Nieuw

Netanyahu: Hitler wilde de Joden niet uitroeien

Premier vertelt het World Zionist Congress dat Hitler alleen de Joden wilde uitzetten, maar Jeruzalem’s Grand Mufti overtuigde hem ervan hen uit te roeien, een claim die door de meeste geaccepteerde Holocaust geleerden werd afgewezen.

Premier Benjamin Netanyahu veroorzaakte publieke opschudding toen hij dinsdag beweerde dat de Mufti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini, degene was die het idee van de vernietiging van het Europese jodendom in Adolf Hitler’s gedachten plantte. De nazi-heerser, zei Netanyahu, had niet de intentie om de Joden te doden, maar alleen om ze te verdrijven.

In een toespraak voor het wereldcongres van zionisten in Jeruzalem beschreef Netanyahu een ontmoeting tussen Husseini en Hitler in november 1941: “Hitler wilde de Joden destijds niet uitroeien, hij wilde de Jood uitzetten. En Haj Amin al-Husseini ging naar Hitler en zei: ‘Als je ze verdrijft, komen ze hier allemaal (naar Palestina). Volgens Netanyahu vroeg Hitler het toen: “Wat moet ik ermee doen”, antwoordde de mufti: “Verbrand ze.

Netanyahu’s opmerkingen brachten al snel een storm in de sociale media op gang, hoewel Netanyahu een soortgelijke claim deed tijdens een toespraak van de Knesset in 2012, waar hij de Husseini beschreef als “een van de toonaangevende architecten” van de Endlosung.

De bewering dat Husseini degene was die de uitroeiing van het Europese jodendom initieerde, werd door een aantal historici aan de rand van het holocaustonderzoek gesuggereerd, maar door de meeste geaccepteerde geleerden verworpen.

Het argument met betrekking tot de rol van Husseini werd onlangs naar voren gebracht in een boek van Barry Rubin en Wolfgang G. Schwanitz, “Nazi’s, islamisten en de Making of the Modern Middle East”. De auteurs trekken, net als Netanyahu, een rechte lijn tussen de steun van de moefti aan Hitler en het beleid van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie onder Yasser Arafat.

Maar zelfs deze twee onderzoekers beweren niet dat de door Netanyahu beschreven dialoog ooit heeft plaatsgevonden. Ze zeggen dat Hitler tot de conclusie kwam dat hij de Joden moest uitroeien vanwege zijn verlangen om Husseini te koesteren, die tegen de overdracht van Joden naar Palestina was.

Haaretz (2015) >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Netanyahu: Hitler wilde de Joden niet uitroeien

 1. Ik mag de man totaal niet maar dit is trouwens geen nieuw nieuws. Historisch is dat al bewezen namelijk. Alleen altijd zover mogelijk weg gemoffeld. En nu vraagt Juncker aan de nieuwe Grand Mufti wat moet ik met al die blanke Europeanen. En die antwoordde laat zoveel mogelijk Afrikanen en Arabieren jullie landen overspoelen en wij zullen ze uitroeien.

  Liked by 4 people

 2. Republikein // augustus 2, 2018 om 19:27 //

  Juist?
  Was inderdaad ook een “gerucht”?
  Wat Stef zegt snijdt ook hout.

  Like

 3. Zie je nou wel dat die Hitler reuze meeviel?
  Altijd al geweten dat het eigenlijk een geweldige aardige man was.

  Like

 4. even googlen:

  1) 100 % Citaat:
  List of genocides by death toll
  From Wikipedia, the free encyclopedia
  Jump to navigation
  Jump to search
  Caution

  The term genocide is contentious and its academic definition varies. This list only considers mass killings recognized as genocides by the legal definition in significant scholarship and criteria by the UN Genocide Convention

  This list of genocides by death toll includes death toll estimates of all deaths that are either directly or indirectly caused by genocide. It does not include non strictly-genocidal mass killing (variously called mass murder, crimes against humanity, politicide, policide, classicide, war crimes) such as the Thirty Years War (7.5 million deaths), Japanese war crimes (3 to 14 million deaths), the Atrocities in the Congo Free State (3 to 13 million deaths), the Great Purge, or the Great Leap Forward (15 to 55 million deaths).

  The United Nations Genocide Convention defines genocide as “acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group”.[1] Various other definitions can be found in scholarly literature and national law of different countries.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_genocides_by_death_toll

  2) vanavond aliens vallen los angelos aan, en hun fuhrer heet Adolf HItler, hahhah ‘The Battle for Los Angelos’ hahah 1945 ruimteschip gezien en nu vallen zij aan, zo gaat het verhaal hahah

  3) Ach tip he voor huis- en slaapkamer geleerden hier: koop usb microscoop, maak preparaat he met slootwater gemixt met water uit je net gebruikte toilet afval, nou joh, dan zal je een Holocaust, genocide zien waarbij honderden miljoenen eencellige microben dus elkaar afslachten. En dit is niet vermeld als een genocide of Holocaust in geen enkel boek, hahah Adolf Hitler is nog een watje vergeleken hierbij als het om slachtoffers gaat.

  4) Onze Intel Apen soort is een ziek, meercellig organisme, met te veel hersentjes, en te grote geslachtsdelen en duizenden behoeften. Genocides zijn zo oud als Homo Sapiens ok, of ga verder terug, mieren legers v miljoenen tegelijk trekken ook moordend en vretend door oerwouden (amazone mier) en duizenden diertjes sterven.

  5) Eigenlijk was adolf hitler nogal softie ok, in India werden tientallen miljoenen zwarte Hindoe kaffir babies gewoon na de geboorte levend doorklieft met scherpe zwaarden door de moslim overheersers, Turkmenen uit turkije, moghuls he, 600 jaar islam he met Hindoe Holocaust.. Dit hebben de nazi soldaten van het Derde Duitse rijk niet gedaan, voor zover ik geinformeerd ben.

  Like

 5. die Adolf was een goeie gozer, heb er nog mee geouwehoert aan de biljart tafel, veel zuipen, wijven erbij enzo

  Liked by 3 people

 6. o ja noot:
  Ik heb ooit gelezen in een betrouwbaar geschiedenis boek dat Adolf Hitler na zijn machtsovername begonnen was met het financieren van een Joodse emigratie uit Nazi Duitsland, terug naar het Zion uit hun Torah, deze joden kregen geld en wapentuig van hitler en er waren gedurende deze begin periode ook geen joodse concentratie kampen, voor 1940.

  Weet iemand in welk jaar de eerste concentratie kampen met echte raszuivere Joden erin opgesloten, in Hitler Duitsland werden gebouwd??

  Like

 7. ok na even googlen dit gevonden:

  Kamp Dachau is eerste, opening 20 maart 1933, net twee maanden na beediging Adolf Hitler en democratisch afschaffen van de duitse democratie, om zijn neurenberger wetten deel 1 te legaliseren als enige wetboek. Dit feit maakt hem toch UNIEK in de lijst van alleenheersers uit de geschiedenis, en het is zo geniaal, buitenaard, paranormaal, BOVENMENSELIJK, echt iets voor de ongepigmenteerde Arisch Arctische Ubermensch, die 15.000 jaar gegeseld, gehard en gestaald is door duizendmiljard tonnen vol met het hardste, koudste en scherpste Arctische IJS uit Europa.

  ——————–
  dit is een historisch feit, maar er waren slechts paar joden in aanvankelijk, hoofddoel was poltieke tegenstanders uit te roeien in Nazi Duitsland, en dit is iets wat in elke normale dictatuur gedaan wordt, zelfs in Nederland,

  —————————–
  100 % Citaat uit betrouwbare bron:

  Oprichting kamp Dachau: het eerste concentratiekamp in Duitsland

  Het concentratiekamp in Dachau was het eerste groots opgezette concentratiekamp in nazi-Duitsland en was al in 1933 in gebruik. De architect van het kamp was de leider van de SS: Heinrich Himmler. Hij kondigde de opening aan op 20 maart 1933.

  Hitler aan de macht

  Op 30 januari 1933 werd Adolf Hitler kanselier van Duitsland. Na de aanvang van zijn leiderschap gaf hij de opdracht om kampen te openen om politieke tegenstanders in op te sluiten.
  :
  bron deeplink:
  https://isgeschiedenis.nl/node/18460

  Like

 8. tim pietersen // augustus 3, 2018 om 20:09 //

  slim van netanyahu……………….. (hij heeft ook wel door dat in amerika er anders over bepaalde zaken gedacht wordt)

  israel heeft nu zelf neurenberg wetten met ruimtes voor joden alleen etc

  1933 judea declares war on germany (kop new york times)

  HITLER HEEFT OVEREENKOMSTEN GELSOTEN MET ZIONISTEN OM JODEN OVER TE PLAATSEN, ANDERE LANDEN WILDEN LIEVER OORLOG………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s