Nieuw

Financiële bijstand vermindering van Trump krijgt effect: 267 VN-werknemers in de Palestijnse gebieden verliezen hun baan

In januari 2018 besloot de Amerikaanse president Donald Trump de financiële bijstand van de VS aan de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza te verminderen. Dit omdat de Palestijnse president Mahmoud Abbas weigerde het eens te worden over een onderzoek naar de manier waarop het geld wordt besteed en ook weigerde over vrede te praten.

De Verenigde Staten zijn de grootste financier van VN-bijstand aan de Palestijnen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. In 2016 hebben de Verenigde Staten meer dan 3 miljard bijgedragen, twee keer zoveel als de EU.

“Wij betalen de Palestijnen jaarlijks HONDERDEN MILJOENEN DOLLARS en krijgen geen waardering of respect. Ze willen zelfs niet onderhandelen over een vredesakkoord met Israël”, schreef Donald Trump op Twitter begin januari.

Nu beginnen de resultaten op te vallen. UNWRA kondigde woensdag aan dat men het aantal werknemers met meer dan 250 in de Palestijnse gebieden heeft verminderd nadat de VS hun hulp hadden verminderd.

In totaal zullen 154 werknemers op de Westelijke Jordaanoever en 113 in de Gazastrook hun baan verliezen en meer dan 500 kunnen van voltijds naar deeltijds gaan.

Bron:

France24

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Financiële bijstand vermindering van Trump krijgt effect: 267 VN-werknemers in de Palestijnse gebieden verliezen hun baan

 1. scherpschutter1943 // juli 26, 2018 om 22:28 //

  fantastich

  Like

 2. skeeter // juli 26, 2018 om 22:34 //

  Kan de media alweer in spagaat

  Like

 3. Ik snap niet dat de VS überhaupt nog een dollar overmaakt naar die terroristen.
  Die 3 miljard kun je toch zeker beter besteden en dan bij voorkeur in de VS zelf.

  Like

 4. Arthur Schop // augustus 27, 2018 om 02:32 //

  Eindelijk in vele decennia eens een verstandige en pragmatische beslissing!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s