Nieuw

Netanyahu bedreigt Iran met “alle wapens van Israël” als Teheran de belangrijkste waterweg voor Jemen blokkeert

olietanker, foto slechts ter illustratie YT

Benjamin Netanyahu heeft een aanval gedaan op de Israëlische aartsvijand Iran en beloofd dat elke poging van Teheran om de belangrijke waterweg voor de kust van Jemen te blokkeren met geweld zou worden beantwoord door de “internationale coalitie” en Israël in het bijzonder.

De harde verklaringen van de Israëlische premier, die woensdag bij een afstudeerceremonie voor marineofficieren sprak, hadden betrekking op de recente aanval van Houthi op een Saoedische olietanker voor de westkust van Jemen. De coalitie onder Saoedische leiding heeft herhaaldelijk gezegd dat de Houthi’s bewapend en gesteund worden door Iran, maar zowel de groep als Teheran ontkennen de beweringen.

Toch bestempelde Netanyahu het incident aan de monding van de Rode Zee als “een scherpe botsing met Irans satellieten die de internationale scheepvaart probeerden te saboteren”. De Saoedische coalitie staat erop dat haar olietanker werd aangevallen door de Houthi’s in de Straat van Bab-el-Mandeb tussen Jemen en Eritrea en Djibouti op het Arabisch schiereiland.

Niemand raakte gewond en de schade vormde geen bedreiging voor het milieu.

“Als Iran de Straat van Bab al-Mandab probeert te blokkeren, zal het te maken krijgen met een internationale coalitie die vastbesloten is dit te voorkomen, en deze coalitie zal ook de staat Israël en al zijn wapens omvatten,” waarschuwde Netanyahu.

RT >>

De oorlog in Syrië is voorbij. Tijd voor de volgende.

De roep om regime change klinkt steeds luider. De smoes dat er democratie gebracht moet worden is al een tijdje ingeruild voor ingrijpen op ‘humanitaire gronden’.

Niet dat het Iraanse regime een prettig regime is, dat is het niet, maar we hebben gezien waar regime change of pogingen daartoe toe geleid hebben. Somalië is een puinzooi, Irak wat ooit een welvarend en relatief veilig land was is nu een sektarisch kruitvat. Voor de inval in Irak leefden er 2 miljoen christenen, velen zijn gedood en 90% is gevlucht. Dankzij deze regime change pogingen is het christendom verdreven van zijn geboorteplek. Syrië is gereduceerd tot een stofwolk en weer waren de christenen het grootste slachtoffer en is het land langs sektarische grenzen verdeeld. Met de oorlog in Libië en de moord op Ghadaffi is de kurk uit Afrika getrokken en loopt het continent leeg richting Europa (tot voor kort dan toch). Al deze regime change oorlogen zijn niet in het belang van Europa of het christendom.

“It will have enormous positive reverberations on the region”

Ja, dat hebben we gezien, en bedankt nog !

Iran is next:

En de USA zal niet protesteren:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9327 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Netanyahu bedreigt Iran met “alle wapens van Israël” als Teheran de belangrijkste waterweg voor Jemen blokkeert

  1. Obama , Clinton ,en Soros ,,die criminelen hebben ervoor gezorgd dat Europa overspoelt wordt door Afrikanen .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s