Nieuw

De Londense beurs bereidt zich voor op chaos en hevige concurrentie

Foto: Londen Wellington Stock Exchange Tower Royal Exchange. Bron: Wikimedia. Auteur: Txllxt TxllxT.

Met nog acht maanden te gaan tot Brexit, bereidt de Londense beurs zich voor op kapitaalvlucht en minder handel. Men maakt zich onder andere zorgen over het verlies van handel aan Frankfurt.

Alles wijst erop dat de Brexit ten uitvoer wordt gebracht voordat er een akkoord is bereikt over samenwerking met de EU.

Dit draagt bij tot grote onzekerheid, aangezien er geen regels zullen bestaan voor immigratie, handel of welke buitenlanders in Groot-Brittannië mogen wonen en werken.

Hoe dit Groot-Brittannië en de EU op de lange termijn zal beïnvloeden is onzeker, maar op de korte termijn wordt verwacht dat er grote verwarring zal zijn.

Daarom heeft de Londense effectenbeurs nu duidelijk gemaakt dat zij dochterondernemingen in het EU-gebied zal oprichten en vergunningen zal aanvragen om daar actief te kunnen zijn, zodat zij ook in de toekomst toegang heeft tot de vrije markt op het continent, zo meldt Frankfurter Allgemeine.

De grootste concurrent is Frankfurt, dat hoopt dat bedrijven ervoor zullen kiezen om hun bedrijf naar Frankfurt te verplaatsen.

Deutsche Bank heeft aangekondigd dat vanaf nu alle nieuwe euro-derivatentransacties in Frankfurt zullen worden uitgevoerd, iets waarvan gehoopt wordt dat veel klanten hun Londense rekeningen zullen verhuizen.

Bron:

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/brexit-notfallplan-londons-boerse-ruestet-sich-auf-15719415.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De Londense beurs bereidt zich voor op chaos en hevige concurrentie

 1. ik denk dat ik op tijd mijn stukken op de beurs verkoop ook al heb ik op moment wat verlies, maar dat kan dan op die manier wel veel worden.

  Like

 2. Aha!
  Dus jij bent diegene die van mijn arbeiderszweet profiteert.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 2, 2018 om 18:12 //

  Short Deutsche Bank.

  Like

 4. Profiteer van jouw arbeiders zweet? Ha! als dat meer is dan mijn, ben je stratenmaker met 30 graden op je nek. Ik moet er hard voor werken

  Like

 5. Dit is net als toen een geënsceneerd, geregisseerd en zorgvuldig opgezet plan.
  De argeloze burger is (alweer) te laat wakker geworden.

  Liked by 1 persoon

 6. dat denk ik ook Tony, je zou haast overal je twijfels bij trekken. De banken jongleren met rentes, de beurzen zijn eigenlijk verkapte gokhallen. Met vele zoals ik “gelegenheids beleggers” Dat betekend niet negatief bedoeld

  Like

 7. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s