Nieuw

Duitse politie is 126.000 buitenlanders kwijt die het land moeten verlaten

In Duitsland zoekt de politie momenteel naar bijna 300.000 mensen die gearresteerd hadden moeten zijn.

126.327 zijn buitenlanders die het land zouden moeten verlaten. Sommigen van hen hadden het land waarschijnlijk al verlaten.

Volgens het BKA hebben de andere arrestaties vooral betrekking op criminelen en ontsnapte gevangenen.

De federale en staatspolitie zoeken bijna 300.000 voortvluchtigen met het doel om hen te arresteren. Volgens de Federale Politiedienst werden er op 31 december 2017 in totaal 297 820 gewenste aanhoudingsmeldingen geregistreerd in het Centrale Politie Informatie Systeem INPOL. Het betrof onder meer 126.327 signaleringen met het oog op aanhouding van een vreemdeling met het oog op uitzetting, verwijdering of repatriëring.

Volgens deskundigen van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben sommige van deze 126.000 mensen het land waarschijnlijk al verlaten zonder dat een officiële instantie daarvan op de hoogte was. Anderzijds zijn er waarschijnlijk ook andere personen in het land die verdwenen zijn en niet meer of nog niet worden gezocht. De signaleringen worden opgenomen door de immigratiediensten.

Volgens de Federale Politiedienst hebben de andere aanhoudingen voornamelijk betrekking op criminelen en ontsnapte gevangenen of worden zij gebruikt voor de uitvoering van straffen of om gevaar af te wenden. Ten opzichte van vorig jaar werd een stijging van 5,1 procent genoteerd. De aanhoudingen van vreemdelingen met het oog op uitzetting, deportatie of repatriëring zijn met 1,9 procent toegenomen.

Armin Schuster, voorzitter van de Commissie binnenlandse zaken van de CDU/CSU, zei tegen WELT AM SONNTAG: “Als we meer criminelen willen arresteren en uitzetten die verdwenen zijn, moeten we de druk opvoeren om hen op te sporen. De speciale controles rond de G-7-top in Elmau laten zien welke zoeksuccessen in een bepaalde ruimte mogelijk kunnen zijn.

De toename van het aantal openstaande aanhoudingsbevelen was bijzonder sterk op het gebied van “politiek gemotiveerde criminaliteit”. Zij zijn meer dan verdrievoudigd ten opzichte van het voorgaande jaar – tot 4411 gezochte personen.

Het ging vooral om islamisten: alleen al 3151 openstaande arrestatiebevelen hadden betrekking op de overeenkomstige subcategorie “religieuze ideologie”. Er werden 594 aanhoudingsbevelen uitgevaardigd voor “politiekrechtse misdrijven” en 144 voor linkse misdrijven. 191 zaken hadden betrekking op “buitenlandse ideologie”, 15 personen werden gezocht op het gebied van “spionage en verraad”. De Bondsregering wijst erop dat het delict waarop het aanhoudingsbevel is gebaseerd, niet noodzakelijkerwijs een politiek delict is.

In dit bijzonder explosieve misdaadgebied heeft de politie veel tijd nodig om de gezochte daders of verdachten te arresteren. Gemiddeld waren de vermeende daders die op 26 maart 2018 met een open arrestatiebevel werden gezocht, 325 dagen voortvluchtig geweest.

Rainer Wendt, voorzitter van de Duitse politiebond DPolG, reageerde op de groeiende aantallen ondergedoken buitenlanders: “Meer dan 120.000 uitstaande arrestaties van gedeporteerden tonen aan hoe belangrijk het zou zijn om ankercentra met een verblijfsverplichting op te richten. Op dit moment mislukken de deportaties vaak omdat er geen detentiecentra voor deportatie zijn, en moet de persoon die het land moet verlaten opnieuw worden vrijgelaten omdat er geen detentiecentra zijn, vaak meerdere keren op rij.

Volgens een interne evaluatie van de Federale politie, die WELT AM SONNTAG twee weken geleden rapporteerde, werd elke tweede uitzettingsplichtige niet aangetroffen op de plaats van registratie op het ogenblik van de repatriëring in het lopende jaar. Eind mei hadden 12.800 van de ongeveer 23.900 aangekondigde repatriëringen gefaald in de laatste fase. Onder hen waren 11.500 mensen niet “gevonden” door de politie of permanent ondergedoken.

Bron:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article180131258/Abschiebungen-Polizei-fahndet-nach-126-000-ausreisepflichtigen-Auslaendern.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Duitse politie is 126.000 buitenlanders kwijt die het land moeten verlaten

 1. Jack vanderVeen // juli 30, 2018 om 21:49 //

  Een leuk Europees leger om geheel Europa EVENTJES in te nemen. Wapens zijn er overal voldoende verstopt door de geheime diensten van Soros en kornuiten.

  Like

 2. templars2017 // juli 30, 2018 om 22:56 //

  Ze zijn ze kwijt ,wat een schertsvertoning ,ze hebben ze laten lopen,simpel .
  Wie gaat ze zoeken? en als ze er dan al vinden wat dan? uitwijzen? konden ze gedaan hebben voor ze gaan lopen zijn .
  Dit is je reinste boerenbedrog ….

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s