Nieuw

Zo kan het ook: India ontneemt moslimimmigranten het staatsburgerschap

Assam, screenshot YT

Na een volkstelling in de Indiase deelstaat Assam werd een nieuwe lijst van burgers gepubliceerd, waardoor ongeveer vier miljoen inwoners stateloos zullen worden. Het gaat vooral om moslims die niet konden bewijzen dat ze er vóór 1971 legaal hadden gewoond.

India onderneemt nu, zelfs tientallen jaren later, in toenemende mate actie tegen illegaal geïmmigreerde moslims en heeft op basis van een voorlopig bevolkingsregister in feite vier miljoen mensen het staatsburgerschap van de staat Assam ontnomen, meldt DFW.

Het is een historische dag voor Assam en heel Indië.

Zei Shailesh maandag bij de persconferentie over de publicatie van het eerste volledige Nationale Citizens’ Register (NRC).

Dit omvat alleen inwoners die kunnen bewijzen dat ze vóór 1971 in Assam hebben gewoond, het jaar dat miljoenen mensen naar India zijn gevlucht vóór de Onafhankelijkheidsoorlog in Bangladesh.

Meer dan 30 miljoen mensen hebben zich aangemeld om aan de lijst deel te nemen, maar meer dan vier miljoen werden niet toegelaten. Vooral moslims werden daardoor getroffen en zijn nu bang voor deportaties naar Bangladesh.

Mensen die niet op de NRC-lijst staan, moeten volgens overheidsplannen als “buitenlanders” worden geclassificeerd en vervolgens naar verblijfskampen worden gestuurd of worden uitgezet.

Veel moslims in India hebben geen documenten die hun staatsburgerschap zouden bewijzen. Het gaat vooral om 2,9 miljoen moslimvrouwen, die geen andere documenten hebben dan achterhaalde huwelijksakten. De autoriteiten erkennen deze documenten echter niet.

In de Noord-Indiase deelstaat Assam zijn herhaaldelijk gewelddadige conflicten geweest tussen inheemse volken en moslims die uit Bangladesh emigreerden om land in te pikken.

Shailesh zei: “Echte Indiase burgers hoeven zich geen zorgen te maken.” Ze zouden in december “voldoende gelegenheid” krijgen om bezwaar in te dienen als ze nog niet zijn geregistreerd.

In de bijbehorende Assam-telling wil de hindoe-nationalistische regering van premier Narendra Modi de rechten van de hindoestaanse meerderheid in het land op minderheden versterken.

De door Modi gelaste volkstelling is ook bedoeld om illegale immigranten op te sporen. In het buurland Myanmar, voorheen Birma, bestond in 1982 een wet die de minderheid van islamitische Rohingya-immigranten uit Bengaal (Bangladesh) stateloos verklaarde.

In ieder geval is de Indiase regering voorbereid op onrust van de kant van de getroffenen in de regio. In Assam werden 22.000 extra veiligheidstroepen gestationeerd en in het buurland Nagaland werden de grenscontroles verscherpt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Zo kan het ook: India ontneemt moslimimmigranten het staatsburgerschap

 1. Jack vanderVeen // juli 30, 2018 om 17:38 //

  Een “generaal pardon” voor illegale (ik)migranten noemt men toch zoiets.
  Maar dan wel een positief general pardon ten overstaan van de eigen legale bevolking.

  Like

 2. Dit word echt oorlog,en die Zwezerik Pechtold wil een leger gericht op ons die smerige NSBer, ze moeten die Terroristische Organisatie in Brussel direct opblazen en al die figuren voor het gerecht dagen vanwege misleiding en oplichting van het Nederlandse volk inclusief de ORANJES,weg met die namaak adel en namaak edelen ,gespuis 1e klas.
  Juliana was een lieve koningin maar pleegdochter van Wilhelmina dus staatsrechtelijk geen opvolgster dus ook Beatrix niet ,dus ook Alexander niet,scheelt 400 miljoen dus het Toneelstuk is OVER .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s