Nieuw

Woede dat de Italiaanse minister van gezin voorstelt om de anti-fascistische Mancino wet te schrappen

Fontana YT

Vrijdag riep minister Lorenzo Fontana op tot de afschaffing van de antifascistische Mancinowet van 1993, wat tot furieuze reacties leidde.

Fontana is die minister die voor de Italiaanse president Matarella aanleiding was om te weigeren de huidige regering te installeren toen de Lega en de 5-sterren beweging een akkoord hadden. Fontana zou eerst minister van Buitenlandse zaken worden en dat zou tot onmiddellijke oorlog met de EU geleid hebben. Uiteindelijk werd er een moeizaam compromis bereikt waarbij hij wel minister mocht worden, een nederlaag voor Matarella en zijn anti-democratische plan (en de EU die daar duidelijk de hand in had), en minister van familie werd. Fontana pleit tegen de euro, het homo-huwelijk, abortus, en spreekt openlijk over pogingen om het blanke ras te wissen. Fub. (hier en hier)

“Laten we de Mancino wet afschaffen, die in deze vreemde laatste jaren is veranderd in een wetgevend instrument gebruikt door globalisten om hun anti-Italiaanse racisme te vermommen als anti-fascisme,” zei Fontana op Facebook.

De Mancino wet, vernoemd naar de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Nicola Mancino, wiens handtekening het draagt, staat de vervolging van personen toe wegens het “aanzetten tot geweld”, voor een breed scala van haatdelicten, waaronder het gebruik van symbolen van haat.

De Joodse gemeenschap van Rome verzette zich tegen het idee. In een verklaring zei Ruth Dureghello, de voorzitter van de gemeenschap, dat de Mancino wet een “noodzakelijk instrument was om de regurgitaties van het fascisme en antisemitisme te bestrijden”.

“Als men de positie van minister van de republiek van dit land aanvaardt, moet men dit doen met bewustzijn van geschiedenis en verantwoordelijkheid, het vermijden van kwinkslagen en domme provocaties. Tachtig jaar na de (fascistische) rassenwetten zou het goed zijn om discriminatie te bestrijden in plaats van voortdurend te knipogen naar het neofascisme”.

De centrum-linkse Democratische Partij (PD) van de oppositie zei dat het voorstel de uiterst-rechtse tendensen van de Lega-5-Sterren Beweging regering toonde. (het is een dingetje van kranten om links altijd centrum-links ipv. extreem links te noemen en rechts extreem- of uiterst rechts, Fub)

“(Zij hebben voorgesteld deze wet te schrappen) omdat het fascisten en racisten zijn,” zei PD voorzitter Matteo Orfini.

“Omdat racisten en fascisten blijkbaar deel uitmaken van deze regering”. PD Senator Edoardo Patriarca zei dat partij klaar was om Mancino ,,met zijn tanden” te verdedigen.

Roberto Speranza, een wetgever voor de linkse LeU-groep, riep Fontana op af te treden.

Fontana, een lid van de rechtse Lega-partij, verwierp ook beweringen van de PD dat Italië een racistische noodsituatie doormaakt die wordt aangewakkerd door de harde taal van de regering over migranten na een reeks schijnbaar xenofobe aanvallen. (over aanvallen van Afrikaanse kolonisten op Italianen horen we links dan weer nooit, Fub)

Van de ene op de andere dag vonden er nog twee plaats.
Een Senegalese straathandelaar werd in het been geschoten door twee onbekenden in Napels. Het 22-jarige slachtoffer heeft een reguliere verblijfsvergunning. De schietpartij vond plaats in de wijk Vasto van Napels, vlakbij het centraal station.

Ja, en dat kwam natuurlijk helemaal uit het niets. Wel als je You-Tube moet geloven, want die heeft de volgende video gewist, maar wij hadden hem lekker twee keer staan, dus via een tweet is die nog zichtbaar. Precies een jaar geleden schreven wij dit over de wijk Vasto in Napoli:

Verdorie arm Napoli, geliefd Napoli. Schiet toch terug. Al toen ik er woonde stonden er voor elke bank en elk overheidsgebouw gewapende carabinieri met automatische wapens. Gebruik die dingen dan. Ik weet niet hoe vaak ik door de Via Firenze gelopen ben, maar vaak.

Net achter het Centraal Station van Napoli in de wijk ‘Vasto di Napoli’ worden Italiaanse militairen aangevallen door 30 Saracenen.

‘Verlaten en verraden’. Dat is hoe de inwoners van de wijk ‘Vasto di Napoli’ zich voelen, die nu een video op facebook gepost hebben om te klagen over wéér een episode van geweld door de veroverende moslimhorden, dit keer ten koste van 5 militairen nota bene.

In de video, in het centrum van de stad in de Via Firenze vlakbij het station, is te zien hoe de militairen, een gewapende patrouille van 5 soldaten in het kader van ‘Operation Safe Streets‘, een man tegen de grond houden om hem te onderzoeken. Dan komen er opdringerige kolonisten eerst van rechts, maar die nemen weer afstand. Vervolgens komen er meer aan van links. Eén militair kan ze niet op afstand houden, de soldaten worden omsingeld en chaos breekt uit. Schreeuwen, duwen, en dan wordt vanaf rechts de arrestant door de invasiërs weggetrokken en de menigte verspreidt zich weer.

“Voorvallen als deze gebeuren elke dag in onze wijk en iedereen doet net alsof ze het niet zien”, klaagt het bewonerscomité van de Vasco wijk. “We voelen ons alleen en verlaten … we vrezen voor onszelf en onze families! Genoeg nu! Agressie zelfs tegen de staat.

Via Vlad Tepes >>

Een andere migrant werd volgens de pastoor van de parochie waar het slachtoffer wordt opgevangen, donderdag laat beschoten tijdens een vermeende racistische aanval in de Toscaanse stad Pistoia. “Twee jonge Italianen schreeuwden ‘kut-zwarten’ en vuurden een of twee schoten af op een van onze ongedeerde allochtone jongens,” zei Don Massimo Biancalani, priester van de parochie van Vicofaro, via Facebook.

Bron:

http://www.ansa.it/english/news/politics/2018/08/03/scrap-anti-fascist-mancino-law-minister_0f19cf02-7575-4025-a855-8eff50d21c61.html

Over dat laatste wil ik nog iets kwijt. Italië is gelukkig, deels, nog diep katholiek. En de marxistische paus en in navolging van hem een deel van de kerk is de weg kwijt. Deze pastoor heeft het over ‘onze’ allochtone jongens. Ik durf er wat om te verwedden dat niet de hele (Italiaanse) kerk zo denkt. Wacht maar tot die ook wakker worden, dat is nog steeds een formidabele macht in Italië.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Woede dat de Italiaanse minister van gezin voorstelt om de anti-fascistische Mancino wet te schrappen

  1. Saracenen = islamitische roofpiraten van rond het zuidelijk deel van de middellandse zee.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s