Nieuw

Voortdurende stijgende opiniesteun voor AfD in Duitsland

De Duitsland-vriendelijke partij Alternatief voor Duitsland, AfD, blijft succes boeken van het Duitse volk. In de recentste peilingen krijgt de partij meer dan 17 procent en is nu op het punt om de voorheen grote sociaal-democratische SPD in te halen, die sterk is verminderd en nu slechts 18 procent bereikt.

Ook de partijcoalitie van de regerende bondskanselier Angela Merkel, de CDU/CSU, verliest sympathisanten, maar is nog steeds de grootste. Als gevolg van een gebrek aan consensus op het gebied van migratiebeleid heeft Merkel echter grote moeite om de partijsamenwerking en de regering bij elkaar te houden

Het werd al als een ‘big bang’ beschouwd toen verleden jaar de relatief nieuw gevormde AfD in de Bundestag 12,6 procent kreeg en daarmee de derde grootste partij van het land werd. Maar het cijfer lijkt niet het plafond te zijn voor de grootte van de partij.

Tegelijkertijd wordt een AfD-politicus, Lars Steinke, van de partij-jeugdfederatie bekritiseerd voor zijn invraagstelling of de aanslagplegers van 1944 met officier Claus Schenk Graf von Stauffenberg aan het hoofd, die probeerde Adolf Hitler met een bom te vermoorden, als helden moesten worden gevierd zoals dat elk jaar in Duitsland gebeurt. Steinke loopt nu het risico van uitsluiting van de partij.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordsiffror-for-tyska-hogernationalister-skakas-av-ny-naziskandal

Doe mee met 936 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6029 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Voortdurende stijgende opiniesteun voor AfD in Duitsland

 1. claasje kater // augustus 5, 2018 om 19:44 //

  dat ze maar flink nog groter mogen worden

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 5, 2018 om 23:49 //

  Helaas: it’s not who votes that counts, it’s who countes the votes.
  Zoals we vorig jaar zagen zowel in NL als in F.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s