Nieuw

Geschil met Trump: Amerikanen boycotten Harley-Davidson – winst stort in

Motorcycle Harley Davidson. Pixabay

In de strijd met Donald Trump heeft Harley-Davidson misgegokt: De motorrijders en meest trouwe klanten sluiten zich aan bij de Amerikaanse president en roepen op tot een boycot van het cultmerk. Het effect: omzet en winst daalden sterk in het tweede kwartaal. De EU wilde Trump verzwakken met strafheffingen op de machines – en schiet in eigen doel.

De meeste Harley-rijders zijn loyale Trump fans. Dat stelt hen voor een dilemma, maar nu hebben ze een duidelijk standpunt ingenomen: Tegen hun favoriete merk uit Milwaukee en vóór de 72-jarige: “We staan aan de kant van de president. Hij heeft 100 procent gelijk”, zei “Bikers-for-Trump”-boss Chris Cox op Fox News. Tegelijkertijd kondigt hij zijn loyaliteit aan: “Wij hebben Harley Davidson altijd liefgehad, zowel in goede als slechte tijden. Maar we zijn ervan overtuigd dat Trump het bedrijf terecht aanvalt”.

De bedreiging van Trump werkte – Amerikanen boycotten Harley

De achtergrond hiervan is de aankondiging van de motorfietsfabrikant om delen van zijn productie naar Europa te verplaatsen vanwege de hogere EU-tarieven die in het handelsconflict zijn opgelegd. Trump had deze plannen massief aangevallen: “Harley-Davidson moet volledig in Amerika blijven – bij het volk die jullie tot een succes heeft gebracht”. Hij en ook “uw klanten zullen dit nooit vergeten”, dreigde hij. En hij had gelijk. Dit is vooral te zien in de verkoop van T-shirts, kettingen en hoofddoeken. Nog nauwelijks een Amerikaan raakt het aan.

De EU had met de bestraffende actie erop gespeculeerd Trump’s hardcore-stemmers afhandig te maken en hem op een gevoelige plek zouden treffen. Maar de Amerikaanse president schrikte er echter niet van terug om Harley-Davidson aan te vallen. De fabrieksverplaatsingen zouden het “begin van het einde” van het bedrijf zijn. Niet alleen de “Bikers for Trump”, maar ook andere klanten geven het traditionele bedrijf nu de koude schouder. In het tweede kwartaal kochten de Amerikanen 6.4 procent minder Harleys dan in de zelfde periode vorig jaar. Het waren nog maar 46.490 stuks, kondigde het bedrijf aan. De winst daalde ook met meer dan zes procent tot $242.3 miljoen. De omzet daalde met drie procent tot $1,5 miljard.

Klap in het gezicht voor Harley-Davidson – en de EU

Het feit dat de ineenstorting niet nog duidelijker uitviel, is te danken aan Harley’s internationale activiteiten, waar de omzet steeg met 0,7 procent tot 31.938 machines. Maar vooral het internationale bedrijfsleven loopt nu gevaar. De verhoging van de EU-accijnzen op motorfietsen van zes naar 31 procent zou de prijs van de machines met ongeveer 2.200 euro doen stijgen. De onderneming wil echter prijsverhogingen voorkomen. Tot de verhuizing naar het buitenland is voltooid, wil Harley-Davidson de kosten via de douane zelf dragen.

Maar daar maken de kiezers in de VS zich niet druk om. De “Bikers for Trump” zijn nu een fondsenwervingscampagne gestart voor de volgende Trump kandidatuur over twee jaar tijd. Een klap in het gezicht voor Harley-Davidson – en de EU.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/25/streit-trump-amerikaner/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Geschil met Trump: Amerikanen boycotten Harley-Davidson – winst stort in

  1. Eugene // juli 26, 2018 om 14:53 //

    De juiste en gepaste reactie des volks in Amerika.
    En zo zegeviert Trump en de Amerikanen.
    Niet buigen voor het bedrijfsleven, maar terug in de aanval als er aangevallen wordt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s