Nieuw

Duitsland heft verbod op nazi-symbolen in games op

Computer-en videospelletjes mogen hakenkruizen en andere nazi-symbolen bevatten. Na een verhit debat over de “Wolfenstein”-franchise waarin gamers vechten tegen de krachten van het Derde Rijk heeft de USK, het Duitse keuringsinstituut voor media, op donderdag aangegeven dat de ban intussen van de baan mag.

Eerder werd het spel geacht in strijd te zijn met het Duitse wetboek van strafrecht, dat elke afbeelding van zogenaamde “anticonstitutionele” symbolen verbiedt, waaronder nazi-symbolen zoals hakenkruizen.

Dienovereenkomstig werden in “Wolfenstein II” beelden van Adolf Hitler gemanipuleerd om zijn snor te verwijderen en werd het hakenkruis in de nazi-vlag vervangen door een driehoekig symbool.

Dit leidde tot een oproer in de gaming-gemeenschap, waar de oproep vandaan kwam om games als films te behandelen.

Omdat films als kunstwerken worden beschouwd, zijn ze vrijgesteld van het verbod, net als materiaal dat wordt gebruikt voor onderzoek of voor historische of wetenschappelijke doeleinden.

De zelfregulerende instantie voor amusementssoftware (USK) heeft verklaard dat in de toekomst zal worden onderzocht of videospelletjes dergelijke uitzonderingen vormen.

De brancheorganisatie die verantwoordelijk is voor de leeftijdsclassificatie van videospelletjes heeft dit besluit genomen nadat zij de taak had gekregen vast te stellen wat de Duitse diensten voor jeugdbescherming maatschappelijk toelaatbaar vinden in videospelletjes.

– Door de gewijzigde interpretatie van de wet kunnen spellen die kritisch naar de actualiteit kijken voor het eerst een USK-leeftijdsclassificatie krijgen, aldus Elisabeth Secker, USK-directrice.

– Dit is met betrekking tot de vrijheid van kunst al heel lang het geval voor films en nu ook het geval met computer-en videospelletjes, zei ze.

– USK zal zijn nieuwe taak verantwoordelijk uitvoeren, voegde zij toe.

Bron:

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/08/09/germany-lifts-ban-nazi-symbols-video-games/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Duitsland heft verbod op nazi-symbolen in games op

 1. Wat een goeie gif.

  Er over denkt twitter-profiel-foto aan te passen*

  Like

 2. En weegt niet zwaar.
  Slechts 449 KB.

  Like

 3. Blank Welzijn // augustus 10, 2018 om 18:04 //

  He, dus je mag ook weer hamer en sikkel vlaggen afbeelden in games? Oh wacht, dat mocht altijd al, want dan heb je idealen als commie zijnde. Schijnt.

  Vond het een lange tijd vreemd dat je opgepakt wordt als je met een Swastika vlag rondloopt en met een hamer en sikkel ongestoord je gang kunt gaan. Totdat ik door had dat de daders en slachtoffers omgekeerd zijn en daarom het ene wel erg gevonden wordt en het andere bejubeld wordt.

  Liked by 1 persoon

 4. Het Hitlersnorretje hebben ze altijd goed gevonden en had vele navolgers.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s