Nieuw

Israël bevestigt: Oorlog in Syrië is voorbij

Foto: Israëlische minister van defensie Avigdor Lieberman tijdens de München Veiligheidsconferentie 2017. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Preiss /MSC.

De zogeheten burgeroorlog in Syrië is in wezen voorbij. Dit is wat de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman zegt.

Israël verklaart nu ook dat de oorlog in Syrië zo goed als voorbij is.

Donderdag verklaarde de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman dat de grens op de Golanhoogten, die Israël sinds 1967 van Syrië bezet heeft, daarmee naar verwachting rustiger zal worden.

Hoewel Israël de zogenaamde rebellen in Syrië in veel opzichten heeft geholpen en onder andere medische zorg heeft gegeven, probeert Lieberman nu positief over te komen.

Israël heeft ook talloze malen doelwitten gebombardeerd in het buurland en vorige week nog een Syrisch gevechtsvliegtuig neergeschoten.

Maar de “rebellen”, zoals de Syrische regering islamitische terroristen noemt, zijn bijna overal in Syrië verslagen.

– Vanuit ons perspectief keert de situatie terug naar die van voor de burgeroorlog, wat betekent dat er een echte gesprekspartner is, iemand die de verantwoording draagt en een centraal bestuur, zegt Avigdor Lieberman.

Tegelijkertijd herhaalt de minister van Defensie Israël’s eis dat Syrië geen weg mag zijn voor de zogenaamde wapensmokkel van Hezbollah en dat Iran in dat land geen militaire bases mag hebben. Anders zal Israël weer in actie komen.

Syrië heeft eerder ontkend dat Iran tijdens de oorlog troepen in het land had en dat het alleen om militaire adviseurs ging.

In 2012 drong de Israëlische vice-premier Shaul Mofaz er bij de wereld op aan om, net als bij Muammar Kadhafi in Libië, in Syrië in te grijpen om de president van het land, Bashar al-Assad, ten val te brengen. Mofaz betoogde dat Assad een ‘genocide’ beging op zijn volk.

Sinds de oprichting van de joodse staat in 1948 zijn Israël en Syrië in oorlog met elkaar.

Bron:

https://www.thecourier.com.au/story/5564062/israel-says-syrian-front-likely-quieter/?cs=5

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Israël bevestigt: Oorlog in Syrië is voorbij

 1. mooi, kunnen ze allemaal terug, ook die van de RENTREE SCHOLEN…………….Daar leren allerlei jongeren op tijd te komen op school……….ja , ook Nederlanders, maar ook heel veel Syrische jongemannen………dus weer GELD WEGGEGOOID aan DAT ONDERWIJS !!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. syberspees // augustus 2, 2018 om 15:28 //

  Ach ja, ooit van gast arbeiders gehoord? Ze zijn gebleven.
  Ooit van vluchtelingen gehoord? Ze zullen blijven.
  PFFFF

  Like

 3. Dan allemaal opsodemieteren dat analfabeten moslim volk, NU!!!€

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s