Nieuw

Amnestie: Toename sterfgevallen onder migranten in het Middellandse Zeegebied is de schuld van de EU-landen

In juni en juli verdronken meer illegale economische migranten in het Middellandse Zeegebied dan in de maanden daarvoor. Amnesty International legt nu in een controversiële aanklacht de schuld voor dit bij de EU-landen, met name Italië en Malta, in plaats van bij de mensensmokkelaars die werken met onzeewaardige en overbeladen vaartuigen zonder zwemvesten voor vaak onzwemkundige migranten.

Het is Amnesty zelf die de cijfers heeft opgesteld en commentaar heeft geleverd op zijn eigen rapport. Matteo de Bellis, een onderzoeker op het gebied van asiel- en immigratievraagstukken en werknemer van Amnesty International, beschuldigt de EU-landen van de toename van het aantal sterfgevallen:

– De verantwoordelijkheid voor het stijgende sterftecijfer ligt volledig bij de Europese regeringen, die er meer op gebrand zijn mensen weg te houden dan levens te redden.

De verklaring is controversieel, aangezien veel beoordelaars van mening zijn dat de doodsoorzaak in het Middellandse Zeegebied juist in het tegendeel aan de aantrekkingsfactoren ligt die de EU al geruime tijd signaleert dat degene die de gevaarlijke reis durft te maken en erin slaagt hier te komen, kan rekenen op een bestaan in westerse overvloed. Volgens die theorie is het enige dat de mensenhandel kan stoppen het signaal dat het niet de moeite waard is om te proberen illegaal naar de EU te gaan.

Tegenwoordig zijn het bijna uitsluitend economische migranten uit relatief welvarende en democratische landen in West-Afrika die over het Middellandse Zeegebied reizen en zeer weinig vluchtelingen. Er zijn dus geen humanitaire redenen om de mensenhandel in het Middellandse Zeegebied voort te zetten. Integendeel, aangezien er tijdens de overtocht mensen sterven, is het vanuit humanitair oogpunt dringend noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een einde aan wordt gemaakt.

Amnesty International richt in haar rapport de hevigste kritiek op de nieuwe Italiaanse regering, die men “rechts-populistisch” noemt, ondanks het feit dat de dominerende regeringspartij, de Vijfsterrenbeweging, niet in aanmerking komt voor een dergelijke term. Sinds de nieuwe regering in Italië is aangetreden, heeft Italië een halt toegeroepen om het land als springplank te laten gebruiken voor de miljoenen illegale migranten die op zoek zijn naar een snelweg naar een beter leven in de EU.

Ook Malta wordt door Amnesty specifiek op een soortgelijk beleid tegen illegale immigratie gewezen. De samenwerking van de EU met kustwachten aan de Afrikaanse kant van de Middellandse Zee om een einde te maken aan de smokkel van boten voordat ze gevaarlijke wateren bereiken, is een andere kritiek van Amnesty.

De organisatie is van mening dat het in strijd is met het internationaal recht om migranten die zich in internationale wateren bevinden terug te brengen naar de Afrikaanse kust, in plaats van ze aan de Europese kant te helpen. Een geval waarbij een Italiaans vrachtschip meer dan 100 migranten in zee opnam en werd terugestuurd naar Libië wordt nu door de VN-vluchtelingencommissie als misdrijf onderzocht .

Amnesty wijst er verder op dat het moeilijker is geworden voor niet-gouvernementele (NGO) organisaties die werken met schepen in het Middellandse Zeegebied. Volgens Amnesty werken deze organisaties neutraal en puur alleen met maritieme redding. Er is echter felle kritiek geuit op het feit dat zij een politieke agenda hebben waarin hulpverleners samenwerken met mensensmokkelaars en hen helpen illegale immigranten naar de EU te vervoeren.

Naarmate Italië zijn kustwacht en zijn regels voor het aan land brengen van illegale migranten heeft aangescherpt, is de mensenhandel verschoven naar Spanje, waar veel Spaanse en toeristische badgasten regelmatig nu in landingen van mensensmokkelaars-vaartuigen terechtkomen.

Bron:

https://www.europaportalen.se/2018/08/amnesty-anklagar-eu-lander-fler-doda-i-medelhavet

https://samnytt.se/amnesty-okad-migrantdod-pa-medelhavet-eu-landernas-fel/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Amnestie: Toename sterfgevallen onder migranten in het Middellandse Zeegebied is de schuld van de EU-landen

 1. Amnesty acuuut boycotten, stelletje uitvreters! Sowieso allemaal die zogenaamde mensheid knuffelende linkse huichelaars.

  Liked by 3 people

 2. Scrutinizer // augustus 10, 2018 om 08:42 //

  Sowieso nooit onpartijdig geweest. Ze beweren politiek neutraal te zijn en op te komen voor eenieder die omwille van zijn politieke overtuiging opgesloten wordt maar het klopt niet.
  Zo zijn ze bv. nooit opgekomen voor revisionisten die de holocaust in vraag stellen of ontkennen.
  Als je Amnesty mag geloven, zouden zij het er niet mee eens moeten zijn om toch te besluiten zich voor een persoon in te zetten. Wel, als een revisionistisch historicus opgesloten wordt alleen omwille van het verkondigen van een andere mening (en verder geen geweld gebruikt of propageert) dan is het oorverdovend stil bij Amnesty.
  Kortom ze houden zich niet aan hun eigen mission statement en zijn gewoon leugenaars. Selectief links. Goh, wie had dat nou gedacht?
  Geen wonder dus dat ze ook in deze vluchtelingenmaterie een bias vertonen.

  Liked by 2 people

 3. HELEMAAL GESCHIFT die Amnesty International “organisatie” . Ooit een organisatie die daadwerkelijk NUT had , heeft NU , laten zien (en m.i. al vanaf 2007 uit mijn eigen ervaringen) , dat ze TOTAAL het NUT en RESPECT hebben verloren van vele gezonde ende realiteit-onder-ogen-ziende en weldenkende mensen. 100% onder invloed van de “raad” van de U.N. die nu grotendeels bestaat uit Afrikaanse en Arabische landen . Het verdraaien van waarheden en feiten , liegen over bepaalde zaken , uitgave van zgn “officiele cijfer rapporten” (waarmee geknoeid is=Lees “CREATIEF is geweest) van overheden van Afrikaanse , Aziatische , Arabische en Latijns-Amerikaanse landen enz enz enz…en dan NU vertellen dat de Europese landen schuld hebben aan het dodental van idioten die hun leven ZELF ..OPZETTELIJK in gevaar brengen , om zodoende de migratie-maffia te “sponsoren” en de de zieligheids-industrie op hun kant te krijgen. man , man , man …Wat een idioten die hier nu nog instinken.

  Liked by 1 persoon

 4. Als die zogenaamde ‘vluchtelingen’ (waar waren ze ook al weer voor op de vlucht?) in een boot stappen, niet kunnen zwemmen, en vervolgens verzuipen is dat naar mijn mening beroepsrisico.
  Dat de EU geen stappen onderneemt om de toestroom van illegale economische klaplopers tegen te gaan, geeft alleen maar aan welke rol ze daar in speelt. Omvolking, islamisering.
  Beroepsrisico is ook wanneer een inbreker tijdens een kraak half verrot wordt geslagen door de bewoner; hij heeft in dat huis gewoonweg niets te zoeken (de inbreker hoopt natuurlijk wèl iets te vinden 😉 ).

  Liked by 2 people

 5. Het is duidelijk dat de goed opgeleid elite de machine beheerst voor de vernietiging van West-Europa. Ze verraden zoals Judas familie en vrienden voor een zak geld. De miljoenen sukkels die een beter leven zoeken krijgen in Europa de schuld van alles. En dan heb je nog de criminelen die alles financieren in de hoop dat er chaos uitbreekt en dat ze met hun geld de macht kunnen overnemen. Het volk heeft het te druk met Facebook en merkkleding en wilt geen tijd investeren in deze global probleem. Vier groepen die straks verwikkeld zijn in een nieuw Wereldoorlog. The only solution to avoid a new war is the will of the western people to keep their faith and traditions instead of being egoistic.

  Like

 6. christ Kanters // augustus 10, 2018 om 10:28 //

  Het gaat hun om het geld en het avontuur , dan zijn er nog van die gekken die met een collectebus langs de deuren gaan , ( hoe krijg je ze zo gek ) ze zijn bezig hun eigen land te vernietigen , het is als een schapenhouder , naar de rechter stapt en te willen afdwingen dat op de heide waar zijn schapen lopen , ook toegankelijk moet zijn voor wolven .

  Like

 7. Lekker makkelijk hè, de schuld neerleggen bij een onschuldige partij is simpeler dan de vinger op de zere plek te leggen en de oorzaak van de ellende te moeten benoemen, want dan moet je iets aan die oorzaak gaan doen….

  Like

 8. claasje kater // augustus 10, 2018 om 13:27 //

  logisch nadenken amnestie is blijkbaar jullie niet gegeven
  1) wie stappen er zelf volledig vrijwillig in een (wankel) om hier de hand op te houden?
  2) zijn het burgers van een europese staat of land?
  Als je beide vragen naar waarheid beantwoord zal blijken dat de stelling van amnestie bezijden de waarheid is.
  Dus amnestie stop met mauwen

  Like

 9. Amnestie heeft ondertussen zelf zeer dringend professionele hulp nodig, misschien kunnen ze in afrika en het middenoosten gaan collecteren voor deze hulpbehoevenden.

  Like

 10. Von Puffelen // augustus 10, 2018 om 16:07 //

  Dat moet bij AI dan geestelijke hulp zijn, gebruik maken van afrikaanse psychiaters misschien die een gat in je schedeldak slaan om de kwade dampen eruit te laten? ze varen ze momenteel zelf al over.

  Like

 11. Blank Welzijn // augustus 10, 2018 om 17:51 //

  Volgens Amnesty werken deze organisaties neutraal en puur alleen met maritieme redding.

  Ik ben geen kenner van het maritiem recht maar het lijkt me dat redding in die zijnalleen is als e een schip in nood is op je vaarrpute. Dus niet actief op de Middellandse Zee gaan varen om bootjes vanaf de Afrikaanse kust op te pikken en naar Europa te brengen. De NGO’s hebben blowd aan hun handen.

  Like

 12. dan wordt het tijd om Merkel en haar bilnaad likkers zoals Rutte , Macron en zo voort voor de rechter te slepen voor moord lijkt mij.

  Liked by 1 persoon

 13. Maar nogmaals het zijn geen immigranten het zijn illegalen die immigratie wetgevingen van Europese landen overtreden dus voor de wet ben je een crimineel lijkt mij boeren logica

  Liked by 1 persoon

 14. Von Puffelen // augustus 10, 2018 om 21:20 //

  Echt, wetten worden alleen maar aan het gepeupel opgelegd.
  Wanneer je tot de club beheurt gaat er een wereld van mogelijkheden open.

  Like

 15. Zolang die halve zolen die Afrikanen hoop blijven geven dat ze gered worden zal het door blijven gaan. zodra ze steeds gestopt worden voordat ze buiten de territoriale wateren van Afrika en Arabië zijn zal het misschien op houden of verminderen. En als ik een collectebus voor mijn deur zie zeg ik tegenwoordig gelijk Nee dank je voor ze iets kunnen zeggen en sluit de deur weer.

  Like

 16. even een paar dingen recht zetten, het niet kunnen zwemmen is geen argument. wel eens geprobeerd om meer als 1km aan een stuk te zwemmen?? ongeoefend??? en dan niet in zwembad maar op zee?? Verder zou ik degene die vanaf de kust afsteken om met z`n allen in een opblaas bootje gaan zitten geen drenkelingen of vergelijk willen maken met zeelieden die in een vlotje moeten springen omdat hun boot af borrelt want dat noemen ze schipbreukelingen. dus de flauwekul van Amnestie is bull….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s