Nieuw

Trump’s ultimatum: VS of Iran

Foto: President van de Verenigde Staten Donald Trump. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Gage Skidmore.

Op Twitter schrijft Donald Trump dat men moet kiezen om te handelen met de Verenigde Staten of Iran. In november zullen de reeds opgelegde sancties verder worden aangescherpt.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de nucleaire overeenkomst van de voormalige president Obama met Iran verscheurd.

Nu zijn de eigen sancties van Trump van kracht geworden en die zullen in november worden aangescherpt. Bovendien plaatste de president vandaag een ultimatum aan de rest van de wereld dat men moet kiezen om zaken met de Verenigde Staten of Iran te doen.

Op Twitter schrijft Trump:

“De sancties tegen Iran zijn officieel van kracht geworden. Dit zijn de meest ontmoedigende sancties die ooit zijn ingevoerd, en in november verhogen we het niveau. Wie zaken doet met Iran zal GEEN zaken doen met de Verenigde Staten. Ik vraag niets minder dan wereldvrede. ”

Trump heeft zich eerder geopend voor een ontmoeting met de Iraanse president Hassan Rouhani, maar kreeg vervolgens de koude hand.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Trump’s ultimatum: VS of Iran

 1. Jack vanderVeen // augustus 7, 2018 om 18:34 //

  En hij heeft gelijk, wereldvredevriend Trump. Een land domineren zonder oorlogvoering, wie had daar aan gedacht?
  Zoals Erdoğan ook beter eieren voor zijn geld kan kiezen, zal dat ook wenselijk zijn voor Rouhani.

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // augustus 7, 2018 om 21:03 //

  @Jack
  Ken de geschiedenis: wat begint als een handelsembargo eindigt bijna steevast in wapengekletter.
  Sterker nog: het embargo (wat zelf uiteraard legitimiteit ontbeert maar daar gaat men gemakkelijkheidshalve aan voorbij) dient dan ter legitimatie van een oorlog wanneer het geschonden wordt. Zoiets van “we vallen Iran aan omdat die TOCH handel dreef” alsof het aan de VS is om te bepalen dat ze dat niet zouden mogen. Maar goed, zo “rechtvaardigt” men dan juist een aanval. En dat het embargo geschonden zal worden, staat in de sterren geschreven want z.g.a. geen enkel land is autarkisch. Maar goed: dat is dus ook de bedoeling. Degene die het embargo instelt, wil niets liever dan dat het geschonden wordt, immers dan heeft hij een “rechtvaardiging” om aan te vallen en de ander de schuld te geven immers “die schondt de regels” (welke regels? door wie ingesteld? met welk recht?).
  Het probleem met wie een oorlog wil starten is de publieke opinie, zowel inetrnationaal als van zijn eigen kiezers (en kannonnenvoer als hij troepen inzet), dus moet het er steeds op lijken dat de ander begon, hetzij d.m.v. een false flag operatie, hetzij doordat ie “belangrijke internationale afspraken zomaar aan zijn laars lapte”. Handelsembargo’s dienen om geschonden te worden en een excuus te hebben om het land aan te vallen.

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // augustus 7, 2018 om 22:13 //

  wat niet veel is geweten is dat in Iran er enorm veel protesten zijn sederd 3 augustus ,de mensen willen af van Khammenei en een pro amerikaanse kandidaat in de plaats.
  Als je een dergelijk land zijn bevolking zover kan krijgen dat ze de regime wissel zelf willen omdat ze het inzien dat het aan de macht zijnde regime hen naar de ondergang voert dan zal het wapen gekletter waarschijnlijk intern blijven.
  Niet te vergeten dat de Saudi’s op oorlogsvoet leven met de perzen in Iran .
  Als de Amerikanen het zo spelen dat de perzen zelf hun zaken regelen dan wint het grote geld en is iedereen die een deel van de koek wilt tevreden ,uitgenomen de moellahs natuurlijk ,godsdienst en groot geld een gevaarlijke mix…..

  Like

 4. syberspees // augustus 8, 2018 om 08:54 //

  Mijns inziens moet je helemaal GEEN handel drijven met islamitische landen.
  Er MOET nu serieus gewerkt worden aan alternatieve energie(er is volgens mij op dat gebied veel meer mogenlijkdan dat het grootkapitaal laat gebeuren), desnoods de olievelden in SA
  inpikken en ze gewoon de tering laten krijgen. Tenzij ze collectief allah afzweren. En dan……
  !!!SYBREN FOR PRESIDENT!!.

  Like

 5. @Scrutinizer // augustus 7, 2018 om 21:03 //

  Zo werken globalisten, zo werkt Trump niet want Trump is een anti-globalist en daarom wordt hij door oa de wereldwijde msm tot op het bot gehaat.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s