Nieuw

Zweden gaat Soros steunen in de strijd tegen Hongarije

De Zweedse rood-groene regering heeft nu besloten de Europese Commissie te steunen in haar strijd tegen de Hongaarse nationale wetgeving tegen niet-gouvernementele organisaties, NGO’s, die buitenlands kapitaal willen ontvangen. De Zweedse regering wijst erop dat zij de ontwikkelingen in het conservatieve land “op de voet” volgt.

Vorig jaar heeft het Hongaarse parlement een wet goedgekeurd met strenge bepalingen inzake buitenlandse niet-statelijke organisaties, de zogeheten NGO’s.

Viktor Orbán beschuldigde de Amerikaans-joods linkse miljardair George Soros ervan dat hij probeerde het binnenlands beleid van Hongarije onder controle te krijgen en het land te vullen met overzeese immigranten met behulp van zijn cultureel-marxistische organisaties.

Organisaties die meer dan 24.000 euro ontvangen uit het buitenland moeten zich volgens de nieuwe wet registreren als een “door het buitenland gefinancierde organisatie”, schrijft BBC. In recente uitgaven van bijvoorbeeld Soros Open Society Foundations is daarom te lezen: “De Stichting Open Society Institute Boedapest is een door het buitenland gefinancierde organisatie …”.

Tegelijkertijd werd Lex CEU geïntroduceerd om een halt toe te roepen aan de Central European University (CEU) in Boedapest, die ook door George Soros werd opgericht om zijn culturele marxisme te verspreiden onder jongeren in Midden- en Oost-Europa.

Hongarije heeft dit jaar een zogenaamde “Stop Soros”-wet ingevoerd, die NGO’s nog moeilijker maakt bij het bevorderen van illegale immigratie.

De wet dwingt onder andere alle linkse organisaties die met immigranten werken om een vergunning aan te vragen bij het ministerie van Justitie van het land. Wie toestemming krijgt, moet dan een extra belasting betalen. Nog in juli zei de Europese Commissie dat de wet in strijd was met de EU-regels en moet worden gewijzigd.

Open Society heeft verzocht om internationale actie te ondenemen tegen de wetten van Hongarije, die de organisatie als illegaal noemt.

De Commissie van de Europese Gemeenschappen heeft Hongarije nu aangeklaagd wegens niet-nakoming van de verplichtingen op grond van het vrije verkeer van kapitaal krachtens het verdrag en de artikelen 7, 8 en 12 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, met inbegrip van het schenden van de vrijheid van vereniging door “onder meer beperkingen op te leggen aan buitenlandse donaties aan maatschappelijke organisaties en eisen in te voeren voor aanmelding en registratie. Als de vereisten voor kennisgeving en registratie niet worden nageleefd, kunnen sancties worden opgelegd”, schrijft de Zweedse regering op haar website.

De Zweedse regering besloot donderdag de juridische strijd van de EU tegen het nationalistische Hongarije in zaak C-78/18 “Europese Commissie tegen Hongarije” openlijk te steunen.

– De regering volgt de ontwikkelingen in Hongarije op de voet en is bezorgd over berichten van Hongaarse en internationale organisaties dat de situatie van maatschappelijke organisaties in het land snel verslechtert. Aangezien de rol van het maatschappelijk middenveld bij de kritische evaluatie een eerste vereiste is voor zowel de democratische ontwikkeling als de rechtsstaat, acht de regering het van belang de lijn van de Commissie te steunen en zich in een verklaring uit te spreken voor de onafhankelijkheid van het maatschappelijk middenveld en de rechtsstaat, “zei minister van Handel en Industrie Ann Linde (Sociaal Democraten).

Bron:

http://www.friatider.se/sveriges-regering-backar-soros-i-striden-mot-ungern

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Zweden gaat Soros steunen in de strijd tegen Hongarije

 1. Aan alle goedmensen : er komen vannacht 50 man bij u slapen en ontbijten, zorg dat u alles in huis heeft, zoniet: dikke boete

  Like

 2. antiislamnu // augustus 4, 2018 om 03:42 //

  Mooie voorbeeld land ook hoe zo’n multicultie paradijs er dan uit gaat zien en het is daar nog niet eens af dus het gaat nog mooier worden daar

  Like

 3. Claasje Kater // augustus 4, 2018 om 10:01 //

  zweden = verloren land

  Like

 4. Ach , denk ‘Zweden’ en je doet meewarig lachen…..
  ‘Zweden’ = de overtreffende trap van ‘sneu’.

  Like

 5. Von Puffelen // augustus 4, 2018 om 17:05 //

  Is het onderhand nog niet genoeg om je eigen land naar de kloten te hebben geholpen?
  Beginnen ze zich ook nog met een ander land te bemoeien.
  Je zou er haast bommentapijten overheen leggen om ervan af te zijn.

  Like

 6. Hou vol Viktor Orbán!!!! Je bent onze held!!!!

  Like

 7. Hongarije, trek je niets aan van deze doordrammers. Het einddoel van deze onmensen is om Europa en dus jouw land tot een “shithole” te maken voor je kinderen en kleinkinderen. Dit is jouw woonplek,een andere is er niet.

  Like

 8. What do you mean Rent An Evangelical

  Like

 9. Waar bemoeien die suïcidale Zweden zich mee? Kennelijk willen ze Hongarije meesleuren in hun ondergang maar de Hongaren blijven sterk, goed zo!

  Like

 10. Maar een troll fabriek in Rusland mag niet, want je zou een land maar kunnen beïnvloeden LOL

  En wat te denken aan de Troll fabriek der Nederlanden, 2 miljoen mensen, alsof het niets is.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Rood-Groen Zweden | Nageltjes

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s