Nieuw

Zweedse staatstelevisie leert kinderen wat vrijheid van meningsuiting is: Je mag alles zeggen – zolang het niet “krenkend” is

De programmaleiders kleden zich in ouderwetse kleren als ze de kinderen leren wat ze kunnen zeggen en niet kunnen zeggen. © SVT/Screenshot.

Vrijheid van meningsuiting betekent alles kunnen denken en zeggen – zolang men niemand “krenkt”. Dat is in ieder geval de definitie die de Zweedse staatstelevisiezender SVT aan de Zweedse kinderen leert.

In het kinderprogramma Zomervakantie van de statelijke SVT wordt kinderen geleerd wat voor iets vrijheid van meningsuiting is.

Op 31 juli werd een aflevering uitgezonden door programmaleider Alex Hermansson die SVT’s definitie van vrijheid van meningsuiting gaf:

“In een democratie heb je vrijheid van meningsuiting, wat betekent dat iedereen kan zeggen en precies kan denken wat hij wil, zolang hij niemand kwets of onaardig is, dat wil zeggen iemand anders krenkt”.

Volgens de site Samhällsnytt, die als eerste de aandacht vestigde op het nieuws, is dit echter een onjuiste definitie en “misleidt” SVT de kinderen.

Samhällsnytt verwijst naar de Europese Conventie, die volgens de site geen beperkingen oplegt aan het “krenken” van iemand:

“Dit recht omvat de vrijheid van mening en de vrijheid om gegevens en gedachten te ontvangen en te verspreiden zonder tussenkomst van de overheid en ongeacht de territoriale grenzen”, staat in artikel 11 van het verdrag.

SVT’s verantwoordelijke uitgever van het programma, Petter Bragée, zegt tegen Samhällsnytt: “Dat aan kinderen ingewikkelde dingen soms op een makkelijke manier uitgelegd moeten worden”. Verder wil men geen commentaar geven.

Bron:

http://www.friatider.se/svt-l-r-barn-vad-yttrandefrihet-r-du-f-r-s-ga-allt-f-rutom-att-kr-nka

https://samnytt.se/video-har-vilseleder-svt-barn-om-yttrandefriheten-man-far-inte-kranka-nagon/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse staatstelevisie leert kinderen wat vrijheid van meningsuiting is: Je mag alles zeggen – zolang het niet “krenkend” is

 1. syberspees // augustus 3, 2018 om 17:56 //

  Er mag niemand “gekrenkd” worden. Tenzij je links bent voor hun is krenken een hobby.
  Linkse organisaties staan ook wel bekend als slangenkuilen.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 3, 2018 om 19:23 //

  Dat is natuurlijk wel grappig.
  Je zou linksen dus kunnen aanklagen door te zeggen dat je je door hen gekrenkt voelt.
  Immers als je een studies hebt gelezen waaruit blijkt dat sommige groepen mensen een IQ hebben van nog geen 80, dan wil je vervolgens niet van een linksmens horen dat “alle mensen zijn gelijk”. Je zou hem dus kunnen aanklagen door te stellen dat ie jou en je echtgenote en krootst beledigde en krenkte met zo’n uitspraak.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 3, 2018 om 19:44 //

  Of nog een leuke: als geldt dat “alle mensen zijn gelijk” dan ben ik premier van het land. Nou stuur een bedrag van Rutte’s salaris maar op mijn rekening aan het eid van de maand. “Indien niet dan verbrak u uw gelijkheidsbelofte en moet ik een klacht indienen”.

  Like

 4. Daar zal toch een moeilijk onderscheid in zijn……want wanneer je zou zeggen ……wanneer gaan die moslims terug naar huis ……kan je ook voor veroordeeld worden!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s