Nieuw

Orbán vergelijkt de EU-commissie met spartelende stervende kikkers

Foto: De premier van Hongarije, Viktor Orban, houdt een toespraak. Bron: European People's Party / Flickr.

De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt dat de Europese Commissie vervangen moet worden door mensen die respecteren dat niet alle lidstaten hun landen met overzeese immigranten willen vullen. Orbán vergelijkt de huidige leiding met spartelende stervende kikkers, rapporteert Reuters.

De “regering” van de EU, de Europese Commissie die thans onder leiding staat van Jean-Claude Juncker, moet volgend jaar bij de verkiezingen voor het Europees Parlement worden vervangen, verklaarde Viktor Orbán vrijdag op de Hongaarse staatsradio.

Het nieuwe leiderschap moet een volledig nieuwe en realistische visie op het immigratiebeleid hebben, aldus de Hongaarse premier.

De EU-commissie mag niet, zoals ze volgens hem momenteel doen, de lidstaten straffen die hun grenzen beschermen en een striktere immigratiebeleid willen. In plaats daarvan zouden de politici gestraft moeten worden die de grenzen van Europa opengesteld hebben voor miljoenen immigranten, zei hij.

De commissie heeft onlangs een juridisch geschil met Hongarije aangeknoopt over een nieuwe Hongaarse wet die  steun aan asielzoekers strafbaar stelt.

Volgens de Europese Commissie schendt de wet de asielregels van de EU.

Orbán antwoordt hierop dat besluiten van de huidige Europese Commissie zinloos zijn omdat haar ambtstermijn binnenkort verstreken is. Hij vergelijkt Juncker’s commissie met de laatste spartelingen die stervende kikkers maken gedurende biologiesecties-experimenten op school .

– We hebben een nieuwe commissie met een nieuwe aanpak nodig. We hebben na de verkiezingen voor het Europees Parlement een commissie nodig die de landen die hun grenzen beschermen niet straft, zei hij op de radio.

De Europese Commissie zal deelnemen aan alle verkiezingen voor het Europees Parlement. De huidige ambtstermijn van de huidige Commissie loopt tot 1 november 2019. Daarna zal een nieuwe commissie worden ingesteld op basis van de verkiezingsuitslagen van de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-hungary-eu-orban/hungarys-orban-digs-in-against-european-commission-on-migration-policy-idUSKBN1KH0HS

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Orbán vergelijkt de EU-commissie met spartelende stervende kikkers

 1. Willem // juli 28, 2018 om 13:28 //

  Victor Orban voor President van Europa!!!

  Like

 2. Cereusmonstruosus // juli 28, 2018 om 13:49 //

  Misschien mag het Europese volk de Europese president eens kiezen. Dan komt er waarschijnlijk een heel andere politieke richting aan de macht.

  Like

 3. Klein weddenschapje hier starten?
  Wie wordt de volgende president van Brussel Eu?

  Like

 4. Eugene de Groot // juli 28, 2018 om 16:36 //

  Orban is de enige die het verdiend de leider van de E.U. te zijn.

  Like

 5. Zou de goede persoon zijn ,maar in Brussel zitten de plucheplakkers en ja knikkers niet op een sterke leider te wachten , een die een zwak heeft voor drank past ze beter .

  Like

 6. skeeter // juli 28, 2018 om 20:47 //

  “Misschien mag het Europese volk de Europese president eens kiezen.”
  Dat was natuurlijk sarcastisch bedoelt, democratie in europa is de giller van de eeuw

  Like

 7. Liever Victor Orban, dan Rutte!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s