Nieuw

Tommy Robinson op borgtocht vrijgelaten door Hooggerechtshof

Tommy Robinson Freedom of Speech

Het Britse Hooggerechtshof heeft straatorganisator en burgerjournalist Tommy Robinson op borgtocht uit de gevangenis vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces over zijn “contempt of court” ofwel minachting van de rechtbank aanklacht, schrijft Breitbart.

Lord Chief Justice Lord Burnett vernietigde de minachting van de rechtbank van de rechtsveroordeling die in mei werd uitgesproken tegen de voormalige leider van de Engelse Defence League, waarbij  de activist van arrestatie tot proces in slechts vijf uur werd veroordeeld en onder een deken van gedwongen stilzwijgen in de media naar de gevangenis ging.

In de schriftelijke uitspraak van het Hof staat vermeld dat de snelheid waarmee de oorspronkelijke veroordeling werd gemaakt “aanleiding gaf tot oneerlijkheid”, en dat er een “gebrek aan duidelijkheid” bestond over bewijsmateriaal voor het vonnis van minachting dat aan Robinson was gegeven.

Verder staat in het document dat de oorspronkelijke rechter “de verleiding” had moeten weerstaan om te oordelen over het gedrag van Robinson, daar en toen, omdat hij had aangeboden om de video die hij had gemaakt van Facebook te verwijderen, de “urgentie ging van de zaak uit”. In plaats van onmiddellijk op te treden had de rechter de zaak moeten doorverwijzen naar de procureur-generaal.

Het advocatenteam van Robinson heeft altijd volgehouden dat de ongewone snelheid waarmee hij gevangen werd gezet had geleid tot “tekortkomingen” in het juridische proces.

Het bevel tot vrijlating kwam na een korte hoorzitting die volgde op een langere procedure op 18 juli, waar de rechters die de zaak behandelden, hun bevinding vertraagden om zichzelf de tijd te geven om te overleggen.

Na de hoorzitting beweerden de advocaten van Robinson dat de rechter die in mei het eerste vonnis velde, zo’n haast had om zijn vonnis uit te spreken, dat hij zelfs geen tijd had genomen om de volledige video te bekijken die buiten de rechtbank was gemaakt en die de basis vormde voor de vervolging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Tommy Robinson op borgtocht vrijgelaten door Hooggerechtshof

 1. De Kracht van Vrijheid is sterker dan Macht.

  Like

 2. Stem rechts // augustus 1, 2018 om 15:53 //

  Iedereen kan slachtoffer van corrupterechters worden. Welkom Tommy.

  Like

 3. Reconquista // augustus 1, 2018 om 16:13 //

  Misschien ook iets te maken met de ophef op straat en de aanhoudende aandacht uit rechts-realistische hoek?

  Liked by 1 persoon

 4. Mooi dat hij terug in vrijheid is gesteld, de reden die is gegeven is gemakkelijk aan te nemen ,het was te snel ,waarschijnlijk het gevolg van paniekvoetbal ,hij was en wat dat betreft nog altijd een gevaar voor de gevestigde elite .
  Stel dat er in de gevangenis iets gebeurd dat hem het leven had gekost…. de eerste keer dat er een dode viel nadat die opgesloten werd na het Bacon arrest ,voor het achterlaten van bacon in of rond een moskee,hebben ze het toe gedekt ,bij Robinson was dat anders ,blijkbaar hadden ze niet door wat zijn opsluiting teweeg ging brengen.
  Engeland is niet hetzelfde meer als vroeger ,de islamisering is er veel groter dan bij ons , de elite heeft er banden mee en laat dat nu net hetgeen zijn dat niet naar buiten mag gebracht worden.
  Wat er ook van is hem de volledige straf laten uitzitten van 13 maanden was een feit dat niet houdbaar was zonder oproer, dus hebben ze hem op borgtocht laten gaan,of hij veel veiliger gaat zijn op straat is maar ten zeerste de vraag.
  In de gevangenis zou een aanslag op zijn leven in de spotlight staan ,op de straat kan het anoniemer gebeuren.
  Er is dus nog wel het een en ander te verwachten,laat ons alle aspecten bezien en niet alleen één bepaalde gebeurtenis, de kans dat hij is overstag gegaan om voor de inlichtingendienst te werken is ook aanwezig ,ze hebben het hem meer dan eens gevraagd al dan niet onder druk.
  Er zijn dus meerdere pistes die kunnen gevolgd worden ,de tijd zal het uitwijzen.

  Er van uitgaande dat hij weer kan de draad oppikken waar hij was gestopt is hetgeen verwacht wordt ,de tijd zal uitwijzen of dit ook daadwerkelijk zo is.

  Like

 5. Scrutinizer // augustus 1, 2018 om 21:57 //

  Naar verluidt is hij een zionist. Vraag is dus of dit niet gewoon 1 groot toneelstuk is. Ben benieuwd naar de volgende scene.

  Like

 6. Republikein // augustus 1, 2018 om 22:18 //

  Zionisten zijn sowieso lid van de Beffenclub.
  Rio oh Rio.
  Kijk naar Maywood op YT.

  Like

 7. Like

 8. Like

 9. Hij heeft meer ballen dan 100 man in ons kabinet ,die kijken liever de andere kant op bij de vernietiging van Nederland .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s