Nieuw

Islamisten tarten Deense boerkaverbod: “Ik doe mijn nikab niet uit!”

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

Morgen 1 augustus wordt in Denemarken het verbod op gezichtsbedekkende kleding van kracht. Het verbod omvat onder andere het islamitische kledingstuk boerka en nikab, maar ook bijvoorbeeld bivakmutsen. Sommige moslimvrouwen zijn echter niet van plan om het kledingstuk uit te trekken, maar zijn van plan om tegen de wet te protesteren.

Eind mei heeft het Deense parlement vóór gestemd voor een boerkaverbod op openbare plaatsen in Denemarken. 75 stemmen vóór en 30 tegen.

“In Denemarken zullen we elkaar op de juiste manier ontmoeten – van aangezicht tot aangezicht”, schreef de Deense regering in een persbericht.

De regering is van mening dat degene die zijn gezicht verbergt geen deel wil uitmaken van de Deense samenleving, maar in plaats daarvan bijdraagt aan het creëren van parallelle samenlevingen met hun eigen normen en regels. Vandaar de wet.

Iedereen die het verbod overtreedt, kan een boete krijgen van 1000 Deense kroon (135 euro). Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot boetes van in totaal 1000 euro.

En dat is nu precies wat sommige moslima’s in Denemarken van plan zijn.

Volgens Reuters zijn er plannen voor protesten in het land wanneer het verbod woensdag in werking treedt.

Sabina, 21, is een van degenen die weigert zich aan de wet te houden.

– Ik ga niet mijn nikab uittrekken. Als ik het moet uitdoen, wil ik dat doen omdat het een weerspiegeling is van mijn eigen keuze, zegt ze tegen Reuters.

Samen met andere moslims en niet-islamitische activisten plannen ze voor morgen een demonstratie in Kopenhagen. Tijdens het protest dragen verschillende vrouwen een nikab of andere gelaatsbedekkende kleding.

Op een foto van Reuters ziet men Deense allochtone vrouwen, hoogstwaarschijnlijk zogenaamde feministes, een spandoek maken voor de protesten met de tekst “Mijn kleding, mijn keuze”. Een van vrouwen die door het persagentschap word geïnterviewd is van mening dat de wet “haat legitimeert”.

Volgens de Deense minister van Justitie, Søren Pape Poulsen, zal de politie de vrouwen beboeten en hen vervolgens vertellen naar huis te gaan.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-denmark-religion-veil/a-crime-or-a-right-some-danish-muslims-to-defy-face-veil-ban-idUSKBN1KK1YJ

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Islamisten tarten Deense boerkaverbod: “Ik doe mijn nikab niet uit!”

 1. Yvonne // juli 31, 2018 om 22:05 //

  In Iran hebben onder Khomeini duizenden vrouwen geprotesteerd tegen burka enz ,nu geloof ik nog soms demonstraties en wat doen deze achterlijken die willen demonstreren om het aan te houden,en die linkse potten doen mee
  Typisch in de landen van herkomst willen ze vrij zijn en in ons vrije Westen gaan ze om te treiteren juist die lappen zooi aandoen
  Ach Soros of een andere stinkrijke gek zal de boete wel betalen

  Like

 2. Op pakken en in een isoleercel pleuren. Ze zijn het toch gewend geïsoleerd te zijn van de samenleving.

  Like

 3. Het is inderdaad niet te verstaan, in hun originele landen klagen ze over het juk dat de islam hen oplegt.
  Ze komen naar hier en hier willen ze de islam vooraan zetten,ofwel zijn het de fanatiekelingen die hier zijn ofwel is het een samenloop van een westerse infrastructuur en het aanbod van een luxuezer leven dat de islam draagbaar maakt.
  Het kan ook zijn dat ze ,door naar hier te komen,inzien dat hun islam onontbeerlijk is in hun leven en dat de westerse cultuur de tegenpool is van dat gegeven, en net als kleine kinderen is de grootste bully van de klas de meest gevreesde , hij zal alles doen om zijn positie te behouden.
  Dus is de stelling dat islam veroverd ten voordeel van de islam ,en wij zijn de bange kleuters ,verkeerd om iets verkeerd te doen , het is inderdaad niet te verstaan…..

  Like

 4. Niet de wet respecteren……als wij dit in het MO of Arabië doen krijgen we op de markt in het openbaar 100 stokslagen….ik noem maar even de minste straf als je opstaat tegen de wet.
  Hier moeten ze hen direct het land uitwijzen.

  Like

 5. En de weerspiegeling van de Deense regering dan?
  Kan ze niet lekker griezelig gaan weerspiegelen ergens in een sharialand?

  Like

 6. niks boete, gewoon die niet geintegreerde penguins het land uit trappen.

  Like

 7. Stem rechts // augustus 1, 2018 om 07:07 //

  Wat zal gebeuren als de miljoenen zwart Afrikanen de moslims confronteren? Dat wordt pas een feest. En dat is de plan van onze smerige elite: chaos veroorzaken en dat gebruikken als reden voor een totalitair regime en het is voorbij met lekker lui land. En vergeet de afschaffing van onze geld niet we krijgen allemaal nummertjes op onze bankrekeningen (het is tegenwoordig met elektronisch betalen niet veel anders.

  Like

 8. marhammed // augustus 1, 2018 om 08:06 //

  Voor moslim crapuul staan hun achterlijke wetten en cultuur boven onze wetten ! Zie koran !!!

  Like

 9. paulzwueste // augustus 1, 2018 om 16:51 //

  Nou, dat beloofd weer heel gezellig te worden in Kopenhagen en omstreken.
  Allemaal oppakken en het land uit pleuren, maar dat gebeurt natuurlijk weer niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s