Nieuw

Credo: A Nietzschean Testament

Dit is een vertaling van een toespraak van Jonathan Bowden, gegeven ter gelegenheid van de elfde bijeenkomst van de Britse Nieuw Rechts groep in 2007. De originele titel was “The art and philosophy of Jonathan Bowden” maar is beter bekend onder de titel “Credo: a Nietzschean Testament”. Het is Bowdens meest bekende speech, die hem het meest karakteriseert, waarin hij een paar van zijn meest geciteerde uitspraken geeft, waaronder “Liberalisme is morele syphilis” en “Liefde is woede”. 

Deze vertaling is gebaseerd op een transcript van Counter-Currents uit 2012. 

BOWDEN: Ik denk dat ideeën aangeboren zijn, dat men aangetrokken is tot bepaalde systemen van denken, van gevoel en van reactie. Vanaf een jonge leeftijd was ik al gefascineerd door betekenis, door filosofie en door de elementen van religie die invloed hebben op praktische zaken.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9328 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Credo: A Nietzschean Testament

  1. Flinke lap tekst bij Erkenbrand maar echt de moeite van het lezen waard. Trouwens zelden iemand netter over de zieligheids- en slachtoffertechniek rond de Shoa en aanverwanten zien schrijven.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s