Nieuw

Sharia-wetgeving voor de eerste keer erkend door de Britse rechtbank in echtscheidingszaak

Hamer van rechter om vrouwen mee knock-out te slaan zodat ze verkracht kunnen worden

In wat wordt geprezen als een “mijlpaal in de echtscheiding-wetgeving”, heeft de Britse Hoge Raad geoordeeld dat een vervreemd echtpaar’s islamitische huwelijk, dat bestond uit een ceremonie genaamd ‘Nikah’ maar niet een wettelijk erkend huwelijk in het Verenigd Koninkrijk is, valt onder het Britse huwelijksrecht.

De gevolgen van de uitspraak zijn van dien aard dat Nasreen Akhtar nu haar deel van de activa van het paar voor de echtscheidingsrechtbank kan eisen, terwijl dat voorheen niet was toegestaan.

De uitspraak was gebaseerd op het feit dat het echtpaar in 1998 de geloften aan elkaar hadden afgelegd en samen als man en vrouw hadden samengewoond, en dus onder de Britse wetgeving inzake samenwonende paren viel. In wezen is de sharia-wetgeving in dit geval onderworpen aan het Engelse gewoonterecht, maar dit geeft haar meer rechten dan ze anders zou hebben gehad onder de sharia, en geeft hoop aan anderen in gevallen van discriminatie.

Hij oordeelde dat het huwelijk daarom “nietig” was en dat mevrouw Akhtar recht heeft op een nietigheid besluit.

De echtgenoot van mevrouw Akhtar, de heer Khan, heeft haar echtscheidingsverzoek voor de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk proberen te blokkeren met het argument dat ze nooit wettelijk getrouwd zijn geweest. Rechter Williams besliste echter dat het huwelijk “werd aangegaan in strijd met bepaalde vereisten met betrekking tot de vorming van het huwelijk”.

Zoals Hazel Wright, partner van het familierecht-team van Hunters Solicitors, stelt: “De wet op het samenwonen in dit land is verouderd en onbevredigend”.

Zij vervolgde, “Nu kunnen degenen die buiten het werkingsgebied van de wet zijn geweest zich helpen een compensatie voor de hoven te vorderen als hun echtgenoot bewust heeft geweigerd om een burgerlijke ceremonie na een godsdienstige ceremonie te hebben.

“De uitspraak dat dit soort huwelijk net als een huwelijk was voor het paar, hun gezinnen en vrienden, en inderdaad heeft voldaan de UAE autoriteiten, en dus een geldig maar nietig huwelijk is, heeft hoop gegeven aan velen die anders lijden onder discriminatie”.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/08/sharia-law-recognised-by-british-court-for-first-time-in-divorce-case/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Sharia-wetgeving voor de eerste keer erkend door de Britse rechtbank in echtscheidingszaak

 1. koddebeier // augustus 3, 2018 om 19:42 //

  Inteelt heb de hersens van deze eiland bewoners toch wel ernstig aangetast !!

  Liked by 1 persoon

 2. ok ok de britse rechter en hof wegen het belang van de moslimvrouw af, en vorderen dus gewoonterecht ipv officieel recht mbt huwelijk en samenwonen, zodat er een echtscheidingsvonnis kan volgen met boedelscheiding.

  Nu begin ik Islam en die hele Sharia beter te doorgronden, na 20 jaar studie. Islam is gewoon absolute macht van moslim mannen uit hogere arabische kasten en geledingen. De arabische apartheid en rassenhierarchie zijn extreem en de Sharia ondersteunt dit.

  Nu zal Nederland supersnel verder islamiseren, puur demografische wetmatigheid. Zeker 1,5 miljoen blanke Hollandse jongemannen onder de 30 jaar zullen nooit een normale blanke huisvrouw vinden en kinderloos blijven of opeens een zieke HOMOfiel worden. Hier in mijn galerij vd flat zijn er 4 van zulke low caste, loser blanke mannen, die geen vrouw en kinderen hebben. Drie zijn 30plussers en hebben zelfs nooit een vriendin gehad.

  maw The White Genocide zie je overal.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 3, 2018 om 19:57 //

  Trouwden mensen niet voor Napoleon de burgerlijk stand invoerde?
  Tuurlijk wel. Alleenw as er geen ambtenaar die er akte van nam en consequenties aan verbond.
  Maar mensen trowuden de facto en als ze religieus waren ook voor god met een ceremonie.
  Dat huwelijk is natuurlijk ECHT immers de toegevoegde waarde van een derde, zijnde de gemeente ambtenaar, die mede zijn handtekening onder het contract zet is nihil. Duizenden ajren ging het prima zonder hem en ook nu ligt hij niet mee in bed om te helepn kidneren maken of zo.
  M.a.w. de overheid moet zich ook hier niet mee bemoeien (net als met odnerwijs, gezondheidszorg en 1001 andere zaken waar ze zich een weg naar binnen gemanouvreerd hebben).
  In bovenstaande casus: ja, de mensen waren getrouwd. Net zoals iedereen voordat de burgerlijke stand in het leven geroepen werd ok echt getrouwd was. Alleen behoort de overheid zich hier niet mee te bemoeien. Het is none of their business. Maar dat huwelijk, dat zonder overheid tot stand was gekomen, moet ook zonder hen weer ontbonden kunnen worden. An sich simpel. Alleen is dan de eeuweige vraag wie krijgt wat. Als je daar niet uitkomt, dan beschouw je de ander mogelijk als dief en dan is dat een reden om een rechtzaak aan te spannen wegens een vermogensdelict. Maar de overheid heft zich niet te moeien met het seksleven van haar “onderdanen” door huwelijken wel of niet te legaliseren.

  Like

 4. Probeer maar eens te scheiden zonder tussenkomst van een Overheidsinstantie, dat het vroeger zo was kan goed zijn en zal wel eens zo geweest zijn ,op zich geen probleem ,doch de wereld is niet blijven stilstaan en in Europa en veel van de westerse wereld is er iets dat heet “beschaving” ,als lui die komen van buiten deze vorm van samenleving dan moeten ze niet eisen dat hun systeem toegepast wordt in een systeem dat het niet kan plaatsen om er meer voordeel uit te halen, the law of the land heerst toch in het ganse grondgebied ,zo niet dan gaat een parallelsysteem ontstaan en dat is een gevaarlijk speeltje.

  Like

 5. Eens Was Great Britain een geweldig groot rijk zo groot dat de zon en nooit onder ging.
  Nu is ze vervallen tot een achterlijk moslim kalifaat.
  Hoe kun je je land zo naar de ondergang brengen????

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s