Nieuw

Tommy Robinson wordt goed betaald door Shillman

Screenshot YouTube Tommy Robinson

Een voormalig helper van het extreem-rechtse boegbeeld laat zien dat zijn ragtaggroep organisatie mist maar geld te besteden heeft.

Tommy Robinson, de extreem-rechtse leider, werd tot voor kort gesubsidieerd door een Amerikaanse tech-miljardair, die onder meer de supermarktgigant Asda tot zijn Britse klanten rekent.

Tommy Robinson, de extreem-rechtse leider, werd tot voor kort ingeschreven bij een Amerikaanse tech miljardair die onder meer de supermarktgigant Asda tot zijn Britse klanten rekent.

Robert Shillman, oprichter en voorzitter van de op de Nasdaq-lijst geplaatste multinational Cognex, hielp bij het betalen van Robinsons vijf-cijferige salaris, in het meest recente voorbeeld van Amerikaanse cashflow naar Brits hard-rechts.

In het eerste interview door een insider, zei Lucy Brown, die tot drie maanden geleden nauw samenwerkte met Robinson: “Ik dacht echt dat ik me aansloot bij de kant die de waarheid vertelde en ik ben gaan beseffen dat dat niet zo is. Het gaat alleen maar om het krijgen van [YouTube] weergaven en retweets. Dit is een bedrijf en uw verontwaardiging, geldig als het is, zal worden gemonetariseerd als zodanig”.

Ze was een van de weinige mensen die het dichtst bij Robinson stonden, die in zijn video’s werd genoemd en die hem de meeste dagen samen met twee andere betaalde Britse stafleden, Caolan Robertson en George Llewelyn-John, vergezelde. Robertson en Llewelyn-John, die open zijn over hun homoseksuele relatie, deelden een flat in een duur blok in Chelsea, West-Londen, voordat ze naar Bedfordshire verhuisden om dichter bij Robinson te zijn.

Alle vier, inclusief Robinson zelf, waren medewerkers van The Rebel Media, een in Toronto gebaseerde extreem-rechtse website, op grote schaal gefinancierd door Shillman, die een aantal Britten in dienst heeft gehad, waaronder de schrijver en voormalig ‘Apprentice’-deelnemer Katie Hopkins, die ooit migranten beschreef als “kakkerlakken”.

Robinson was een ‘Shillman-fellow’, zei de hoofddirecteur van The Rebel, Ezra Levant, dat betekende dat de tech miljardair ‘ondersteuning’ bood voor het salaris van Robinson. Robinson werd in eerste instantie tussen £ 5.000 en £ 6.000 per maand betaald door The Rebel, oplopend tot £ 8.000 per maand, wat overeenkomt met bijna £ 100.000 per jaar, zei Brown.

De drie assistenten werden elk tot £ 2.500 per maand uitbetaald. Levant weigerde de cijfers van gisteravond te bevestigen of te ontkennen, en zei dat het niet “geschikt voor mij zou zijn om te onthullen wat we voormalige werknemers hebben betaald”.

Shillman, 72, maakt gebruik van zijn salaris en aandelen in Cognex, dat hij in 1981 oprichtte, om rechtse doelen te financieren. Hij zit in het bestuur van het David Horowitz Freedom Centre, gevestigd in Californië, een ‘school voor politieke oorlogsvoering’ tegen de ‘vijfde colonne’ en ‘vijand binnenin’.

Shillman en Cognex hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Robinson en de anderen verlieten de Rebel vorig jaar te midden van een ruzie over geld. Robertson beschuldigde Levant van winstbejag door geld in te zamelen dat The Rebel niet nodig had.

Levant beschuldigde op zijn beurt Robertson en Llewelyn-John van “chantage”. Beide partijen ontkennen elkaars aanspraken. Robinson’s vertrek uit The Rebel had niet veel invloed op zijn inkomsten, aldus Brown, met enorme bedragen die binnenstroomden vanaf zijn eigen crowdfundingwebsite en de drie stafleden die rechtstreeks door Robinson uit de opbrengst werden aangesteld.

Ook Raheem Kassam, een bondgenoot van Robinson, bevestigde het cijfer.

Meer bij The Sunday Times >>

In 2016 meldde de NRC dat er onduidelijkheid was over geld dat Geert Wilders heeft gekregen van zijn belangrijkste donateur, de Amerikaanse publicist en islamcriticus David Horowitz. De bedragen die Wilders heeft gemeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, zoals wettelijk verplicht, kloppen niet met cijfers van de geldschieter, het David Horowitz Freedom Center.

David Horowitz (77) is een Joods-Amerikaanse publicist die met de stichting die zijn naam draagt voornamelijk anti-islamitische websites ondersteunt.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

23 Comments on Tommy Robinson wordt goed betaald door Shillman

 1. Republikein // augustus 6, 2018 om 19:35 //

  Verdeel en heers.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 6, 2018 om 20:30 //

  En is daarmee de Rotherham grooming gang nu plots een hoax?
  Onze politici mogen wel een salaris genieten, zelfs op onze kosten (!), maar een non-MSM onderzoeksjournalist mag moet kennelijk pro deo werken?

  Voor mij telt maar 1 ding en dat zijn de gerapporeteerde feiten: zijn die goed gedocumenteerd of verzonnen (zoals overheidsstatistiekjes over dalende criminaliteit)?

  Mits zijn beweringen correct zijn, maakt het niet uit welke sympathisant hem financieel steunt, al helemaal niet als het vrijwillig uit eigen zak is i.t.t. iemand die uit van belastingslachtoffers afgeperste overheidsfondsen betaald wordt.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 6, 2018 om 20:30
  En is daarmee de Rotherham grooming gang nu plots een hoax?
  ———

  Dat zegt toch niemand …

  Like

 4. Wanneer krijg ik eindelijk is mijn zuurverdiende geld?
  Is er nog ergens een Jood die ook is aan mij denkt?

  Liked by 1 persoon

 5. Scrutinizer // augustus 6, 2018 om 22:07 //

  @Fubar
  Zolang wat Robinson beweert inhoudelijk niet ter discussie staat, zie ik de relevantie van zijn financiering niet in. Pas als het leugens blijken te zijn, kan het relevant zijn je af te vragen waarom cq in wiens opdracht hij die verkondigt.
  Dus waarom dit artikel dan? Of is het gewoon gluurderig zoals de website bekendeburen.nl die de vastgoed handel en wandel (en zelfs de bolide-transacties) van BV’s in de schijnwerpers stelt. Gun de man eens wat privacy zou ik zeggen. Hoe zou je ’t vinden als jouw financien zomaar gepubliceerd werden?

  Like

 6. San Sebastian // augustus 6, 2018 om 22:29 //

  Wat is er nou zo extreem en rechts aan Tommy Robinson?

  Like

 7. Scrutinizer // augustus 6, 2018 om 22:07
  Gun de man eens wat privacy zou ik zeggen. Hoe zou je ’t vinden als jouw financien zomaar gepubliceerd werden?
  —————-

  De man is een publiek figuur …..

  Like

 8. Ik had voor 10 miljoen nog niet 2 maanden in die cel willen zitten

  Like

 9. templars2017 // augustus 6, 2018 om 23:37 //

  Vind het een beetje bizar dat juist nu die dingen in de wereld gezonden worden ,het is alsof tegengas gegeven wordt om het robinson toch nog moeilijk te maken, denk eens na , na al de heisa die er is geweest is het al dan niet juist beschuldigen of tenminste de twijfel doen rijzen een machtig wapen om verdeeldheid te creeëren in de volgers ,de strekking doet er echt niet toe , waar twijfel heerst is het vertrouwen gebroken, we moeten verder kijken dan wat ze ons voederen en niet tot conclusies springen die misschien verkeerd zijn .

  Like

 10. Het is niet, net nu.

  De extreem linkse Sunday Times kwam er nu mee (de meest linkse gal in het stuk heb ik niet vertaald en overgeslagen).

  Er zijn al veel langer twijfels aan de beweegredenen van Robinson. Dit stuk, van het veel hard-rechtsere Defend Europe is van vorig jaar:

  Controlled Opposition In Action: “UK Against Hate”

  First of all, let’s be clear; there is nothing nationalistic or even English about this little mother’s meeting. These people are not nationalists or patriots – many of the attendees may well be, but those running the show and who incidentally will get the media attention, are not.

  We only have to look at the line-up to establish this. For instance, the two most visible and vocal organisers of this event are Tommy Robinson – who is an Irish Jew – and the homosexual, Milo-wannabe, Caolan Robertson. Then there is David Ramos, a black man described as a minister, presumably of the church. Looking from left to right across their advertisement poster, you then have Mohan Singh of the ‘Sikh Awareness Society’, the Irish woman Anne Marie Walters, the Pakistani Mohammed Fiaz who you may have seen flying the Pakistani flag at Pegida marches, and finally, ‘Tommy English’, a homosexual twitter troll and organiser of “Gays Against Sharia”.

  As you can see, this isn’t even a British event, let alone a British nationalist event.

  Meer:

  https://www.defendevropa.org/exclusive/uk-controlled-opposition-action/

  En dezelfde financiers zitten achter Wilders, waar over ook met regelmaat gespeculeerd wordt dat hij controlled opposition zou zijn.

  En Robinson omringt zich graag met allerlei gekleurden, want wil vooral geen racist zijn.

  Maar is het minder erg als je je land weggeeft aan Afrikanen dan een moslims ?

  Volgens mij ben je in beide gevallen je land kwijt.

  Liked by 2 people

 11. Ja lieve mensen, deze site brengt de onderste steen wel naar boven. En onder die onderste stenen kruipen soms hele vieze beestjes rond die je liever niet had gezien.
  Maar ook dat went wel.

  Liked by 2 people

 12. syberspees // augustus 7, 2018 om 09:02 //

  Dit doet mij denken aan breivik.
  Eerst maakt hij een overduidelijke tempeliersgroet
  En na een aanzienlijke periode in beheer ( de gevangenis ) staat mr de Hitlergroet te maken !?!
  Of zie ik hier iets niet?

  Like

 13. syberspees // augustus 7, 2018 om 09:03 //

  Ps Links beheer

  Like

 14. Scrutinizer // augustus 7, 2018 om 12:40 //

  @Fubar
  Er bestaat niets als een publiek figuur.
  Er bestaan alleen figuren betaald met publieke gelden.
  Verder is Robinson gewoon iemand die een mening verkondigt en niet eens al te veel verschlt van de mensen achter deze website, behalve dan dat ie succesvoller was qua bereikte bekendheid (vat dat niet persoonlijk op: dat heeft o.m. te maken met de taal).
  Maar leg eens uit: waar ligt voor jou de grens?
  Vanaf welke aantal dagelijkse bezoekers gooi jij je financien en die van Rommel en Tijl openlijk op tafel?
  Tommy is iemand die een mening heeft en verkondigt en veel gehoor vindt. Dat is nog géén reden om zijn financiele privacy te schenden.
  Enige uitzondering op die regel is als het via belastingeld betaald is en zelfs wie het met hem oneens is er gedwongen wordt aan mee te betalen. Dán is verantwoording verschuldigd. Zoniet, dan is het onbelangrijk hoeveel een mecenas hem schenkt om zijn werk te ondersteunen/meingen te verkondigen.

  Like

 15. Natuurlijk wordt er alles aan gedaan om Tommy te demoniseren en de mond te snoeren, dan krijg je onder andere dit soort artikelen. Af en toe snap ik helemaal niets van deze site.

  Iemand die niet alleen voor gevaar voor eigen leven maar ook dat van z’n gezin blijft strijden tegen de islamisering extreem-rechts noemen, tsja dan verdien je het wat mij betreft omgevolkt en/of geïslamiseerd te worden.

  Ik heb het al vaker gezegd, we zijn onze eigen grootste vijand geworden en daarom is het misschien inderdaad beter dat we afgeschaft worden, af en toe zakt de moed me in de schoenen. Wat een ongelofelijke waanzin die zelfhaat en volgens mij ongekend in de hele geschiedenis van de mensheid. Wat het wel bewijst is de onmetelijke kracht en invloed van brainwashen, ze krijgen de massa zelfs zover dat ze zich massaal in de afgrond storten en het als klap op de vuurpijl ook nog fatsoenlijk, tolerant en inclusief noemen. Het gaat iedere fantasie te boven, met geen pen te beschrijven.

  Net zoals die blanke (witte) antifa’s die zwarte mensen (met een “niet juiste mening”) uitkafferen met als argument dat de blanke (witte) mens het probleem zou zijn, zo ongelofelijk stupide en waanzinnig dat ik af en toe neig te denken dat we niet beter verdienen.

  Ik moet toegeven, mede door dit soort artikelen, dat ik bij tijd en wijle het vertrouwen begin te verliezen en begin te denken dat we ons maar beter kunnen gaan voorbereiden voor de middeleeuwen 2.0.

  Like

 16. Scrutinizer // augustus 7, 2018 om 14:27 //

  @mezelf
  @Fubar

  addendum: maar overigens even zonder zwanzen.
  Ik vind dit een zeer interessante site en merk dat er veel tijd en werk is ingestopt zoals blijkt uit zowel het aantal artikels per dag ALS de lengte en diepgang van sommige “historische artikelen/docu’s”.
  En dat allemaal behoorlijk profesionneel gedaan, qua lay out etc.

  Dan borrelt soms wel eens de vraag op: wie zijn de lui erachter die er zoveel tijd/geld/moeite en mogelijk ergernis voor over hebben om dit allemaal draaiende te houden.
  Wordt deze site ook door een mecenas gesponsord? Of meerdere?
  Of is dit allemaal puur vrijwilligerswerk/onbaatzuchtigheid van gedreven cassandra’s die de rest van de samenleving proberen te waarschuwen voor aankomend onheil?

  Neen, ik hoef geen specificatie te krijgen van wie precies hoeveel betaald krijgt. Dat beschouw ik als privé. Maar ben wel benieuwd of er externe funding is die minstens de kosten dekt of zelfs een (klein) salaris geeft aan deze of gene schrijver of admin.En zo ja: wie is die vrijgevige donateur dan wel?

  Like

 17. De redactie van deze site wordt wordt door niemand betaald voor het werk dat we hier verrichten, noch heeft het enige reclame-inkomsten. Wij zijn niemands bitch. En dat willen we zo houden.

  Liked by 1 persoon

 18. Eugene de Groot // augustus 7, 2018 om 19:13 //

  Controlled opposition.
  Dat wat de Geert Wilders ook is.
  Pim Fortuyn vermoord, en plots was daar de VVD’er Geert Wilders die het met rake oneliners en nog hardere taal voorzien had op de islam.

  We schrijven augustus 2016: de PVV staat op 40 zetels in de peilingen. De nummer 2, de vvd, moet het dan met 21 zetels doen.
  Trump won in november, en na zijn winst stond Wilders op 34 zetels. De vvd was inmiddels opgeklommen naar 28 zetels.
  Velen van ons mailden en schreven naar de PVV met een plan van aanpak, opdat ‘we’ de verkiezingen van maart 2017 niet meer uit handen zouden geven.

  “Ga vanaf januari het land in Geert. Elke uithoek, elke stad, elk gymzaal doe je aan. Elke dag!”
  Maar Geert deed dit niet. We kregen onzin over ‘dat het allemaal niet veilig is’ en dat soort bullshit. Uiteindelijk keek Geert toe hoe iedereen hem passeerde in de peilingen. Nog een bezoekje aan Volendam, Spijkenisse, Breda en Zuid-Limburg en dat was dan de campagne van de man die een half jaar eerder 20 zetels voorsprong had.
  Hij eindigde troosteloos met 18 zetels.

  Geert Wilders en de PVV zijn gecontroleerde oppositie.

  Like

 19. Scrutinizer // augustus 7, 2018 om 20:37 //

  @Rommel,
  Dat is mooi.
  Wel jammer dat er zo weinig over jullie bekend is.
  Alsook over de achtergronden van de site.
  Wanneer en hoe is die ontstaan?
  Was het van meet af aan een clubje van 3 a 4 vrienden die de handen in mekaar sloegen?
  (en hoe kennen die mekaar: van school of een politieke beweging? …)
  Of was er 1 begonnen en was er een lezer van het 1e uur die spontaan aabood om mee te doen etc. en groeide het a.h.w. organisch?
  Treffen jullie mekaar in real life? Structureel bv. 1x per maand?
  Van vrijspreker.nl ken ik wijlen de oprichter alsook een 3 tal vaste schrijvers en heb ik een goed beeld. Maar Fenixx.nl ofschoon inhoudelijk erg interessant, is voor mij qua achtergrond en organisatie 1 groot mysterie.
  Ik denk dat dat voor de meeste bezoekers wel geldt.

  Like

 20. Mensen die anderen uitmaken voor gecontroleerde oppositie zijn de gecontroleerde oppositie.

  Like

 21. @Scrutinizer
  De grondleggers van deze site hebben elkaar leren kennen op de site van onze god, Frik (Jaap Mollema) – http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/index.html – die helaas veel te vroeg is overleden. Deze site is mede een eerbetoon aan hem. Verder is er nog een site en een stuk geschiedenis aan deze site voorafgegaan. Het zou teveel zijn om het allemaal in een reactie te vertellen.

  Like

 22. Volksheld, houden zo, het leven is simpel, het volk heeft altijd gelijk, let maar eens op

  Like

 23. Scrutinizer // augustus 8, 2018 om 09:06 //

  @Rommel
  Dank voor het oplichten van een tipje van de sluier.
  De rest van de geschiedenis zal hopelijk gaandeweg wel doorsijpelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s