Nieuw

Wetenschappers waarschuwen: Besnijdenis van pasgeboren jongens verhoogt het risico op plotselinge wiegendood

Genitale verminking van pasgeboren jongens, de zogeheten mannenbesnijdenis, waarbij delen van de penis worden weggesneden, verhoogt het risico op plotselinge wiegendood. Wetenschappers denken dat dit kan verklaren waarom dit soort sterfgevallen vaker voorkomt onder jongens dan meisjes.

Volgens een recente studie van wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk vormen de stress, pijn en het vasthouden op een operatietafel waaraan de zuigeling tijdens de operatie wordt aan blootgesteld een risicofactor. Duizenden zuigelingen sterven elk jaar in de westerse wereld aan de zogeheten abrupte wiegendood en beïnvloeden de geslachtsverdeling ongelijkmatig.

De wetenschappers melden dat besnijdenis/genitale verminking de meest voorkomende onnodige chirurgische ingreep ter wereld is en een cruciaal risico vormt op een plotselinge zuigelingendood. De ingreep brengt ook andere medische risico’s met zich mee zoals onder andere infecties en bloedvergiftiging.

De ingreep wordt om religieuze en culturele redenen uitgevoerd, vooral onder moslims en Joden. In Zweden is het bij wet verboden om dergelijke ingrepen bij meisjes te doen, terwijl er een wet is die het wel toestaat om dergelijke ingrepen bij jongens uit te voeren.

Velen zijn van mening dat dit inconsequent en gender-discriminerend is, en dat alle kinderen in hun lichamelijke integriteit beschermd moeten worden tegen niet-medisch door bijgeloof gemotiveerde mishandeling. Vanuit religieuze kant verzet men zich tegen een verbod en verwijst naar godsdienstvrijheid.

Dit argument wordt echter niet gekocht door critici die op hun beurt verwijzen naar het feit dat besnijdenis juist in strijd is met de godsdienstvrijheid van het kind en dat als het mogelijk is geweest om het voor meisjes te verbieden, het ook mogelijk is om hetzelfde te doen voor jongens.

Ook voeren de verbodstegenstanders aan dat een verbod zou leiden tot een toename van besnijdenissen met zogenaamde “keukentafeloperaties”. Dit komt omdat veel allochtone ouders hun religieuze en culturele verordeningen hoger plaatsen dan de Zweedse wetgeving en dat dit zou leiden tot nog grotere risico’s voor de pasgeboren jongens dan wanneer de besnijdenis professioneel in de zorg wordt uitgevoerd.

Bron:

https://samnytt.se/forskare-larmar-omskarelse-av-nyfodda-pojkar-okar-risken-for-plotslig-spadbarnsdod/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-5998771/Circumcising-newborn-boys-increases-risk-cot-death-stress-procedure.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Wetenschappers waarschuwen: Besnijdenis van pasgeboren jongens verhoogt het risico op plotselinge wiegendood

 1. koddebeier // juli 30, 2018 om 09:37 //

  Wat is dat nou vervelend !

  Like

 2. Daniel // juli 30, 2018 om 11:29 //

  Op de achtste dag is het vitamine K gehalte bij jongens het grootst waardoor genezing het snelst gaat. En bij jongens wordt alleen een deel van de voorhuid verwijderd. Zie ook: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/de-voordelen-van-jongensbesnijdenis-1.htm

  Like

 3. Mijn god, wil je echt vitamine K aandragen als argument voor het vergoelijken van deze religie-gemotiveerde onnodige levensgevaarlijke baby-besnijdenissen?
  U is Jood of moslim, neem ik aan?

  Like

 4. Let it be!!!!!!

  Like

 5. jeanette k // juli 31, 2018 om 11:36 //

  Slechts 4 reacties? Opmerkelijk. Iedereen zou in de gordijnen moeten vliegen vanwege het onderwerp. Laat ik duidelijk zijn: geen god heeft verordonneerd dat van jongetjes en mannen en van vrouwen en meisjes respectievelijk de voorhuid en de clitoris en schaamlippen verwijderd
  moeten worden. Goden zijn verzonnen! Moslims en joden moeten zich de ogen uit hun hersens schamen dat ze hun verzonnen hersenspinsels gebruiken om seksuele verminkingen uit te voeren.

  Like

 6. jeanette k // juli 31, 2018 om 11:40 //

  Uitsmijter: Ann Barnhardt over female genital mutilation, seminar onderaan haar eigen pagina:
  https://www.barnhardt.biz/2015/11/23/monday-miscellany-and-catch-up/
  Helemaal onderaan:
  AND FURTHERMORE I CONSIDER THAT ISLAM MUST BE DESTROYED

  Like

 7. jeanette k // augustus 1, 2018 om 10:09 //

  De stilte is oorverdovend. Is iedereen soms bekeerd???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s