Nieuw

MKUltra: gedragsverandering door drugs en marteling

Op 20 juli 1977 werd, door een verzoek op grond van de “Freedom of Information Act”, het bestaan onthuld van ongeveer 20.000 pagina’s van documenten met informatie over CIA’s topgeheim gedragsverandering project MKUltra.

MKUltra, opgericht in 1953, deed onderzoek om het gedrag van mensen op verschillende manieren te veranderen. Naast wrede dierproeven werden duizenden menselijke proefkonijnen, meestal volledig onbewust, blootgesteld aan drugs en andere chemicaliën, aan verschillende soorten straling, elektrische schokken, hypnose en marteling.

Toen MKUltra in 1973 werd neergelegd, had zijn baas, Sidney Gottlieb, alle documenten met betrekking tot het project vernietigd. Maar hij had verzuimd deze 20.000 pagina’s, die meestendeels informatie over de financiering van het project bevatten, te vernietigen, omdat ze elders waren opgeslagen. Uit de documenten kwam naar voren welke deelprojecten waren gefinancierd en was daardoor een waardevol, zij het beperkt, inzicht in de bedrijfsvoering.

Tijdens het verhoor van de Amerikaanse Senaat dat jaar, bleek dat “meer dan dertig universiteiten en instellingen waren betrokken bij uitgebreide onderzoeken en experimenten” op onwetende mensen uit alle lagen van de bevolking, zowel Amerikanen als buitenlanders. Later bleek dat meer dan 80 instellingen betrokken waren geweest bij deze onderzoeken, waaronder universiteiten, ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, laboratoria, farmaceutische bedrijven en gevangenissen.

MKUltra experimenteerde vooral op mensen uit kwetsbare groepen in de samenleving, met name op gedetineerden in psychiatrische inrichtingen en in gevangenissen. Met bemiddeling van MKUtta werden groepen gestart op universiteiten waar studenten drugs (vooral LSD) werd toegediend en werden onderworpen aan experimenten. Wat zelfs volgens terughoudende onderzoekers heeft bijgedragen aan de oorzaak van de golf van drugsmisbruik (hippiebeweging) die zich in de jaren 1960 en 1970 zou uitspoelen over de Verenigde Staten.

Om te verhullen dat het de CIA was die het onderzoek leidde en financierde, werd de financiering van het project door verschillende frontorganisaties verzorgd.

Sidney Gottlieb, chef van MKUltra.

Desinformatie over MKUltra, onder andere van professionele samenzweringstheoretici en de Amerikaanse amusementsindustrie hebben geholpen om een sluier over het project te leggen en verwarring over zijn werkzaamheden en doelstelling te creëren. Een veel voorkomende terugkerende valse verklaring is dat het project werd gedreven door “nazi’s” die via Operation Paperclip door de CIA gerekruteerd waren – terwijl de waarheid precies het tegenovergestelde is: Het waren Joden die leiding gaven aan MKUltra.

MKUltra werd geleid door Sidney Gottlieb (1918-1999). Gottlieb leidde niet alleen MKUltra, maar ook het onderzoek van de CIA in biologische oorlogsvoering en leidde de ontwikkeling van methoden om mensen met verschillende soorten chemicaliën, virussen en bacteriën te vermoorden. Bijvoorbeeld gaf Gottlieb tijdens een hoorzitting van de senaat toe dat hij persoonlijk eens miltsporen (Anthrax) naar Afrika had vervoerd, die zouden worden gebruikt om Patrice Lumumba (Congolese onafhankelijkheidsleider) te doden.

Een van de meer bizarre MKUltra-projecten van Gottlieb was het vestigen van bordelen in San Francisco, uitgerust met doorschijnende spiegels in elke kamer, zodat de “onderzoekers” konden bestuderen wanneer nietsvermoedende sekskopers en prostituees drankjes werden geserveerd die met LSD en andere drugs waren gemengd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on MKUltra: gedragsverandering door drugs en marteling

 1. Von Puffelen // augustus 9, 2018 om 10:52 //

  “My name is Fiona Barnett. I was born Fiona Rae Holowczak, on 28 October 1969, in Sydney, Australia. I am a victim of CIA child trafficking, Luciferian ritual abuse, and Project MK-ULTRA.”
  https://www.henrymakow.com/2018/07/The-Illuminati-is-not-Exclusively-Jewish.html

  Liked by 2 people

 2. Von Puffelen // augustus 9, 2018 om 10:57 //

  “Svali: “Here is how it is done (how it was done to me): [1] When the child is 2 years old, place them in a metal cage with electrodes attached. Shock the child severely.
  [2] Take the child out, and place a kitten in its hands. Tell the child to wring the kitten’s neck. The child will cry and refuse.
  [3] Put the child into the cage, and shock them until they are dazed and cannot scream any more.
  [4] Take the child out, and tell them again to wring the kitten’s neck. This time the child will shake all over, cry, but do it, afraid of the torture. The child will then go into the corner and vomit afterwards, while the adult praises them for “doing such a good job”.
  https://www.henrymakow.com/141002.html

  Liked by 2 people

 3. Het grootste deel van de Hollywood Entertainment Industrie is onder invloed van het MK-ULTRA project. Iedereen in de hogere politieke klasse is op de hoogte en weet hiervan.

  Like

 4. Deze wereld is zo ziek dat zulke hooggeplaatsten smeerlappen de kans krijgen en nemen omdat zij zich ontastbaar voelen,deze wereld figuren en ook in Nederland of in Koningklijke Engelse huizen of op het Witte huis moeten vervolgd en gestraft worden en het is Echt Waar alleen worden zij met Veel geld beschermt en andere Pedofielen.

  Like

 5. Denk je nu echt dat dergelijke vuiligheid alleen in het buitenland voor kwam/komt…http://rondehuis.blogspot.com/

  Like

 6. Sidney Gottlieb

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s