Nieuw

Zweedse politie schiet eindelijk eens een “gevaarlijke crimineel” dood – een autochtone Zweed met Downsyndroom en het verstand van een driejarige

Foto: Erik Torell en moeder. © Privé

Stockholm politie ontvangt van de sociale media massale kritiek voor het doodschieten van Eric Torell, 20, vroeg in de ochtend van 2 augustus.

Eerder op donderdag kwam in het nieuws dat een man in Stockholm door de politie was doodgeschoten, nadat hij deze met een pistool bedreigd zou hebben. Later bleek dat het wapen een speelgoedpistool was waar niet mee geschoten kan worden. Nu is er ook informatie dat de overledene, Erik Torell, zowel aan autisme als aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkelingsstoornis Downsyndroom leed.

Erik’s moeder, Katarina Söderberg, vertelt aan het dagblad Aftonbladet dat het haar zoon was die eerder deze donderdag is overleden in een confrontatie met de politie. Katarina getuigt dat de 20-jarige zoon, volgens de beoordeling van de dokter, op het mentaal niveau van een driejarige lag.

Erik zou van huis zijn weggelopen, maar Katarina kan niet begrijpen waarom hij de politie bedreigd zou kunnen hebben. Volgens haar was haar zoon “heel aardig”.

Het pistool dat Erik had zou volgens de politie een natuurlijk-ogende replica van een echt wapen zijn. Andere bronnen spreken van een speelgoedpistool.

– Ze zeggen dat het een replica van een pistool was. Dat was het niet, dit was een miniatuur speelgoedpistool voor een vijfjarige. Het is veel kleiner dan een gewoon pistool, en goedkoop, in plastic, zegt de vader tegen Aftonbladet.

Katarina vindt het vreemd dat de politie – als ze zich bedreigd voelden – niet alleen de zoon in de voet had kunnen schieten. Ze vraagt zich ook af of het nodig was dat alle drie de politieagenten hun wapens trokken en schoten, wat verondersteld wordt te hebben plaatsgevonden.

Recente ontwikkelingen met bende-criminelen in de stad en de wetenschap dat veel jonge criminelen vandaag de dag vuurwapens dragen hebben geleid tot een verhoogde nervositeit bij politieagenten op straat.

Er loopt een onderzoek van de openbare aanklager om na te gaan of er sprake is van een strafbaar feit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweedse politie schiet eindelijk eens een “gevaarlijke crimineel” dood – een autochtone Zweed met Downsyndroom en het verstand van een driejarige

 1. Wat een helden, je ziet toch zo dat hij het Downsyndroom heeft
  Hij heeft misschien willen spelen vooral als hij als een 3 jarige denkt en hem dan gelijk dood te schieten? Tegen groepen Afrikanen en syriers die met messen zwaaien doen die schijtluizen het in hun broek en gaan er vandoor

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 3, 2018 om 16:34 //

  We weten sinds enkele dagen toch hoe de zittende regeringspartij in het verleden met gehandicapten omging? Er is kennelijk nog niets verandert onder Lofven…

  Like

 3. copywriter // augustus 3, 2018 om 17:15 //

  @Scrutinizer
  Jij hebt blijkbaar die Zweedse documentaire over de sociaal democraten in Zweden ook gezien.
  Gezien wat voor een stelletje smerige facisten en racisten dat zijn.
  Voor diegene die het nog niet hebben gezien hier even een linkje.

  Wees maar blij dat wij hier in Nederland inmiddels hebben afgerekend met hun zuster partij PvdA.

  Like

 4. Aha. Ik zie dat die weer terug is. YouTube had hem gisteren verwijderd. Hoogstwaarschijnlijk op aandringen van de linkse meute.

  Like

 5. Ja de politie heeft in heel Europa de naam graag op de autochtone bevolking te schieten. Dat is al eeuwen zo. Voor echte criminelen slaan ze op de vlucht.
  De helden.

  Like

 6. En dan met drie man gericht op hem schieten. Het is wel duidelijk dat deze Zweed min of meer geliquideerd is. En nee, voor deze stakker komt de linkse goedmens niet zijn bed uit om te demonstreren. Is toch maar een Zweed.

  Like

 7. Jack vanderVeen // augustus 4, 2018 om 00:19 //

  Drie mongolen in een Politiepakje schieten een Downsyndromer dood!
  Of lees ik het artikel verkeerd?
  De fascistische socialistische helden.

  Like

 8. Fransdo // oktober 9, 2018 om 23:35 //

  Als de politie de cultuurverrijkers ook al gaat helpen bij het omvolken van de bevolking dan is mijn einde ook nabij. Ik heb een mooi leven gehad. Tot ziens al weet ik niet waar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s