Nieuw

Steun voor Merkel de laagste in twaalf jaar

Angela Merkel. © Kremlin.ru

De steun aan de christen-democratische partijen CDU/CSU in Duitsland is op het laagste niveau sinds 2006. Dit toont een opiniepeiling die op zondag werd gepubliceerd.

Volgens de meting van Emnid/Bild belandt Merkel’s CDU en haar Beierse zusterpartij CSU in totaal op 29 procent.

Dit is drie procentpunten slechter dan de verkiezingsuitslag in september – en het laagste cijfer sinds 2006.

Een maand geleden slaagde Angela Merkel erin een regeringscrisis af te wenden toen de minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, de kanselier in feite dwong in te stemmen met een aanscherping van het immigratiebeleid. Als zij niet aan zijn eisen voldeed, dreigde hij af te treden..

De sociaal-democraten, SPD, lijken echter niet te profiteren van de chaos, maar daalt met één procentpunt in de enquête en belandt op 18 procent.

Het immigratie-kritische Alternatief voor Duitsland ligt nog steeds op 15 procent, terwijl de Milieupartij met twee procentpunten stijgt tot 14 procent, schrijft Reuters.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-germany-politics-poll/merkels-conservatives-hit-12-year-low-in-german-poll-idUSKBN1KJ0BV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Steun voor Merkel de laagste in twaalf jaar

  1. Vandaag in het nieuws dat de FDP wil dat de maximum termijn voor een Bundeskanzler 8 jaren wordt.
    Dat moet wellicht voorkomen dat een Bundeskanzler een Reichskanzler wordt zoals dat bij merkel is gebeurd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s