Nieuw

“Er zijn geen reddingsboten meer op de Middellandse Zee”

Screenshot YouTube.

De linkse organisatie “Artsen  zonder Grenzen” zal immigranten op de Middellandse Zee blijven oppikken. Maar door politieke meningsverschillen tussen Europese landen schitteren de andere “reddingsschepen” met hun afwezigheid op zee, meent de groep. De organisatie zal de immigranten echter niet aan land brengen in Libië, omdat het NAVO-“bevrijde” land als gevaarlijk wordt beschouwd.

Volgens Artsen zonder Grenzen zijn de afgelopen weken honderden immigranten verdronken in de Middellandse Zee.

De organisatie legt de schuld bij het politieke conflict tussen Europese landen over wie de immigranten zal opvangen.

“Politieke geschillen over waar de geredde personen naartoe zullen worden vervoerd, hebben ertoe geleid dat schepen met geredde personen aan boord enkele weken achter elkaar op zee moesten blijven. Humanitaire organisaties die reddingsacties op zee uitvoeren, werden als criminelen bestempeld en konden niet in havens van Italië en Malta aanmeren”, schrijft de organisatie in een persbericht.

– De weg over het centrale Middellandse Zeegebied is de dodelijkste van allemaal. Toch zijn er vrijwel geen reddingsschepen meer in het gebied en geen gerichte inspanningen van Europese landen, zegt Aloys Vimard, projectcoördinator van Artsen zonder Grenzen van het schip Aquarius.

– Humanitaire hulp op zee is meer dan ooit nodig en de redding van mensen op zee is nog steeds een verplichting, zowel juridisch als moreel. De afgelopen weken zijn meer dan 700 mensen verdronken. Deze minachting voor het menselijk leven is beangstigend, vervolgt hij.

Artsen zonder Grenzen stuurt daarom nu hun reddingsschip Aquarius uit, dat al een maand in de haven ligt.

De organisatie benadrukt echter dat de immigranten niet in Libië aan land zullen worden gezet.

“Libië is niet veilig voor vluchtelingen en migranten”, beweert hij.

“De Europese landen zijn zich zeer bewust van de omvang van het geweld tegen en de uitbuiting van vluchtelingen en migranten in Libië. Een veilige plaats veronderstelt dat er in hun basisbehoeften wordt voorzien, zij de bescherming kunnen krijgen waar ze recht op hebben en waar zij niet het risico lopen op verder misbruik en geweld. Op dit moment kan Libië niet worden geacht aan deze eisen te voldoen”, schrijft een Arts zonder Grenzen.

Bron:

http://www.mynewsdesk.com/se/lakare_utan_granser/pressreleases/desperat-behov-av-hjaelp-paa-medelhavet-laekare-utan-graensers-raeddningsfartyg-aatervaender-2612559

http://www.friatider.se/inga-r-ddningsfartyg-kvar-p-medelhavet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on “Er zijn geen reddingsboten meer op de Middellandse Zee”

 1. paulzwueste // augustus 4, 2018 om 18:52 //

  Inderdaad.
  Dit zijn gevaarlijke sociopaten die hun grenzen niet kennen.
  Wanneer breekt de dag aan dat al dat landsverraderlijk crimineel rapaille wordt vastgezet en berecht?

  Liked by 1 persoon

 2. jungleelephant // augustus 4, 2018 om 18:57 //

  Ze doen het zelf,dus:of verzuipen of terug!Ik ben er klaar mee,helemaal!

  Like

 3. Horatius // augustus 4, 2018 om 18:58 //

  Artsen zonder Grenzen:
  Collaborateurs zonder Geweten.

  Like

 4. maar ze worden toch opgehaald door Frontex of zo ???? Of met een vliegtuig, kan natuurlijk ook……

  Like

 5. Libië is niet veilig, nee, die woestijnbewoners zijn lekkertjes. Zij zijn het die heel West-Europa onveilig maken. Terug naar jullie roots, en snel.

  Like

 6. Horatius // augustus 4, 2018 om 19:47 //

  Als de Artsen zonder Grenzen als enige NGO haar reddingsoperaties blijven doorzetten zijn ze dus indirect of zelfs direct verantwoordelijk voor de verdrinkingsdood van talloze vluchtelingen.

  Met hun schip Aquarius kunnen ze namelijk niet de gehele kust van Noord-Afrika bestrijken want ze kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn.
  Dit betekent dus dat ze bewust het risico nemen dat er slachtoffers zullen vallen waar zij verantwoordelijk voor zullen zijn. Een bericht de wereld insturen via de sociale media waar iedere zichzelf respecterende vluchteling over beschikt dat ook zij worden gedwongen te stoppen met hun reddingswerk zou de stroom bootvluchtelingen op andere gedachten kunnen brengen.

  Stappen ze dan toch in die rubberbootjes dan doen zij dit dus geheel op eigen risico. Maar hoogstwaarschijnlijk zal dit niet gaan gebeuren, want zoals gezegd: dit nieuws weten zij onmiddellijk en dan zou er dus – althans in theorie – een einde komen aan dit al jaren durende drama.

  Like

 7. Von Puffelen // augustus 4, 2018 om 19:58 //

  Nee hoor, marxistische logica bij AZG, het is ALTIJD de schuld van de ander.
  Wanneer een zandneger die nog nooit meer water heeft gezien dan een volle kalebas in een bootje stapt en (hopelijk) verzuipt is het de schuld van de blanke mannelijke racisten in europa.
  Logisch toch?

  Like

 8. Claudia M. // augustus 4, 2018 om 20:41 //

  @Horatius: de tam-tam werkt uitstekend, dat is ook de reden waarom Spanje nu overvallen wordt door al deze gelukszoekers. Allemaal klanten die mede door toedoen van de NGO’s aan de onderkant van de onderkant van de maatschappij terecht komen en daar kan niets goeds van komen! Iets wat de dagelijks in de kranten mogen lezen!

  Like

 9. Waarom houden ze geen #dobbernegersveiling op een groot vlot midden op de Middellandse Zee. Dan kan elke hulp- welkomst- en zieligheidsorganisatie op last en risico van hun thuisland bieden op de waardevolle pakketjes die ook nog eens via de beurs verhandeld kunnen worden. AKZO 215,73 Dobbernegers 7694,63 jeweetwel.

  Like

 10. Een ideetje wellicht is om de opgepikte afrikaantjes gewoon aan boord te laten bivakkeren. Dit onder het mom; de eerlijke vinder mag ze houden én onderhouden.

  Er komt vanzelf een moment dat ook ‘taxicentrale AZG’ de term ‘vol is vol’ gaat begrijpen en uiteindelijk de ‘buit’ weer daar gaat afleveren waar deze thuishoort!
  (al ben ik bang dat de bemanning van deze ‘reddingssloep’ het niet gaat overleven wanneer die wilden erachter komen dat ze uiteindelijk -platzak- weer daar eindigen waar ze zijn vertrokken)

  Maar goed, die linkse AZG-ers vinden het vast niet heel erg om te sneuvelen voor het ‘goede doel’.
  Tenslotte is het zo, hij die niets over heeft voor zijn idealen is geen knip voor de neus waard.
  No pain = no gain

  Like

 11. Ze vergeten dat het economisch gedreven migranten zijn en geen vluchtelingen voor een oorlog. De landen waar deze artsen vandaan komen moeten ze in ieder geval hun licentie ontnemen om ooit nog als arts aan de slag te gaan. Artsen tekort of niet. Nu zetten ze zich ook niet in voor hun eigen bevolking.

  Like

 12. Hoeveel miljoenen “verdienen” die AZG voor het destabiliseren van Europa en hoe veel huizen en auto’s hebben ze daarmee gekocht?

  Liked by 1 persoon

 13. 700 verzopen,
  Geen hond die dat gelooft, bewijs graag zodat we kunnen feest vieren anders gaat de pret niet door.

  Like

 14. Onder het mom van redden verplaatsen ze al die badgasten vrijwillig naar Europa.
  Beter zou zijn ze direct terug te brengen en de boot confisceren.
  Daarbij zijn het meestal geen vluchtelingen maar gelukzoekers.

  Wanneer begrijpen organisaties als deze nou eindelijk eens dat ze ze TERUG MOETEN BRENGEN!!!

  PS,als dat gebeurd ga ik ook doneren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s