Nieuw

Arabieren gaan de Israëlische “apartheid” bestrijden

Foto: Knesset gebouw, Jeruzalem, Israël. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Chris Yunker.

Op 19 juli nam de Knesset een omstreden wet aan dat Israël een joodse natiestaat moet zijn. Nu willen de Israëlische Arabieren zich mobiliseren voor een staking om te protesteren en op de lange termijn de wet afschaffen.

De wet die de positie van Israël als Joodse natiestaat moet onderstrepen heeft zowel binnen als buiten Israël sterke emoties opgeroepen.

Sommigen vergelijken het met apartheid en zijn van mening dat de 1,8 miljoen Palestijnen die in Israël wonen en het Israëlische staatsburgerschap hebben, nu tweederangsburgers zijn geworden, schrijft Al Jazeera.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het besluit daarentegen “een mijlpaal voor het zionisme en de staat Israël” genoemd.

De wet staat toe 100 procent Joodse vestigingen te ontwikkelen, Arabisch als officiële taal af te schaffen en staat Israël toe om bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever te blijven annexeren.

Arabische leden willen als protest hun redevoeringen alleen in Arabische taal houden, 500.000 handtekeningen verzamelen om de wet tegen te houden en willen ook een grote staking om mensen tegen de wet te mobiliseren.

Ahmad Tibi, leider van de Arabische Beweging voor Vernieuwing, is van mening dat Israël altijd al een racistisch land is geweest, maar dat de beslissing van een joodse natiestaat het racisme wettelijk vastlegt.

Hij zegt ook dat men bij de Hoge Raad in beroep zal gaan om de wet ongeldig te laten verklaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Arabieren gaan de Israëlische “apartheid” bestrijden

 1. templars2017 // augustus 2, 2018 om 00:16 //

  “Om de wet op lange termijn te laten afschaffen” dit wil zeggen ,niet te snel werken ,kunnen we langer oorlog voeren met de Joden…..

  Like

 2. syberspees // augustus 2, 2018 om 11:26 //

  Kunnen we van Nederland niet ook gewoon een: Autochtone Natiestaat maken?
  Alle landen hebben eigen wetten gebaseerd op de lokale religies en culturen maar het Westen
  moet hun eigenheid verkwanselen.
  Ik vind dit echt niet te filmen?
  BTW. Gaan nu alle Joden naar Israël?
  Kunnen we nu onze eigen kranten gaan publiceren?

  Like

 3. De meeste Israëlische christenen spreken ook Arabisch en zijn er helemaal niet blij mee.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s