Nieuw

Tommy Robinson: Ik werd 23,5 uur per dag in eenzame opsluiting gehouden – uitwerpselen werden door celramen gegooid

Robinson geeft interview na zijn eerste gevangenisstraf. Screenshot YT.

Tommy Robinson heeft in een interview na zijn vrijlating een Spartaans bestaan in de gevangenis beschreven, waarbij hij naar verluidt 23,5 uur in eenzame opsluiting werd gehouden en dagelijks op één blikje tonijn moest overleven.

De burgerjournalist werd binnen vijf uur na zijn arrestatie in de gevangenis gegooid om twee opeenvolgende gevangenisstraffen uit te zitten, wegens minachting van de rechtbank en wegens vermeende ordeverstoring in mei.

De beslissing werd destijds verdedigd door een aantal links-liberale opiniemakers en juridische commentatoren, maar op 1 augustus heeft het Hof van Beroep het vonnis vernietigd, dat oordeelde dat de veroordelende rechter onbetamelijk haastig was geweest en was afgeweken van een goede rechtsgang op “een manier die veel meer was dan een technisch falen”.

Robinson’s tijd in de gevangenis bleek een zware tol te hebben geëist, in het interview met zijn voormalige werkgever bij Rebel Media, Ezra Levant, verschijnt de burgerjournalist uitgemergeld, hologig en praat met onduidelijke woorden.

Hij vertelt de Canadezen dat hij in al die tijd dat hij achter de tralies zat zijn vrouw en kinderen maar twee keer had gezien, een uur lang, en bijna al zijn tijd in eenzame opsluiting had doorbracht.

– Zij verplaatsten me van HMP Hull, dat een 7 procent moslimbevolking heeft, naar de dichtste moslims-bevolkte gevangenis in het land, verklaart hij.

– Ik ontving elke dag bedreigingen… Ik kon mijn celvensters niet open, omdat ze dan erdoor zouden spugen of ontlasting erdoor gooiden, dus ik had mijn ramen de hele tijd gesloten, zegt hij, beschrijvend hoe hij als gevolg worstelde met de recente hittegolf .

Op de vraag of hij wist waarom hij uit Hull werd verplaatst, zei hij dat de autoriteiten – geen reden gaven, maar ik weet waarom ze het deden – want wat ze toen deden was dat ze het excuus van mijn veiligheid konden gebruiken om me rechtstreeks in eenzame opsluiting te plaatsen.

Robinson omschreef deze opsluiting als:

– 23 en een half uur per dag, opgesloten in een cel met een blauwe mat… en dan voor dertig minuten per dag openen ze de deur en loop je een kooi in … klein, en loop je alleen in de kooi rond en dan openen ze de deur en sluiten ze je weer op.

De Engelsman blijkt zichtbaar aangeslagen tijdens het vertellen van zijn opsluiting.

– Als elke gevangene dat had… als dat de straf voor gevangenen was…, begint hij haperend.

– Het feit was dat bij alle andere gevangenen om 8 uur ’s ochtends de deuren werden geopend en uit hun cel konden, werken, voetballen, bij het zwembad spelen, en dan worden ze 6 uur ’s avonds weer opgesloten, legde hij uiteindelijk uit.

– En dan denk ik, ik heb niets heb gedaan –  maar omdat ze me naar een door moslims gedomineerde gevangenis hebben gebracht, hebben ze het excuus gebruikt dat ze me daarom [opgesloten moeten houden].

Robinson zei dat hij het voedsel niet kon eten dat naar zijn cel werd gebracht voor het geval het was vergiftigd – dat door moslimgevangenen werd voorbereid, die hem sarden door “Hoe was je eten, Tommy?” te vragen.

Hij leefde in plaats daarvan op één blikje tonijn per dag, omdat het gesloten in zijn cel werd gebracht en hij redelijk zeker kon zijn van de veiligheid ervan, plus wat fruit.

Levant zei dat Robinson, die er veel magerder uitzag dan toen hij twee maanden geleden naar de gevangenis werd gebracht, had gezegd dat hij een volledig 42 pond was afgevallen – rond drie stones, oftewel twintig kilogram.

Robinson werd meerdere malen emotioneel toen hij de tol beschreef die de ervaring had teweeggebracht bij zijn familie en bij het bedanken van degenen die hem buiten de gevangenis hebben gesteund.

Hij maakt zich ook zorgen over het feit dat de rechters in hoger beroep zijn oorspronkelijke veroordeling hebben vernietigd, maar opdracht hebben gegeven om zijn hoorzitting te herhalen, wat betekent dat hij weer naar de gevangenis kan worden teruggestuurd – een beslissing die volgens hem is bedoeld om hem “geestelijk te breken”.

– Tommy weet dat hij er slecht aan toe is… Ik denk niet dat hij zelfs maar weet hoe slecht, zei Levant na het interview.

– Ik denk dat zijn gezondheid permanent is aangetast, en dat was met opzet, voegde hij eraan toe.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/08/02/tommy-robinson-solitary-confinement-23-5-hours-excrement-window/

Ook een interview van Tucker Carlson van Fox News.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Tommy Robinson: Ik werd 23,5 uur per dag in eenzame opsluiting gehouden – uitwerpselen werden door celramen gegooid

 1. Von Puffelen // augustus 3, 2018 om 16:43 //

  Een voorbeeld stellen heet dat.
  Ze hadden ook een hitman kunnen sturen maar nu is de boodschap naar het overige gepeupel duidelijker.
  Ik zie het als een oorlogsverklaring aan de eigen bevolking.

  Liked by 2 people

 2. Shame on you England!!!

  Liked by 2 people

 3. Willem niet alleen England, dat is kortzichtig

  Like

 4. na de Brexit zal islam en die hele horde arabieren daar een Islamitische Revolutie starten denk ik, en binnen 18,1888 jaar tijd met geweld de macht overnemen, in een verarmd en verscheurde Britse Hellewereld.

  wij kunnen de Britse vlag nu gewoon maar begraven in een massagraf vol psychisch vergaste blanke britten, want hun Britse Holocaust is nu al begonnen.

  allah ho HAK-bar miaauwt Wieroe hier.

  Like

 5. antiislamnu // augustus 3, 2018 om 23:11 //

  Tommy is duidelijk als voorbeeld gesteld wie het waagt om de islam zo openlijk en zo veelvuldig te bekritiseren krijgt een groot probleem met de gevestigde orde.
  Iedereen die denkt dat de e.u en zijn regeringsleiders voor het Europese volk is heeft het compleet mis helaas zijn er te veel die denken dat ze er voor het volk zijn .

  Like

 6. Ieder mens met een normaal ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid begrijpt de ernst hiervan.
  Een vader van twee kinderen, die geen moorden heeft gepleegd, geen vrouwen heeft verkracht, niet heeft opgeroepen tot geweld, en dan deze vader langzaam de nek omdraaien……..
  War denkt u?

  Like

 7. Wat ik denk is dit……en de rechters werken er bewust heel hard aan mee in opdracht van nog hogere piefen …..!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s