Nieuw

Rusland aan de EU: Jullie kunnen nu je Syrische vluchtelingen naar huis sturen

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov (links). © President of Russia.

Syrië probeert zijn vaderland weer op te bouwen. Maar de interesse van de EU en de VN zou naar verluidt koel zijn.

Met Turkije en Jordanië worden nu besprekingen gevoerd om miljoenen vluchtelingen terug te sturen naar Syrië , dat samen met Rusland door het Syrische leger tegen islamitische terroristen wordt beschermd. Rusland wijst erop dat ook EU-landen geïnteresseerd zouden moeten zijn in het terugsturen van vluchtelingen, schrijft Tass.

Rusland en Syrië voeren momenteel besprekingen met Libanon en Turkije over de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar hun land van herkomst.

Turkije is het land dat het meest heeft ontvangen, met in totaal 3 miljoen Syrische vluchtelingen.

– De gesprekken met Jordanië zijn zeer succesvol en ik denk dat we op korte termijn resultaten zullen zien. Soortgelijke gesprekken zijn gaande met Turkije, zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov.

Ook een groot aantal Syriërs zijn naar de EU vertrokken, maar van daaruit lijkt de belangstelling voor gesprekken om ze weer terug te sturen zeer matig te zijn.

Volgens Lavrov zou de EU evenzeer geïnteresseerd moeten zijn in het terugsturen van vluchtelingen naar Syrië, in ieder geval als de EU het beste voor zichzelf voorheeft, zegt hij.

Er zijn al duizenden mensen teruggekeerd uit Libanon, en de Syrische militaire politie helpt hen nu om zich in hun thuisland te vestigen.

Maar van de kant van de VN is de belangstelling om te helpen zeer gering. Alleen de UNHCR zou belangstelling hebben getoond. Volgens Lavrov wordt de VN misschien geregeerd door de onwil van de westerse wereld om de Syrische regering te helpen. De zogenaamde rebellen in Syrië, die probeerden de president, Bashar al-Assad, van het land omver te werpen, werden gesteund door westerse staten. De “Witte helmen”, door Rusland en Syrië als terroristen geclassificeerd, hebben onder andere honderden miljoenen aan financiering ontvangen. Toen zij vervolgens werden bedreigd om door het Syrische leger te worden gevangengenomen, zorgden onder andere de Verenigde Staten en Canada ervoor dat Israël hen evacueerde. Tot nu toe zijn er volgens Rusland geen VN-medewerkers in gecontroleerde gebieden verschenen om te helpen.

Bron:

http://tass.com/politics/1015842

http://www.friatider.se/ryssland-till-eu-ni-kan-skicka-hem-era-syriska-flyktingar-nu

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Rusland aan de EU: Jullie kunnen nu je Syrische vluchtelingen naar huis sturen

 1. Plas-jas-tas-verkas …

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 3, 2018 om 16:25 //

  De eersten die terugkeren kunnen aan de laagste prijzen de beste lokaties bouwgrond kopen.
  Haast u dus allen, o, in de EU verblijvende Syriers. Dit si de opportunity of a lifetime. Snel, snel!

  Like

 3. Vooral dokters tandartsen en apothekers zijn nodig om het land weer op te bouwen. En verder is natuurlijk elke helpende hand bij de wederopbouw noodzakelijk Hop, hop, geen excuus meer om in West-Europa leefruimte en maatschappelijk budget in te komen nemen. Nog meer goed nieuws want ook deoorlog tussen Ethiopie en haar afvallige provincie Eritrea is voorbij. Wellicht kunnen er met het bespaarde budget nu wat pyjamadagen bij de thuiszorg ten koste van de oudere autochtone bevolking geschrapt worden?

  Like

 4. Ik wist het, ik wist het, ik wist het!!!!

  Nee, natuurlijk is Europa, EU, VN, Links, Antifa en hoe ze zich allemaal ook noemen niet geïnteresseerd om ze nu weer terug te sturen. Van de 10 Syriërs in Nederland zijn er twee échte vluchtelingen en de rest is meegelift en zijn nu cultuurverrijkers. De vluchtelingensmoes is uitgewerkt en nu moeten overheden en Kalergi- en Sorosaanhangers kleur bekennen. En dat doen ze dan ook waaruit blijkt dat ze al die tijd andere bedoelingen en een andere agenda hadden. En ik zie die logica ook wel, je gaat niet eerst de Resolutie van Straatsburg tekenen en vervolgens de verdragen van Barcelona en Marrakesh om ze nu als vluchtelingen weer terug te sturen. De volgende smoes ligt zodoende voor de hand. Tja, als ze zo lang hier zijn geweest kun je ze niet meer terug sturen, hun kinderen zijn helemaal vernederlandst en zitten nu op een Nederlandse school. Bovendien kun je hun ouders dan ook niet meer terug sturen want je kunt ouders natuurlijk niet van hun kinderen scheiden, bla, bla, bla enz. enz. Conclusie: Generaal Pardon. En als het intelligente deel van de bevolking dan zou aanvoeren dat die zelfde Sorosaanhangers er in het verleden geen moeite mee hadden om hele hordes hierheen te halen ondanks dat die te veroosterd waren om hier te aarden dan weet ik het tegenargument ook al: ‘Sorry, is geen tegenargument, het gaat om de kinderen. Hou de Linkse programma’s zoals DWDD, Zembla, Nieuwsuur, Pauw enz. in de gaten want die ‘argumenten’ zitten er aan te komen.

  Liked by 2 people

 5. Er zullen wel weer kinderen opgejut worden om te roepen dat ze hun kameraadjes gaan missen. En dat ze zo goed geïntegreerd zijn en Nederlands spreken. Daar hebben ze niets meer en zijn hun kameraadjes ergens anders heen gevlucht. Lekker op het sentiment spelen.

  Like

 6. Precies Sjef en dat is ook een beetje wat ik bedoelde.

  Like

 7. Ook de Somaliërs en andere Afrikanen die zogenaamd uit hun shit holes zijn gevlucht maar die wel naar hun shit holes op vakantie gaan moeten allemaal weer terug

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s