Nieuw

Joodse lobbygroep ADL beschuldigt Trump van “antisemitisch” woordgebruik

© Andrea Hanks/WhiteHouse.

Donald Trump wordt beschuldigd van het gebruik van antisemitisch taalgebruik. Dit nadat de Amerikaanse president de neoliberale broers Koch als “globalisten” verwierp, zo meldt Jeruzalem Post.

In Twitter-berichten op dinsdag viel Donald Trump de broers Koch aan, twee miljardairs die gewoonlijk geld doneren aan Republikeinse politici.

De Amerikaanse president beschuldigde de broeders ervan ‘globalisten’ te zijn die er alleen maar op uit zijn om winst te willen maken voor hun eigen bedrijf.

De Joods-Amerikaanse organisatie ADL stelt dat “globalisten” een codewoord is voor joden die wordt gebruikt door antisemieten. Volgens ADL verbindt het concept het idee dat er een internationale Joodse elite is die gedreven wordt door een gemeenschappelijke etnische solidariteit die ze voorop stellen voor de belangen van het volk in de landen waar ze actief zijn, schrijft Jerusalem Post.

De gebroeders Koch zijn zelf geen Joden, maar financieren politici die pleiten voor vrije handel en open grenzen.

Meer ophef was toen Trump afgelopen voorjaar Gary Cohn, zijn joodse voormalig economisch adviseur, ervan beschuldigde een ‘globalist’ te zijn.

Steve Bannon, een andere adviseur van Trump die werd gedwongen het Witte Huis te verlaten, zou de schoonzoon van de president, Jared Kushner, voor globalist hebben genoemd. Ook Kushner is een Jood.

Tijdens de commotie in maart na Trump’s uitspraak over Cohn amuseerden rechtse profielen zoals Ann Coulter zich over de beschuldigingen van antisemitisme.

“Veel globalisten zijn opgedoken in de # Metoo-schandalen!” Twitterde Coulter onder andere.

Bron:

http://www.friatider.se/trump-anklagas-f-r-antisemitiskt-ordval

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Joodse lobbygroep ADL beschuldigt Trump van “antisemitisch” woordgebruik

 1. Ze voelen nattigheid.

  Like

 2. Like

 3. Like

 4. Ligt al een tijdje op de plank Greengo 😉

  Met wat meer bronnen.

  Like

 5. Ik had nooit gedacht dat de leden van de Aryan Defence League er zo uit zouden zien.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s