Nieuw

Australië ontneemt IS-terroristen hun staatsburgerschap: “Nooit meer welkom”

Pixabay.

Australië heeft vijf IS-terroristen die naar het Midden-Oosten zijn gereisd om voor de islamitische staat te strijden van hun staatsburgerschap beroofd. De mensen zullen nooit meer terug het land in mogen, meldt The Sydney Morning Herald.

Vijf islamisten zijn door de regering van het land van hun Australische staatsburgerschap ontdaan.

De mannen met een dubbele nationaliteit waren naar het Midden-Oosten gereisd om voor de terroristische islamitische staat te strijden.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton hebben deze personen Australië de rug toegekeerd door zich aan te sluiten bij de beestachtige terroristische groepering.

– Ik wil niet dat deze mensen hier terugkomen, ik wil dat ze zo ver mogelijk van onze stranden blijven, zei de minister op 2GB radio, erop wijzend dat de primaire prioriteit van de regering is om de veiligheid van de bevolking van het land te waarborgen.

Australië heeft een speciale wetgeving die het mogelijk maakt om het staatsburgerschap af te nemen van mensen die handelen tegen de belangen van Australië door zich in te laten met terrorisme. Op voorwaarde dat deze individuen een dubbel staatsburgerschap hebben, daar stelt namelijk het internationaal recht een grens.

In totaal zijn nu in Australië zes mensen die voor terroristische groeperingen hebben gevochten het staatsburgerschap ontnomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6975 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Australië ontneemt IS-terroristen hun staatsburgerschap: “Nooit meer welkom”

 1. ieznogoedh // augustus 10, 2018 om 12:45 //

  Er zijn genoeg stenlozen op de wereld, dus dat mag geen beletsel zijn.
  Gewoon staatsburgerschap afnemen, dubbele nationaliteit of niet, en verder zoeken ze het maar uit.
  Merkel wil ze wel hebben, tenminste als ze van het niet-deugen soort zijn.

  Like

 2. ieznogoedh // augustus 10, 2018 om 12:45 //

  statenlozen bedoelde ik. Vingers kunnen het soms niet bijbenen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s