Nieuw

Orban: ‘De dagen van de onbeduidende Juncker lopen ten einde’

Volgens Orbán zou de Commissie er beter aan doen ‘om de regeringsleiders te straffen die miljoenen immigranten hebben binnengelaten, wat in tegenspraak was met de regels van de Europese Unie.’

Hongarije’s Viktor Orban heeft een waarschuwingsschot gegeven aan de uitvoerende macht van de EU door de Brusselse bazen eraan te herinneren dat hun dagen “geteld” zijn, aangezien zijn voortdurende ruzie met het blok over migratie blijft voortwoeden.

De Hongaarse premier riep op tot een nieuwe aanpak van het migratiebeleid, waarbij hij waarschuwde dat de volgende Commissie landen die hun grenzen beschermen tegen migranten niet mag straffen.

De heer Orban, een van de sterkste tegenstanders van het migratiebeleid van de EU, zei dat de dagen van het huidige EU-bestuur onder leiding van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker “geteld” zijn en dat zijn mandaat in mei volgend jaar afloopt.

Eerder deze maand heeft de Europese Commissie de juridische strijd met Hongarije over de migratieregels van de EU geïntensiveerd door een nieuwe Hongaarse wet die steun aan asielzoekers strafbaar stelt, onwettig te verklaren.

Hongarije werd voor het Hof van Justitie van de EU gedaagd “omdat zijn asiel- en terugkeerwetgeving niet in overeenstemming was met het EU-recht”.

De controversiële Hongaarse leider, zei dat het besluit van de Commissie onbeduidend was, aangezien haar mandaat spoedig afliep.

Volgens Orbán zijn de voorstellen van de Commissie ‘als de laatste sprongen van kikkerpoten, zoals in de experimenten bij biologie die we vroeger op school hebben gezien: niet van enig belang.’

De heer Orban vertelde de staatsradio: “We hebben een nieuwe Commissie met een nieuwe aanpak nodig.

“We hebben na de Europese verkiezingen een Commissie nodig die landen die hun grenzen beschermen, zoals Hongarije, niet straft.

Volgens Orbán zou de Commissie er beter aan doen ‘om de regeringsleiders te straffen die miljoenen immigranten hebben binnengelaten, wat in tegenspraak was met de regels van de Europese Unie.’ Hoewel hij geen namen noemde, ligt het voor de hand dat hij de Duitse bondskanselier Angela Merkel bedoelt.

In mei 2019 worden verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden.

Orbans rechtse nationalistische Fidesz-partij heeft een sterke voorsprong in opiniepeilingen nadat zij in april met een aardverschuiving nationale verkiezingen won, en hij werd voor een derde achtereenvolgende termijn herkozen.

De Hongaarse premier Orban heeft herhaaldelijk met de EU gesproken over de migrantencrisis nadat hij weigerde zich aan te sluiten bij hervestigingsprogramma’s voor vluchtelingen.

Hij is de leider van Hongarije sinds 2010, waarin hij zich uitsprak tegen immigratie vanuit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa en werkte aan wat hij een “illiberale democratie” noemt, gericht op nationalisme en anti-immigratie retoriek.

De heer Orban is op al lange tijd een felle criticus van het Brusselse blok en heeft zich fel verzet tegen zijn benadering van immigratie.

Hij vertelde supporters dit jaar: “Europa staat nu onder invasie. Brussel verdedigt Europa niet en stopt de immigratie niet.

“Zij wil de bevolking van Europa verzwakken en vervangen, onze cultuur, onze manier van leven en alles wat ons Europeanen van de andere volkeren van de wereld scheidt en onderscheidt, terzijde schuiven.

Bron:

https://www.express.co.uk/news/world/995007/EU-news-juncker-hungary-viktor-orban-migrant-crisis

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Orban: ‘De dagen van de onbeduidende Juncker lopen ten einde’

 1. 😀✊🏻👌🏻👊🏻geweldig deze Orban!

  Liked by 1 persoon

 2. Heerlijk zo,n Man en Staatshoofd beter als die leugenslang R(o)TTE die Juncker(was in de oorlog al slecht)wil opvolgen.

  Like

 3. voor die leugenslang heeft de nl ‘r zelf gekozen

  Like

 4. WAAROM …zouden EUROPESE cq Westerse landen moeten voldoen aan de eisen die de VN ( in handen van de moslimlanden ) opstelt ivm opvang van zgn “vluchtelingen” , die geen vluchtelingen zijn , maar economische parasieten , terwijl diezelfde VN moslimlanden , keihard schijt hebben aan diezelfde resoluties , die men anderen oplegt ??? Ook China , Japan , Rusland enz enz , Afrikaanse landen …ze hebben er ijskoud schijt aan…dus ik vraag me dan af…WAAROM , zouden de Westerse landen en met name Europa dan zo idioot zijn om WEL te voldoen ??? Dan spoor je toch niet ???

  Liked by 2 people

 5. antiislamnu // juli 27, 2018 om 22:37 //

  Dus weet wat u te doen staat spoor zoveel mogelijk mensen aan om in mei te gaan stemmen voor een Europees anti asielparasieten beleid.

  Liked by 1 persoon

 6. scherpschutter1943 // juli 27, 2018 om 23:05 //

  Het helpt ook als u een briefje in de brievenbus van een eurocommissaris doet waarin u zich uitspreekt tegen het eu.beleid.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s