Nieuw

Wordt de laatste tand van de leeuw getrokken?

Bepaalde – veelal partijgebonden – jongeren binnen de Vlaamse beweging lijken vandaag haast obsessief bezig met het ideaal om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het Vlaamse streven naar zelfbestuur. Ze lopen rond met het idee dat heel Vlaanderen achter dit ideaal zou moeten staan, terwijl de Vlaamse beweging vanouds eigenlijk een succesvolle minderheidsbeweging is.

Invloed of macht?

Anders dan de traditionele ideologische stromingen in dit ‘land’ hebben de Vlaams-nationalisten geen diepe maatschappelijke wortels, die het resultaat zijn van de verzuiling van de vorige eeuw. Wel steunt de Vlaamse beweging sinds haar ontstaan op sterke, leidinggevende symbolen, naar wie de rechtzoekende Vlamingen opkeken en -kijken. Die Vlaamse symbolen en hun aanhangers hadden in de vorige eeuw nooit nood aan de steun van 50% van de Vlamingen om verandering te bekomen. De Vlaams-nationalisten bezaten op geen enkel moment in het verleden een dergelijke macht als vandaag, doch was hun invloed in het verleden des te voelbaarder in de samenleving.

Nick Peters, Doorbraak >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9293 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Wordt de laatste tand van de leeuw getrokken?

  1. Let op, straks komt er beweging in deze groep en gaan er zich steeds meer bij aansluiten, België begint langzaam in beweging te komen, kwestie van nog een flinke aanslag.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s