Nieuw

De invloed van Israël op de verkiezingen in de Verenigde Staten is “overweldigend veel groter ” dan wat Rusland ooit heeft gedaan

Noam Chomsky. Screenshot YouTube.

Terwijl de Verenigde Staten en hun vazalstaten, waaronder Nederland, Rusland afschilderen als een bedreiging voor de vrije verkiezingen en de democratie in het Westen, is het in werkelijkheid Israël die een dergelijke invloed uitoefent. Rusland daarvan beschuldigen is belachelijk, zegt Noam Chomsky.

De nu 89-jarige joodse linguïst en activist Noam Chomsky beschuldigt Israël ervan dat het schaamteloos de nationale verkiezingen in de Verenigde Staten heeft verstoord op een manier die de eventuele inspanningen van Rusland ver overtreft.

Chomsky, wiens politieke thuis een vorm van anarchistisch syndicalisme is, is ’s werelds meest geciteerde academici in sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Hoewel hij vaak optreedt als verdediger voor kwesties betreffende de joodse macht en in zijn vaak voorkomende kritiek op het buitenlands beleid van de Verenigde Staten praat zonder de joodse invloed te noemen, heeft Chomsky veel betekend voor het publiek om het zich op een breed front bewust te laten worden over hoe de “vrije” pers in de westerse wereld werkt. Sinds de jaren zestig betoogt hij dat de massamedia niet veel meer zijn dan geavanceerde propagandamachines die leugens verspreiden om, meer dan te rapporteren, te verbergen wat er werkelijk in de wereldpolitiek gebeurt.

De focus van de media in de VS op de vermeende betrokkenheid van Rusland bij de verkiezingen in de VS in 2016 “Is een lachertje”, zegt Chomsky.

– Ten eerste, als je geïnteresseerd bent in buitenlandse invloed op onze verkiezingen, dan telt alles wat Rusland heeft gedaan nauwelijks, of weegt op geen enkele manier op tegen wat een ander land heeft gedaan, volledig open, schaamteloos en met enorme steun, zegt Chomsky.

Een schandvlek in de “democratische” geschiedenis van de Verenigde Staten

– De invloed van Israël op de Amerikaanse verkiezingen is overweldigend groter dan alles wat Rusland zou hebben gedaan, ik bedoel, het gaat zelfs zover dat de premier van Israël, Benjamin Netanyahu, rechtstreeks naar het Congres reist, zelfs zonder de president van de VS hierover te informeren, en spreekt hij met overweldigend applaus tot het Congres in een poging om het beleid van de president te ondermijnen – wat gebeurd is met Barack Obama en Netanyahu in 2015, zegt Chomsky.

In maart 2015 regelde de joodse voorzitter van de Republikeinen John Boehner, bijgestaan door de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, de jood Ron Dermer, voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat hij tegen het complete Congres kon vertellen over wat de Iraanse nucleaire afspraak zou moeten worden. Netanyahu heeft dit gedaan zonder het Witte Huis hierover in te lichten, wat naar verluidt de toenmalige president Barack Obama woedend zou hebben gemaakt en wiens regering de volgende maand zou meewerken aan een rampzalige nieuwe overeenkomst met de Europese staten om de vermeende kernwapenambities van Iran te beperken.

Meer dan 50 Democraten boycotten Netanyahu’s toespraak aan het Congres. In zijn toespraak sprak hij zich uit tegen de toenmalige overeenkomst.

“Deze overeenkomst zal geen einde maken aan de wapenwedloop”, zei Netanyahu, vergezeld van een bijna oorverdovend enthousiast applaus van Congresleden. Tijdens zijn toespraak ontving Netanyahu meer staande ovaties en hoerageroep dan om het even welke Amerikaanse president ooit in het Congres heeft gekregen. 27 procent van de spreektijd werd in bezit genomen door klinkend applaus.

– Het zou het einde betekenen van de wapenbeheersing. En het Midden-Oosten zou binnenkort worden doorkruist met struikeldraden in de vorm van kernwapens. In een gebied waar kleine schermutselingen een grote oorlog kunnen teweegbrengen die in een vuurzee van kernwapens veranderd, zei Netanyahu.

Nu steunt Netanyahu het verbreken van de nucleaire overeenkomst door de Verenigde Staten, en Netanyahu gaat er zelfs prat op dat de Verenigde Staten onder zijn invloed de overeenkomst hebben verbroken, precies zoals Israël dat wilde.

– Israël is vanaf het begin tegen de kernwapen-afspraken met Iran geweest, zei  Netanyahu, bekritiseerde Obama en zei “wij moeten allen verenigd staan om de veroveringsmars, de onderwerping en de terreur van Iran tegen te houden”, zei hij.

Poetin heeft zich nog nooit zo slecht gedragen als Netanyahu

Chomsky wijst erop dat Poetin nog nooit zo’n toespraak voor het Congres heeft gehouden, wat volgens de politieke waarnemers in het geval Netanyahu uniek was, omdat een buitenlandse leider zichzelf uitnodigt en dan de regering van het land hevig aanvalt.

– Als Poetin zonder uitnodiging voor een toespraak aan het verzamelde Congres was gereisd in een poging om… zouden ze dan terugkomen van het politieke beleid van de VS zonder zelfs de president op de hoogte te brengen?, zegt Chomsky.

– En dit is slechts een detail van de enorme invloed [van Israël op de Amerikaanse politiek].

De pro-Israëlische lobby is al lang een controversieel onderwerp in Washington.

De joodse lobby stuurt

John Mearsheimer en Stephen Walt schreven in 2007 in een rapport getiteld “The Israeli lobby” dat de lobbies in het Amerikaans buitenlands beleid een losse coalitie is van individuen en organisaties die actief proberen het Amerikaanse buitenlands beleid in een pro-Israëlische richting te sturen. De coalitie bestaat onder andere uit AIPAC, een van de beruchtste joodse lobbygroepen in de Verenigde Staten.

Politici die het ver in de Verenigde Staten willen bereiken, moeten zich af en toe laten zien en optreden tijdens de jaarlijkse AIPAC-conventie. In 2016 werd het woord gevoerd door vicepresident en geschorste pedofiel Joe Biden, Hillary Clinton, Donald Trump, gouverneur John Kasich, senator Ted Cruz en Paul Ryan.

De website van AIPAC kondigt aan dat de organisatie zich tot doel heeft gesteld de relaties tussen de Verenigde Staten en Israël te versterken, te beschermen en uit te breiden op een manier die de veiligheid voor de Verenigde Staten en Israël verhoogt.

Noch de Israëlische ambassade in Washington, noch de AIPAC heeft commentaar geleverd op vragen over de beschuldigingen van Chomsky. Chomsky zelf wordt alleen in alternatieve media geïnterviewd. Volgen informatie heeft hij ooit deelgenomen aan een debat in de joodse media in de Verenigde Staten. Zelfs toen al werd hij voortdurend onderbroken door de programmaleiders .

Tegen de alternatieve media Democracy Now zegt Chomsky dat “de media zich bezighouden met zaken die over het algemeen marginaal zijn. Er zijn veel ernstiger kwesties die terzijde worden geschoven. ”

Volgens Chomsky zou men alle huidige berichtgeving rond Trump moeten negeren en in plaats daarvan moeten praten over de grootste dreiging van hen allemaal, die Chomsky beschouwt als klimaatverandering.

Bron:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/israel-us-elections-intervention-russia-noam-chomsky-donald-trump-a8470481.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De invloed van Israël op de verkiezingen in de Verenigde Staten is “overweldigend veel groter ” dan wat Rusland ooit heeft gedaan

 1. Scrutinizer // augustus 8, 2018 om 10:33 //

  Onlangs was er een artikel waarin men zich druk maakte dat 1 enkele senator uit Michigan bvanden zou hebben met de Moslim broederschap. Terecht, overigens.
  Maar wat lezen we hierboven?
  En vooral: het is over de partijgrenzen heen.
  Zowel Hillary als de Donald zitten in de zak van Aipac en Co.
  Inderdaad: ook de hele Putin heisa is overtrokken. M.i. was er nooit enige beinvloeding maar als er dan toch ergens een spoortje was, dan valt het in het niet bij wat Chomsky beschreef.

  Like

 2. Ondertussen speelt er een conflict tussen Saoedi Barbarije en Canada.
  ‘Canada was critical of Saudi Arabia’s handling of protesting citizens. Since then, the Canadian Ambassador as expelled, trade has been frozen and Saudi citizen’s have been given a month to leave Canada. The Saudi propaganda machine is in full attack mode. It is time to break relations with this terrible country. We don’t need Saudi Arabia.’

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s