Nieuw

Google verklaart Angela Merkel ‘Leider van de vrije wereld’.

Dankzij de informatie van Wikipedia is het belangrijkste zoekresultaat van Google voor “leider van de vrije wereld” niet de president van de Verenigde Staten, met wie de term normaal gesproken wordt geassocieerd, maar de in een crisissen-verdronken Duitse kanselier Angela Merkel.

Zoeken naar de term levert op dit moment een foto op van Merkel als top resultaat, en twee links naar de Wikipedia-pagina over “vrije wereld”. Meteen na deze resultaten volgt een CNN-opiniestuk waarin wordt gesteld dat President Trump “niet langer leider van de vrije wereld” is.

Het top resultaat is gebaseerd op informatie van Wikipedia, dat opmerkt dat de Engelstalige gevestigde media steeds vaker de term “leider van de vrije wereld”  in verband met kanselier Merkel  gebruiken. Dit is waar – hoewel het meer zegt over de vooringenomenheid van de media dan over Merkel, wiens lange dominantie over de Duitse politiek op het punt van instorten lijkt te staan.

Op de Wikipedia-pagina wordt ook opgemerkt dat Duitse commentatoren, evenals een vooraanstaand lid van Merkels eigen politieke partij, het grotendeels oneens zijn met de beoordeling van de westerse media en dat Merkel zelf “het idee als absurd heeft verworpen”. Vreemd genoeg, heeft niets van deze informatie de resultaten van Google bereikt.

Google’s afhankelijkheid van informatie van Wikipedia om de top van de zoekresultaten te vullen, heeft het bedrijf in de problemen gebracht met Republikeinse politici in de VS nadat het bij Google zoekopdrachten resulteerde in de Californië Republikeinse partij die als een “nazi-partij” werd besmeerd. Na dit incident liet een conservatieve activist zien hoe gemakkelijk het was om de zoekresultaten van Google te beïnvloeden, toen Neil Gorsuch van het Supreme Court met succes als een “wereldberoemde lib-owner” in de zoekresultaten werd gepresenteerd. (“Own” is internettaal voor de overheersing of vernedering van een tegenstander.

Nu heeft Wikipedia Google onbedoeld een diplomatiek dilemma gegeven. Veranderen ze de zoekresultaten en lopen ze het risico de Duitsers te beledigen (waarschijnlijk niet veel, aangezien Merkel de titel “leider van de vrije wereld” al heeft afgewezen). Of bewaren ze de zoekresultaten zoals ze zijn, en riskeren ze de toorn van de president en zijn aanhangers? (Naast het verder bevestigen van de linkse vooringenomenheid van het bedrijf).

Breitbart heeft Google om commentaar gevraagd.

Bron:

https://www.breitbart.com/tech/2018/08/03/google-declares-angela-merkel-leader-of-the-free-world/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Google verklaart Angela Merkel ‘Leider van de vrije wereld’.

 1. Claasje Kater // augustus 4, 2018 om 10:00 //

  realiseer je : pure elitaire propaganda

  Like

 2. Merkel is de Grootste Volks vernietiger op deze aarde, niet alleen in Europa maar ook van andere continenten op deze wereld en met deze leegstroom van die andere landen heeft zij daar gezorgt voor instabiliteit van alle markten en inkomsten.

  Like

 3. claasje kater // augustus 4, 2018 om 19:28 //

  in het land der blinden is eenoog koning

  Like

 4. Cadeautje van ouwe Soros die een stuk geld in Google heeft zitten?
  Ik doe zomaar een gooi. Speculeren heet dat geloof ik.

  Like

 5. Von Puffelen // augustus 6, 2018 om 14:59 //

  Idd wel de top van de vrije wereld dat duitsland, je mag alleen nog policor denken.
  Ik blijf er maar weg voortaan, voor je het weet flikkeren ze je in de bak.
  https://russia-insider.com/en/politics/canadian-woman-visits-germany-questions-holocaust-gets-tossed-slammer/ri24104

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s