTE, en de Centraal-Europese universiteit (CEU), opgericht door George Soros.

Als het amendement officieel wordt, betekent dit dat niemand een genderstudie in Hongarije kan volgen en een diploma in dit ‘vakgebied’ kan behalen. HVG.hu merkt op dat CEU zowel Hongaarse als Amerikaanse diploma’s aanbiedt; het amendement heeft geen invloed op laatstgenoemde.

Het ministerie van Humane Welzijn vertelde HVG.hu dat er absoluut geen interesse is voor afgestudeerden van genderstudies op de Hongaarse arbeidsmarkt. EMMI voegde toe dat de opleiding economisch irrationeel is en van mening dat het niet wordt gebracht om de studenten nuttige kennis te geven, maar andere belangen dient.

Volgens het ministerie ontnemen de genderstudie middelen van andere opleidingen en schaadt het de economische stabiliteit van de universiteiten.

De christen-democratische leden van de regering hebben genderstudies al lange tijd bekritiseerd, volgens hen is het een ideologie en geen wetenschap.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/08/hungarian-govt-abolishes-gender-studies-as-it-is-useless-in-the-countrys-job-market/

http://hvg.hu/itthon/20180809_Diktatum_jellegu_rendelettel_tiltjak_be_a_genderszakot_Magyarorszagon

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Hongaarse regering schaft genderstudies af omdat het nutteloos is op de arbeidsmarkt

 1. claasje kater // augustus 10, 2018 om 19:15 //

  wederom een zinnige beslissing van dhr Orban c.s.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 11, 2018 om 00:06 //

  Wat is het volgende: vrijetijdskunde?
  Of gewoon sociologie?

  Like

 3. Blank Welzijn // augustus 11, 2018 om 08:13 //

  Goed bezig in Hongarije.

  Like

 4. Goed idee!
  In NL toegepast zou betekenen dat wanneer alle fop-opleidingen zouden worden afgeschaft het ‘studie-landschap’ iig weer overzichtelijk zou worden.
  Vraag blijft alleen wat al die ‘hoog-opgeleiden’ dan moeten gaan doen.

  Ook als vakkenvuller bij AH moet je tenslotte wel iets kúnnen….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s