Nieuw

Bannon wil populisten-valuta creëren

Foto: Voormalig Chief White House strateeg Steve Bannon spreekt tijdens de Conservative Political Action Conference 2017 (CPAC) in National Harbor, Maryland. Bron: Flickr. Auteur: Gage Skidmore.

Vorige week heeft Steve Bannon een stichting opgericht om populisten en nationalisten in Europa te helpen verkiezingen te winnen. Nu wil hij ook zijn eigen munt creëren waarmee gelijkgestemden kunnen handelen.

Met zijn bedrijf Bannon & Company probeert Steve Bannon zijn eigen valuta aan te bieden voor nationalistische en populistische partijen in Europa.

Bannon heeft eerder bij Goldman Sachs gewerkt en Jeffrey Wernick gerekruteerd, met een verleden bij de Salomon Brothers Bank, om hulp te krijgen bij het realiseren van zijn plannen.

Voor Bannon is het een groot voordeel dat men zich onafhankelijk van centrale banken kunt maken.

Tegelijkertijd rijst de vraag of het legaal is, omdat niemand zal kunnen weten wie geld doneert aan wie.

Op een conferentie grapte Bannon dat hij zijn munt voor “Deplorable Coin” gaat noemen. Het is een directe verwijzing naar de beschrijving van Hillary Clinton van de Trump-kiezers die zij beschreef als “a basket of deplorables”, dat vertaalt betekent “een mand van erbarmelijken”.

Bron:

https://jungefreiheit.de/debatte/kommentar/2018/kryptowaehrung-fuer-populisten/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6977 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Bannon wil populisten-valuta creëren

 1. Duchesne // juli 30, 2018 om 21:07 //

  Simpelweg het kleingeld van de euro omwisselen voor eigen munten, en het eurogeld als borg. Het verlies van munten is ongeveer 10% op jaarbasis, dus met 5% overwaarde drukken kan de hele operatie solide betaald en onderhouden worden. Het geld hoef je niet te vervangen als je een centraal inwisselkantoor gebruikt, en met 5% extra in goud op jaarbasis bouw je solide reserve op plus de euro’s in borg.
  Dit kan lokaal, in oost Vlaanderen (Lede, Wieze en omstreken) was midden jaren 90 de Vlaamse Frank in omloop, welke op een soort gelijke basis werd gefinancierd en gedekt.
  We hebben de banken niet nodig, enkel een solide stichting en eventueel een soort aandelen uitgifte met een jaarlijkse compensatie voor de inflatie, tot men kan loskoppelen. In de vroege middeleeuwen had iedere stad zijn eigen geld….

  Like

 2. Scrutinizer // juli 31, 2018 om 00:28 //

  @Duchesne
  Vlaamse Frank?
  Had ik nog nooit van gehoord.
  Bestaat ie nog of is ie een stille dood gestorven?
  Wat verklaart dan dit falen?
  Heb je er meer info over?

  Like

 3. Ik denk toch echt dat Bannon het hier over een eigen cryptomunt heeft. Volledig legaal, wordt dan één van de andere 2000 crypto valuta.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s