Nieuw

Kerk in Orleans in brand gestoken en “Allah ou Akbar” op muur gekliederd

Foto ter illustratie.

Iemand heeft een kerk in de Franse stad Orleans vernield en in brand gestoken. De daders zouden ook “Allah ou Akbar” op de muren hebben geschreven, schrijft Breitbart. De gebeurtenis komt na een een lange reeks van andere aanvallen op kerken in recente jaren.

Het was woensdagavond dat de kerk Saint-Pierre du Matroi in Orléans in het noorden van Midden-Frankrijk werd onderworpen aan een aanval.

De daders zouden onder meer het meubilair in het gebouw kapot hebben geslagen, voorwerpen in brand hebben gestoken en “Allah ou Akbar” (sic) op de muren hebben gekliederd. De informatie kwam via politie bronnen naar de Franse krant 20 minuten, die van mening is dat het om een “haatboodschap” handelt.

Door de snelle ontdekking van de branden konden brandweerlieden het vuur echter snel blussen alvorens deze nog verder zou verspreiden. De kerk zou daarmee dus erin geslaagd zijn om grote schade als gevolg van de aanval te voorkomen.

De politie is nu een onderzoek gestart en probeert de schuldigen te vinden.

Dit is echter slechts één in een lange reeks van aanvallen op kerken in Frankrijk.

Eerder dit jaar is er bijvoorbeeld een moslimman in de Sint-Vincentskathedraal van de stad Chalon-sur-Saône binnengevallen, die de kerkbezoekers toeschreeuwde terwijl hij dreigde de kathedraal met een handgranaat op te blazen en eiste dat de Koran zou worden gelezen.

Het bekendste en wreedste voorbeeld dateert van 2016, toen islamitische terroristen een kerk tijdens de kerkdienst in Normandië binnenvielen en priester Jacques Hamel vermoordden door zijn keel door te snijden. “Verdwijn Satan!”, zouden de laatste woorden van de priester zijn geweest, volgens Breitbart.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/07/28/allah-ou-akbar-graffiti-found-in-french-church-partially-set-on-fire/

http://www.friatider.se/satte-eld-p-kyrka-och-klottrade-allah-ou-akbar-p-v-ggen

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.171 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8184 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Kerk in Orleans in brand gestoken en “Allah ou Akbar” op muur gekliederd

  1. Jack vanderVeen // juli 29, 2018 om 04:59 //

    “verdwijn satan!” en satan verdween. Tenminste eentje van de twee.
    De andere vreet vrolijk verder.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s