Nieuw

Facebook vraagt persoonlijke bankgegevens – biedt gebruikersgegevens in ruil

Volgens nieuwe informatie heeft de internetgigant bij banken de persoonlijke financiële informatie van zijn klanten opgevraagd en in ruil daarvoor zijn opgeslagen gebruikersgegevens aangeboden.

Eind juli stortte het Facebook-aandeel in en verloor 24 procent van zijn beurswaarde – de beurskapitalisatie daalde met 109,4 miljard euro. De redenen hiervoor moet worden gezocht in een vermindering van het aantal gebruikers en een gebrek aan vertrouwen in de omgang met de persoonsgegevens van gebruikers.

De informatie die men zegt beschikbaar te willen hebben omvat kaarttransacties en saldo op de betaalrekening. Grote Amerikaanse banken als Wells Fargo, JP Morgan Chase en Citigroup zouden een verzoek van Facebook hebben ontvangen.

Het doel is om gebruikers nieuwe en op maat gemaakte diensten aan te kunnen bieden.

Bij Facebook ontkent men nu echter deze gegevens en zegt dat het zich handelt om een mogelijkheid voor banken om chatrobots in de Facebook Messenger-app te integreren.

Bron:

https://www.nyteknik.se/digitalisering/uppgift-facebook-vill-samarbeta-med-banker-i-utbyte-mot-finansiell-data-6925144

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6975 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Facebook vraagt persoonlijke bankgegevens – biedt gebruikersgegevens in ruil

  1. templars2017 // augustus 7, 2018 om 21:58 //

    Ze kunnen zeggen wat ze willen ,volledige en algemene controle over zo veel mogelijk mensen ,daar draait het om ,vergeet niet dat in Duitsland het is komen boven drijven ,tijdens het wk notabene (dan let de merendeel op niets dan op het voetbal) dat er een EU richtlijn is goedgekeurd om alle tegoeden op bankrekeningen te kunnen aanslaan als er een financiële crash zou voorvallen.
    Het geld van de burger is dus in wezen gegijzeld door de EU voor het geval van en bijna niemand weet het , hetzelfde speeltje werd in het oude Rome gebruikt brood en spelen en buiten de colliseums werd de staat ontmanteld……..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s