Nieuw

Heeft een cameraploeg in Griekenland “zielige nepmigranten verdrinken” gefilmd voor gebruik op tv?

Is het de productie van een film of is het de productie van nepnieuws?

Een Tsjechische toerist op Kreta merkte op dat een televisiecamerateam een scène van “verdrinkende vluchtelingen” filmde en registreerde het evenement op zijn mobieltje.

De toerist becommentarieert sarcastisch over de manier waarop dit nepnieuws spoedig op televisie als een echte gebeurtenis zal worden voorgesteld. De video werd zeer populair op het Tsjechische internet, maar is tot nu toe genegeerd door de reguliere media.

Dit volgt op een geschiedenis van onechte verdrinkingen van zogenaamde migranten, gefilmd door televisieploegen, die vervolgens worden uitgezonden door de reguliere media. Foto’s en clips van migranten zijn op grote schaal gedeeld om de publieke opinie te manipuleren en sympathie te wekken. Dit is een van keren dat zulke valse beelden zijn vastgelegd door een voorbijganger.

De vraag is dan ook in hoeverre we het verhaal uit de reguliere media moeten vertrouwen als blijkt dat ze bereid zijn om dit soort nepnieuws-berichten te verspreiden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Heeft een cameraploeg in Griekenland “zielige nepmigranten verdrinken” gefilmd voor gebruik op tv?

 1. Ik dacht dat daar sinds kort een zware straf op stond. Maar waarschijnlijk niet als het nepnieuws de overheden goed uit komt.

  Like

 2. De vraag is dan ook in hoeverre we het verhaal uit de reguliere media moeten vertrouwen als blijkt dat ze bereid zijn om dit soort nepnieuws-berichten te verspreiden.

  Die vraag is heel eenvoudig te beantwoorden: gewoon helemaal niet!
  En zelfs, zelfs als het zielige verhaal bij uitzondering een keer waar is, kent men die zielige mensen daar dan? Zijn er niet genoeg zielige mensen in eigen land die meer empathie zouden moeten opwekken?
  Elke boot die met man en muis ten onder gaat is gevuld met mensen die zelf dat risico genomen hebben om een leven in paradijs Europa te kunnen leven. Met als resultaat dat ze in het hiernamaals gaan vertoeven. Dat moet dan weer toegejuicht worden nu dat immers volgens de aangehangen religie een veel beter leven is dan hier op aarde, zelfs als dat leven gratis in Europa had kunnen zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s